Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egyedülálló anyaként így hogy...

Egyedülálló anyaként így hogy élhetek meg? Ti mihez kezdenétek? (böv. Lenn)

Figyelt kérdés

Most leszek 25 és van egy 5éves gyermekem.

A lényeg, hogy anno nagyon elrontottam a sulit és semmi végzettségem (10. osztályom van csak meg).

Párommal szétmentünk és lassan másfél éve, hogy albérletben lakok a gyerekemmel, ezt is csak olyan szerencsének köszönhetöen, hogy a nagyszüleim támogatnak.

Kb. mindent ök fizetnek, én csak családit kapok és szociális segélyt épp, ami ugye édeskevés...

Munkát nem nagyon találok, ami megfelelö lenne az avgy nagyon messze van, vagy idörendileg kivitelezhetetlen számomra - úgy értve, hogy nincs, aki hordja vigye napirendi szinten a gyerekem oviba meg hasonlók.

Pár hónapja még gondolkodtam rajta, hogy leteszem az érettségit, de jelenleg számomra nem tűnik ésszerűnek, hogy erre "pazaroljak" el egy csomó idöt, hisz legföképp most munkára és pénzre lenne szükségem.

Számomra is kellemetlen, hogy a nagyszüleim tartanak el minket és nem szeretném ezt az állapotot a végtelenségig húzni... nem is lehet.

Arra gondoltam, hogy talán jövöre beköltöznék Pestre, ott valószínüleg több lehetöségem adódna, viszont tény, hogy kb. a dupláját kifizetném ott albérletre, rezsire meg hasonlókra, mint itt. Kicsit tartok az egésztöl, félek, hogy mégse jövök ki majd ott sem úgy anyagilag, ahogy kéne... vagy nem találok olyan munkát, amiböl fenn tudnám tartani magunkat.

Meg hát ott se nagyon van ismeretségem, max. a jelenlegi barátom, de hát sok mindenben ö sem tudna támogatni, mert ö jelenleg még tanul és kb. olyan anyagi helyzetben van, mint én. Max. abban, hogy neki azért van ismeretségi köre, tehát melókeresésben számíthatnék rá.

De hát félek az egésztöl, nem tudom mihez kéne kezdenem jelenleg. Ti mit tennétek a helyemben? Vagy hasonló helyzetben lévö anyukák - ti hogy tartjátok el magatokat?

2012. nov. 17. 06:39
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Estin érettségizni nem időpazarlás, nekem is sikerült. Gyerektartást fizeti a gyerek apja?
2012. nov. 17. 10:16
 12/21 anonim ***** válasza:
89%

Ne izgulj, sima érettségivel sem érnél többet.

Probálj valami szakmát kitanulni inkább. Pesten is szinte lehetetlen elhelyezkedni, szakmától függetlenül, a hatalmas munakerőtúlkinálat miatt.

Egyszerűen nincs munka.

2012. nov. 17. 10:32
 13/21 anonim ***** válasza:
91%
Ne megfelelő munkát keress, hanem akármilyet. A másik, hogy a te esetedben az érettségi szerintem csak időhúzás, előbb valami szakmád legyen! Akár estin de mindenképp szerezz valami szakmát. Én nem költöznék Budapestre a helyedben: nem lenne semmi segítséged csak a barátod,az élet is sokkal drágább ott, és ki tudja lenne e ott munkád. Sok a lehetőség Bp-n de sok is rá a hal:) ahogy mondani szokás.
2012. nov. 17. 10:36
 14/21 anonim ***** válasza:
92%

Húú szörnyű helyzetben vagy. Pesten sem érnél többet. Sőt!

Nagyon sokan feljöttek vidékről, és ugye Budapest kapacitása is véges... Ennek az lett az eredménye,hogy 1 munkaára több százan jelentkeznek, és ugye itt a versenyhelyzet miatt mindenki igyekszik minél jobban fejleszteni magát. Egy sima érettségivel semmit sem érnél,valami nagyon jó szakma kéne avval talán... Ugye te mondjuk a gyerek miatt is hátrányban lennél.

