Magamra vagy a szüleim adósságaira költsem a pénzem?
Figyelt kérdés
Nemrég töltöttem be a 18. életévemet. Kaptam 250 000 forint készpénzt.
A szüleimnek van autó és lakáshitel tartozásuk. Ez a pénz pont elég lenne, hogy mind a kettőt ki lehessen fizetni. Apám azt mondja, hogy adjam nekik, a nővérem azt, hogy tartsam meg vagy költsem el. Nem tudok döntést hozni. Jó lenne a szüleimen segíteni, de úgy érzem ez nem az én feladatom. Jelenleg nincs egy olyan konkrét tárgy amitől boldog lennék, szóval elkölteni se tudnám, csak hülyeségekre, annak meg nincs értelme.
Szerintem add a szüleidnek egy részét, de úgy hogy neked is maradjon egy kevés
2012. nov. 18. 19:21
2/33 anonim válasza:
Én úgy gondolkodnék a helyedben, hogy gondolkodás nélkül odaadnám.
2012. nov. 18. 19:21
3/33 anonim válasza:
Tedd be a bankszámládra, és kösd le. Jól fog az még jönni. Előbb-utóbb el akarsz majd költözni, legkésőbb akkor. Ha meg továbbtanulsz, akkor kincset fog érni! Ne add a szüleidnek, a hitel az ő dolguk. Ráadásul 250e Ft hitel nem annyira sok, hogy ne fizetnék ki hamarosan. Egyetlen kivételt tudok elképzelni: ha szó szerint éhezik a családotok. Akkor add oda.
2012. nov. 18. 19:22
4/33 anonim válasza:
Ha a szüleidnek nem igazán van szükségük a pénzedre, akkor tedd takarékba, ne költsd el.Hülyeségekre meg pláne nem, még kamatozik is neked.
2012. nov. 18. 19:22
5/33 anonim válasza:
Én odaadnám, azzal a feltétellel, hogyha jobb anyagi helyzetben lesznek visszakapom
2012. nov. 18. 19:23
6/33 anonim válasza:
Ha tényleg 100%, hogy a hiteltartozást kifizetik belőle,akkor add nekik a pénzt! Legyél ott te is,amikor teljesen törlesztik a lakást és a kocsit!
Sok bajtól megóvod így a családod.Pl nem tudod örökölni az adósságukat!
Így majd tudnak félretenni is pénzt,visszaadhatják neked később,vagy ha házasodsz,továbbtanulsz akkor lesz mivel támogatniuk!
2012. nov. 18. 19:28
7/33 anonim válasza:
Ez a 250 ezer nagyjából azt jelenti, hogy pár hónap alatt amúgyis tudják rendezni. Legalábbis egy lakáshitel törlesztője általában 30ezer körül van. [Több/kevesebb is lehet persze.]
Hacsak nincs rá hihetetlenül nagy szükségük, pl. jövő héten kiraknak titeket a lakásból, ha nem fizettek, szerintem nem kell odaadnod.
2012. nov. 18. 19:39
8/33 anonim válasza:
Add oda szüleidnek! Segíts nekik. Én is ezt csináltam.
2012. nov. 18. 19:44
9/33 anonim válasza:
250 ezret max. egy évig tart visszatörleszteni. Ha odaadnám a pénzem, azzal a feltétellel adnám oda, hogy utána havonta úgy törlesztik nekem vissza, ahogy addig a hitelt fizették. Akkor meg már nem teljesen mindegy, hogy hitelt törlesztenek, vagy "személyi kölcsönt"? Szóval én nem hiszem, hogy odaadnám, de az már más kérdés, hogy a szüleim sosem kérték volna, hogy én húzzam ki őket a sz*rból. (Bár ők nem is kerültek bele soha.) Szóval én azt tanácsolom, hogy ne add a szüleidnek, de ne is költsd el hülyeségekre. Tedd be a bankba, vagy ha esetleg van ismerősöd aki tőzsdézik, az még jobb, hiszen rövid időn belül akár meg is duplázhatja a pénzt (persze ehhez mindenképp kell szerződés, hogy ha valami baj történik, a tőkét akkor is visszakapd).
2012. nov. 18. 19:52
10/33 anonim válasza:
Ezt a 250000.- Ft-ot mire kaptad? Valamilyen, a születésedkor kötött biztosításra? Amúgy hogy állnak a szüleid anyagilag? Van elmaradásuk a törlesztéssel? Neked mik a további terveid? Milyen a viszonyod a szüleiddel?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!