Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Magamra vagy a szüleim adósság...

Magamra vagy a szüleim adósságaira költsem a pénzem?

Figyelt kérdés

Nemrég töltöttem be a 18. életévemet. Kaptam 250 000 forint készpénzt.

A szüleimnek van autó és lakáshitel tartozásuk. Ez a pénz pont elég lenne, hogy mind a kettőt ki lehessen fizetni. Apám azt mondja, hogy adjam nekik, a nővérem azt, hogy tartsam meg vagy költsem el. Nem tudok döntést hozni. Jó lenne a szüleimen segíteni, de úgy érzem ez nem az én feladatom. Jelenleg nincs egy olyan konkrét tárgy amitől boldog lennék, szóval elkölteni se tudnám, csak hülyeségekre, annak meg nincs értelme.

Mit csináljak?

2012. nov. 18. 19:17
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
17%
Filléres gondok vannak a családodban, akkor nem lehet kérdés, hogy adod vagy nem adod a közösbe. Együtt sírtok, együtt nevettek. Ilyenkor nincs különvagyon, kedves! Egy időre elodázzátok a problémát, közben hátha kerül édesapádnak valami meló. Van két kisebb testvéred, édesanyád kidolgozza a belét, hogy legalább a mindennapi meglegyen, akkor te sem dédelgetheted a KAPOTT(!!!)pénzedet egy lekötött számlán. Pénz jön, megy, akkor segíts, amikor szükség van rá, ne bánd meg és ne hánytorgasd fel. Ettől boldog leszel. Azt mondod, hogy "jó lenne a szüleimen segíteni, de úgy érzem ez nem az én feladatom..." Rosszul érzed. Szerintem. Lehet lepontozni.
2012. nov. 18. 21:12
 22/33 anonim ***** válasza:
0%
...és megspórolsz egy lelkiismeret furdalást.
2012. nov. 18. 21:20
 23/33 anonim ***** válasza:
22%

Akkor holnaptól anyukád fizetése is a külön pénze lesz?

Gondolom a hitelt is a lakásra vagy annak fenntartására vagy, hogy legyen enni nem jó dolgukban vették fel.

2012. nov. 18. 21:26
 24/33 anonim ***** válasza:
56%
Minek vettek fel hitelt? Hogy te fizesd ki?
2012. nov. 18. 21:33
 25/33 anonim ***** válasza:
En is adtam mar anyukamnak ennyit, es meg fogok is, ugy, hogy az osztondijbol es arvasagibol sporolom ossze. Nem egyszeru, de muszaj. En gondolkodas nelkul odaadnam, foleg, ha mas fontos nem kell. Persze cserebe nem bannam, ha egyetem alatt meg ott lakhatnek, es adnanak enni, de nalunk sajnos ez se jott ossze.
2012. nov. 18. 21:47
 26/33 anonim ***** válasza:
17%

░░░░░░░▄▄▄▄▀▀▀▀▀▀▀▀▄▄▄▄▄▄

░░░░░░█░░░░▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░░▀▀▄

░░░░░█░░░▒▒▒▒▒▒░░░░░░░░▒▒▒░░█

░░░░█░░░░░░▄██▀▄▄░░░░░▄▄▄░░░█

░░▄▀▒▄▄▄▒░█▀▀▀▀▄▄█░░░██▄▄█░░░█

░░█▒█▒▄░▀▄▄▄▀░░░░░░░░█░░░▒▒▒▒▒█

░░█▒█░█▀▄▄░░░░░█▀░░░░▀▄░░▄▀▀▀▄▒█

░░░█▀▄░█▄░█▀▄▄░▀░▀▀░▄▄▀░░░░█░░█

░░░░█░░▀▄▀█▄▄█▀▀▄▄▄▄▀▀█▀▀█░░░█

░░░░░█░░▀█░░▀█▄▄█▄▄█▄▄█▄▄█░░█

░░░░░░█░░░▀▀▄█░░█░░█░░█░░█░█

░░░░░░░▀▄░░░░░▀▀▀▄▄█▄▄█▀▀░░█

░░░░░░░░░▀▄▄░▒▒▒▒░░░░░░░░░░█

░░░░░░░░░░░░▀▀▄▄░▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░█

░░░░░░░░░░░░░░░░▀▄▄▄▄▄░░░░░█

░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░▀▀▀▀▀

2012. nov. 18. 21:56
 27/33 anonim ***** válasza:
100%
Én nem adnám oda, legfeljebb, ha éheznének, vagy az a veszély fenyegetné őket, hogy az utcára kerülnek. 250ezer forint nem sok, előbb-utóbb maguk is törlesztenék! Neked viszont pont jó az a pénz, hogy elkezdhess előbb utóbb a saját lábadra állni. Az egy dolog, hogy most nem kell neked semmi, de gondolom pár év múlva szeretnél elköltözni, vagy továbbtanulnál, kocsit vennél, jogosítvány kéne... szóval jól jöhet még, meg addig gyűjtögethetsz is mellé! Az meg, hogy ők kérik, hogy add nekik, hát az eszem megáll: én biztos nem kérném el a gyerekem pénzét! Ha ő felajánlja , hogy segít akkor is csak úgy fogadnám el, ha vészhelyzet lenne!
2012. nov. 18. 22:07
 28/33 anonim ***** válasza:
Szerintem itt majdnem mindenki rosszul értelmezi a kérdést. Nem ennyi a hitelük, hanem sokkal több, ez csak az elmaradás!!! Tehát ha most ezt befizetik, akkor is még hosszú ideig törleszteni kell. Emiatt én nem adnám oda. Sztem ebből amúgy is nagy baj lesz, ha állandóan elmaradnak, el kéne inkább adni az autót, vagy apukádnak munkát szerezni, vagy valami ilyesmi megoldást képzelek el.
2012. nov. 18. 22:36
 29/33 anonim ***** válasza:
Javaslat: Ne add csak úgy oda a pénzt, hanem vegyél belőle (nem az egészből, hanem egy részéből) a két kistesódnak pár cuccost, aminek nagyon örülnének, de anyukádnak nincs rá pénze.
2012. nov. 18. 22:37
 30/33 anonim ***** válasza:
hát én odaadnám ha tudnám hogy utána egyenesbe jönnek.azt meg csak te tudod hogy mi a helyzet otthon..
2012. nov. 18. 23:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!