2012. nov. 17. 10:46
 15/21 anonim ***** válasza:
93%

Sok szakma érettségire épül, ezért javaslom, hogy mindenképp tedd le, akár estin, vannak kétéves tanfolyamok, egyáltalán nem időpazarlás, ez már mindenhol alapkövetelmény, még lassan a gyárokban is hiszen ott is sok érettségizett ember dolgozik. 8 általánossal már sehova nem fognak felvenni, úgy hogy még soha nem dolgoztál. Én is esti érettségiztem, jövőre diplomázom, gyerek mellett csináltam és örülök neki hogy volt kitartásom, bár az érettségivel többet fogok profitálni mint a diplomával de talán az is jó lesz valamire.

A tanulás sosem időpazarlás, ezt vésd az eszedbe. És legalább egy nyelvet alapszinten tanulj meg, akár otthon szótárból.

2012. nov. 17. 11:38
 16/21 anonim ***** válasza:
78%

4 évvel vagyok előrébb, mint te.

Én 21 vagyok, a kislányom meg 1 éves.

Nekem van érettségim, 2 szakmám (jogi asszisztens, és sminkmester), ezen felül dolgoztam a vendéglátásban is diákként, egyetem mellett meg irodai asszisztens voltam még pocakosan is, tehát munkatapasztalatom is van, mégsincs sehol semmi.... :(

Jelenleg is egyetemre járok, németet tanulok, az a mázlim, hogy diákmunkára el tudok menni, ebből tudom fizetni az albérletet, meg a többi kiadást (plusz a GYES meg a családi, a kettő együtt olyan 40 körül van).

Szeretnélek biztatni, de nem tudlak... Annyit javasolnék, hogy tanulj, minél szélesebb körben el tudsz helyezkedni, ez a dolog nyitja.

Gyerektartást kapsz esetleg? Ha nem, kérvényezd a bíróságon, de készülj fel, nem lesz egy könnyű menet, a miénk még csak fél éve tart, de fogalmam sincs, hol a vége.

2012. nov. 17. 11:45
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Miért nem helyezik el a gyereket az apánál ameddig te nem szeded rendbe magad? Vagy közös felügyelet.

Ez lenne a legnormálisabb, neked 8 általánosod van, minimálbért fogsz kapni, ha egyáltalán kapsz munkát

2012. nov. 17. 12:06
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Lényegében az eddigi válaszadók leírták, amit én is tanácsolnék. A legtöbb szakma igenis érettségire épül, tehát ez egy elkerülhetetlen út. Láss neki. Van esti és van levelező képzés is. A gyerekfelügyeletet pedig addig oldd meg nagyiéknál, apukánál stb. Budapestre felesleges most felköltözni, így is úgy is csak egy gyárban kapnál melót, ami ott sem jövedelmez többet mint máshol az országban, viszont 2x annyi a megélhetés. Maradj ahol vagy. Tanulj amennyit csak tudsz és érettségi után azonnal végezz el egy szakmát - szintén lehet estin vagy levelezőn.
2012. nov. 17. 12:42
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Alap hogy leérettségizz. Ha tanulsz a gyereknek is lesz óvoda mert biztosan felveszik. Mellette munka. Te kifogásokat keresel arra hogy miért ilyen nehéz neked. Ne tedd, azt a legkönnyebb. Az hogy a nagyszüleiden élősködsz pedig nagyon nem szép. A helyükben szorosabbra fognám a gyeplőt mert épp ezért nem kényszerültél rá arra hogy bármit dolgozz.
2012. nov. 17. 13:36
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem teljes mértékben felesleges felköltöznöd Pestre.

Egyrészt azért mert itt sincs munka! Én 5 hónapja élek fent, érettségivel, középfokú és felsőfokú szakmákkal rendelkezem mégse tudok elhelyezkedni.

Érettségivel meg aztán teljesen esélytelen.

2012. nov. 17. 15:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!