Májusig még kapom a családi pótlékot (végzek a sulival, már betöltöttem a 20. életévemet), de már jó ideje nem lakom anyumékkal. A családi pótlékot át tudom íratni magamra? Vagy az már eleve nekem járna?
"Májusig még kapom a családi pótlékot..."
A családi pótlékot a szülő kapja, nem értem, hogy érted, hogy "kapod".
Átírni pont ezért nem is tudod magadra.
ebből a téged érintő lényeg kiemelve:
"Saját jogán családi pótlékra jogosult:
- A tizennyolcadik életévét betöltött tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos személy, feltéve, ha utána tizennyolcadik életévének betöltéséig magasabb összegű családi pótlékot folyósítottak.
- A közoktatási intézményben tanulmányokat folytató, nagykorú személy, annak a tanévnek a végéig, amelynek időtartama alatt betölti a 23. életévét,
-akinek mindkét szülője elhunyt,
-akinek a vele egy háztartásban élő hajadon, nőtlen, elvált vagy házastársától különélő szülője elhunyt,
-aki kikerült az átmeneti vagy tartós nevelésből,
-akinek a gyámsága nagykorúvá válása miatt szűnt meg,
-aki a szülővel nem él egy háztartásban
-aki a szülővel nem él egy háztartásban
AKKOR TEHÁT MAGAMRA TUDOM ÍRATNI :)
Úgy néz ki, hogy igen, ha ennek is megfelelsz:
-A közoktatási intézményben tanulmányokat folytató, nagykorú személy, annak a tanévnek a végéig, amelynek időtartama alatt betölti a 23. életévét
Szóval biztató a helyzet, most már komolyabb (é: hivatalos) helyeken is elkezdhetsz érdeklődni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!