Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egyedülálló anyaként így hogy...

Egyedülálló anyaként így hogy élhetek meg? Ti mihez kezdenétek? (böv. Lenn)

Figyelt kérdés

Most leszek 25 és van egy 5éves gyermekem.

A lényeg, hogy anno nagyon elrontottam a sulit és semmi végzettségem (10. osztályom van csak meg).

Párommal szétmentünk és lassan másfél éve, hogy albérletben lakok a gyerekemmel, ezt is csak olyan szerencsének köszönhetöen, hogy a nagyszüleim támogatnak.

Kb. mindent ök fizetnek, én csak családit kapok és szociális segélyt épp, ami ugye édeskevés...

Munkát nem nagyon találok, ami megfelelö lenne az avgy nagyon messze van, vagy idörendileg kivitelezhetetlen számomra - úgy értve, hogy nincs, aki hordja vigye napirendi szinten a gyerekem oviba meg hasonlók.

Pár hónapja még gondolkodtam rajta, hogy leteszem az érettségit, de jelenleg számomra nem tűnik ésszerűnek, hogy erre "pazaroljak" el egy csomó idöt, hisz legföképp most munkára és pénzre lenne szükségem.

Számomra is kellemetlen, hogy a nagyszüleim tartanak el minket és nem szeretném ezt az állapotot a végtelenségig húzni... nem is lehet.

Arra gondoltam, hogy talán jövöre beköltöznék Pestre, ott valószínüleg több lehetöségem adódna, viszont tény, hogy kb. a dupláját kifizetném ott albérletre, rezsire meg hasonlókra, mint itt. Kicsit tartok az egésztöl, félek, hogy mégse jövök ki majd ott sem úgy anyagilag, ahogy kéne... vagy nem találok olyan munkát, amiböl fenn tudnám tartani magunkat.

Meg hát ott se nagyon van ismeretségem, max. a jelenlegi barátom, de hát sok mindenben ö sem tudna támogatni, mert ö jelenleg még tanul és kb. olyan anyagi helyzetben van, mint én. Max. abban, hogy neki azért van ismeretségi köre, tehát melókeresésben számíthatnék rá.

De hát félek az egésztöl, nem tudom mihez kéne kezdenem jelenleg. Ti mit tennétek a helyemben? Vagy hasonló helyzetben lévö anyukák - ti hogy tartjátok el magatokat?

2012. nov. 17. 06:39
1 2 3
 21/21 A kérdező kommentje:

Húú, hát köszönöm szépen a sok választ.

Egyébként nem bunkóságból nem reagáltam, hanem mert nem ülök egész nap gép mellett.

Azért írtam a "megfelelÖ" szót a munkára, mert nagyszüleim elég idösek és betegesek ahhoz, hogy napirendi szinten nem tudják vállalni ezt a terhet, hogy szaladgáljanak a gyerekemért ill. felügyeljenek rá. Ez esetben már rég elmentem volna dolgozni.

Az a helyzet, hogy mióta itt lakok, azóta a munkát hajtják, ezért is nem kezdtem bele tanulni semmit. Munkaügyiben regisztrálva vagyok, de mióta itt lakom, úgymond normális tanfolyam nem indult, csak leginkább férfiszakmák ( mint pl. nehézgépkezelö, stb.) illetve 8. osztályos felzárkóztató képzések 10ikig (ami ugye nekem megvan) és hasonlók. Szórólapokkal, hidetésekkel is próbálkoztam a környéken, de annyi ilyen jellegű hirdetés van itt a körzetben az enyémen kívül, hogy nem nagyon volt rá érdembeli reakció sajnos... :/

Az apa idáig rendesen fizette a gyerektartást, de vagy 2hónapja húzza-halasztja, tehát öt azért nem említettem, valószínű bíróság lesz így belöle, mert ami jár, az jár.

Közösen nem tudjuk megoldani a gyereket, ö 300kmrel távolabb dolgozik, ráadásul szállón van. Nem is tudná, meg nem is akarná vállalni a gyereket. Meg öszintén ezt nem is szeretném.

Ha érettségiben épp most jelenleg nem is, de valami szakma megszerzésén mindenképp rajta szeretnék lenni.

Köszönöm a válaszokat egyébként :)

2012. nov. 17. 20:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!