Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok az ilyen szülőkről?

Mit gondoltok az ilyen szülőkről?

Figyelt kérdés
Középiskolás voltam,(17 éves mikor egy nagyon nehéz életszakaszba kerültem. Öngyilkos akartam lenni. Addig jutottam, hogy megírtam a legjobb, és egyetlen barátnőmnek az érzéseim, hogy mire készülök, úgymond a búcsúlevelet. Otthon írtam meg egy péntek délután, sosem felejtem. Majd betettem az íróasztalom fiókjába. Senkit nem akartam fenyegetni vele, és nem is mondogattam senkinek a dolgot. Évekkel később derült ki, hogy a szüleim kutattak a szobámban, megtalálták a levelet, elolvasták, és mint ha mi sem történt volna, meg sem rázta őket. Eltelt kb. 4-5 év mikor egy családi balhé közben anyám mondta, hogy tudnak ám arról a levelemről, mert elolvasták anno....És kb. ennyi. Nem azon akadtam ki, hogy kutattak, hanem hogy totál hidegen hagyta őket. Azóta is azt gondolom, ha nekik ennyire mindegy volt, hogy megteszem-e akkor talán soha nem is szerettek... Ti mit gondoltok?
2011. okt. 20. 08:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
81%
Kedvesem egy szulo altalaban tudja azt, hogy mire szamithat a sajat gyermekenel, tehat valoszinuleg tudtak, hogy nem fogod megtenni pl., s mint latod, hogy jol ereztek, hiszen itt vagy!
2011. okt. 20. 08:32
 2/11 anonim ***** válasza:
34%
Már az is felháborító, hogy kutattak a fiókodban, de hogy szó nélkül hagyták a levél tartalmát, a fájdalmadat, az már érthetetlen, mintha nem is érdekelte volna őket, hogy megteszed. Döbbenet. :-(((((
2011. okt. 20. 08:34
 3/11 Andizsuzsi ***** válasza:
54%

Kedvesem egy szulo altalaban tudja azt, hogy mire szamithat a sajat gyermekenel

Akkor nem lenne annyi öngyilkos tinédzser.

2011. okt. 20. 08:44
 4/11 anonim ***** válasza:
66%
A nyaron 2 kislany kovetett el ongyilkossagot, ha jol emlekszem, akkor juniusban tortent ez, amikor a netten ismerkedtek meg, es ok neluk kovettek el ezt, tehat nem lehet minden esetben egy szulot hibaztatni. Nem allitom, hogy minden szulo megtesz mindent a gyermekeert, de valoban vannak olyan tinik, akiket nagyon nehez kezelni egy szulonek, mivel a szulonek is megvan a sajat elete, a sajat feladata, tehat nem bir megbirkozni a gyermeknek a valtozasaval, nem birja azt kovetni, mivel mar lelkileg elfaradt, gyenge! Jelen esetben sem mernem elitelni a szulot pl., mivel nem ismerjuk az elozmenyet ennek, a csaladi helyzetuket pl.
2011. okt. 20. 08:50
 5/11 anonim ***** válasza:
50%

08:50

Ja 2 kislány, közel 20 évesek voltak mind a ketten.

Éljen a média!

2011. okt. 20. 08:58
 6/11 anonim ***** válasza:
59%

én vagdostam a kezemet, arra sem reagáltak semmit, pedig látszódott. Öngyilkos akartam lenni egy darabig. Nem törődtek vele.

A te eseted is eléggé elkeserítő, mert lehet gyerekes butaságnak nézik a levelet, de ilyennel egyáltalán nem foglalkozni... Szerintem a szülő szégyene.

2011. okt. 20. 09:06
 7/11 anonim ***** válasza:
52%
Azért szerintem egy szülő ismeri a gyerekét annyira, hogy tudja, hogy megtesz-e ilyet vagy sem. Lehet, hogy úgy gondolták, hogy úgysem teszed meg, és ha felhozza, hogy megtalálta a levelet, azzal csak rosszabbat tesz, mert akkor balhéztok, hogy miért kutat nálad. Semmiképp sem helyes, amit tett, de az öngyilkosság sem megoldás.
2011. okt. 20. 09:24
 8/11 A kérdező kommentje:
Kedves első...Jól írtad...általában tudja a szülő....de nem mindig... Akkor nem lenne egyetlen öngyilkos ember sem a Földön, ha mindenki tudná. Én pont nem tettem meg mondjuk, de rengetegen rajtam kívül megteszik sajnos. Nyilván egy olyan szülő vagy, aki mindig a gyereket hibáztatja, bármi történik, csak a gyerek tehet róla. :(
2011. okt. 20. 10:02
 9/11 anonim ***** válasza:

Tudod ez nem jó reakció a szüleidtől,jól látod.Most írhatnám a szánakozást,mint a többi gúnyos válaszoló,de én nem így teszek.

Én 16 évesen hasonlót éltem át,magamat is bántottam,nem akartam élni.Anyám tönkretett. Voltam orvosnál is többször. Aztán megtalálta anyám a papírom,(ő hazudozni szokott,nem ebben a világban él,de sajnos nem kezelik-ez a legrosszabb!!!!),na de a lényeg, hogy apám,akinek sose volt rám ideje,egyszer mikor hazamentem,ő éppen füvet nyírt.Szinte majdnem összeroskadt mikor meglátott,és megkérdezte, hogy én komolyan ilyen szörnyűséget akartam tenni?És akkor bevallottam,hogy igen.Teljesen összezuhant,és elkezdte anyámat is szidni nekem.Igazat adott.Megbeszéltem vele,de azóta is haragszik anyámra,pedig már majdnem 10 év telt el.Ez az eset után nem sokkal pedig miután anyám folyamatosan alázott a külsőmmel,lefogytam 3 hét alatt 10kilót(nem éppen egészséges módszerrel),apám szintén fel sem fogta,hogy miért szidott engem anyám a súlyommal...De legalább tudtam,hogy végre nem kell anyám hülyeségére adnom!

Bár apámnak most sincs ideje rám,tudom ebből a pár esetből,hogy mennyire szeret!Sosem felejtem el a fűnyírás közbeni reakcióját azóta sem....Anyámról ez nem mondható el,de hát ez van!

Lépj ezen túl te is valahogy!Sok erőt és kitartást kívánok mindenhez!

2011. okt. 20. 11:14
 10/11 anonim ***** válasza:

Több esetben a szülö azért nem emliti meg, ha ilyen levelet talál, mert adogg esetben ÉPPEN EZZEL váltaná ki a rövidzárlatot. Emellett természetesen FIGYELI a gyereket, de nem úgy, hogy észrevegye - az elöbb emlitett okból.

Gondolom, neked is csak valami negativ idöszakról volt szó, éppen abból is látszik, hogy mégsem tetted meg. Sokan vannak, akik megirnak egy búcsúlevelet, elgondolják, hogy öngyilkosok lesznek, és ezzel le is vezetik a felgyülemlett feszültséget.

Te sem tudhatod, hogy a levél megtalálása után mennyire figyeltek titokban a szüleid - mivel éppen az volt a lényeg, hogy TE NE VEDD észre.

2011. okt. 20. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!