Mit gondoltok anyámról, mit kéne tegyek?
Anyámtól kértem, hogy adja már ide a gépet mert szinte egész délután ő volt és szeretnék én is lenni.
Erre mondja, hogy kér 5 percet.
10 perc elteltével kérdezem: jöhetek?
Ő: Nem, még nem telt le az 5 perc.
Én: De már letelt
Ő: Akkor sem jöhetsz amíg be nem fejeztem a dolgomat
(megjegyezném, hogy csak a netet olvasta nincs semmi nagyon nagyon fontos dolga)
ÉN:Akkor átvertél?
Ő: Igen átvertelek!
Én: Jó akkor majd én is át foglak verni.
Ő: Menj a francba!
Szerintetek őt lehet ezek után anyának nevezni?
Mondott már olyat is, hogy szűnjek meg.
Ti mondtok hasonló dolgokat a gyerekeiteknek?
Nem hirdettem semmit, köszönjük, hogy te 2 mondatban összefoglaltad a "történelmét", azért ennél én jóval többet tudok. Nem mellesleg azt is le tudom írni, hogy mérnök-informatikus. Látom te olyan vagy, aki attól érzi magát igazi informatikusnak, hogy ékezet nélkül ír. Igen, nekem is volt ilyen korszakom 10 éve linuxon, amikor nem tudtam beállítani az ékezetes betűket.:)
Hát akkor ez a felhasználói fiók dolog, biztos csak véletlenül bennemaradt az oprendszerekben. Személyes számítógépet mindenkinek!
Kedves mérnök-informatikus!
A mi gépeinken is alapból (mindegyiken!) létre van hozva mindenkinek külön-külön felhasználói fiók, ha mégis neadjisten más is leülne ahhoz a géphez.
De ugye te is belátod : 1 gépet 1 időben egyszerre csak 1 ember tud használni! (Hiába van rajta 122 felhasználói fiók!)
A te logikáddal egy cégnek elegendő lenne 1 számítógép, akkor mégsem értem, miért van minden íróasztalon minden egyes dolgozónak külön számítógépe?... 8-o
Ha elolvasod, a Kérdezőnek is pont az a problémája, hogy az anyukája is szeretné használni a gépet, meg ő is, AZT AZ EGYET!... (Hiába van rajta 2 felhasználói fiók, attól még nem használhatja egyidőben 2 ember egyszerre!)
ERGO = náluk is eljött az idő arra, hogy a Kérdező külön szgépet kapjon!
Én nem is a kérdező problémájára válaszoltam, hanem egy kommentelőt javítottam. Egyáltalán nem arról beszéltem, hogy legyen külön fiókjuk (ahogy már most is lehet) és akkor megoldódik a gondjuk. Azt leírtam egy korábbi kommentben, hogy elég bunkó viselkedés egy anyától. Ennyi.
"A te logikáddal egy cégnek elegendő lenne 1 számítógép, akkor mégsem értem, miért van minden íróasztalon minden egyes dolgozónak külön számítógépe?... 8-o "
Ez pontosan így van, elég 1 számítógép (csak legyen jó erős:)), a többieknek csak monitor+beviteli eszközök kellenek.:) Na mindegy, elég érdekesen értelmezted a logikámat, nemtom hol beszéltem én ilyesmiről...egyszerűen csak tisztázni akartam, hogy a többfelhasználós mód az egy teljesen normális, megszokott és gyakran használt mód.
01:08: O, kedves... Azert akkora arcom nincs, hogy _INFORMATIKUS_-nak hivjam magam. Es ha megalmodod nekem, hogy tudom elohozni a kinai Osx-en ansi tabla nelkul a magyar ekezetes betuket, akkor a te kedvedert ekezetekkel fogok irni.
Mas. Nem maradt benne, hanem a halozatok elterjedesevel ujbol belekerult. Az NT es a linux elott, nem volt ilyen funkcio a pc-ben. Es nezzel a youtube-n regi pc reklamokat, es talan megerted, tenyleg az volt a huzzoszlogen, hogy "es onnek is lehet egy sajat (csakegyedul,csakonnek) szamitogepe".
De most tenyleg ezen akarunk vitazni?
(10 eve, linux... mi volt akkor, suse5?)
01:30: Az valahol me'g a woody elo"tti ido"... Akkoriban az ember szu:lei me'g nemhogy elfoglalta'k volna a ge'pe't, maximum bottal, ha megpiszka'lta'k...
(Na jó, ennyit a repülő ékezetekröl. Pedig valaha igy is tudtam folyékonyan írni. Hiaba nó, az ember öregszik, felejt.. )
Persze biztos túlreagálom.
Azoknak akik nem értették meg a kérdésemet elmondom mégegyszer:
Nekem nem az a bajom, hogy ott ül mert használja ő is a gépet csak, hogyha én mondok valamit, hogy 5 perc vagy valami abból nem csinálok 15-öt....
A másik meg, hogy én biztos nem mondanék soha olyat a saját gyermekeimnek, hogy szűnjenek meg meg egyéb dolgokat.De biztos én vagyok a rosszindulatú k*csog.
Akik értelmes kommentet írtak azoknak pedig köszönöm.
Te miről beszélsz?
Olvasd el mégegyszer a kérdésemet hátha megérted második nekifutásból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!