Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit gondoltok azokról a...

Mit gondoltok azokról a szülőkről, akik a lánygyermekük kinőtt ruháit ráadják a kisebbik fiúra?

Figyelt kérdés

Nem gond hogy lányos a ruha?

Sokszor szegények, az én falumban is sok ilyet látok.

De segíteni nekik senki sem akar.

2011. jan. 9. 09:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
77%

Manapság már a teszvesz-en vaterán fillérekért lehet kapni "játszós ruhákat".Én is többször adtam 1 ft-ért!!

Tehát megtehetnék hogy a fiúkat fiú ruhába járassák!!Csak venni kellene a fáradtságot!!

2011. jan. 9. 09:48
 2/11 anonim ***** válasza:
92%

Hacsak nem rózsaszín vagy csipkés, semmi baj. Az én öcsém is hordta a kinőtt ruháimat.

A mi első gyerekünk kisfiú, de pont ezért uniszex a ruhái nagy része, mert szeretnénki tesót is.

2011. jan. 9. 09:49
 3/11 anonim ***** válasza:
92%

Amikor még általános iskolás voltam, volt egy fiú osztálytársam akik a nővére kinőtt ruháit vette fel. Sokszor piros nadrágban és kabátban jelent meg az iskolában. De egyáltalán nem volt ciki neki, mindenki tudta hogy szegények és nem tehetik meg hogy új ruhába járassák a gyereküket.

Még régen az egész ruhatár végig ment a családon.

2011. jan. 9. 09:52
 4/11 anonim ***** válasza:
72%

a nagyon lnyos rucikat nem adnám rá a fiamra. (nincs lányom, csak fiaim) de ami uniszexnek mondható azt igen, minden további nélkül.

és igen a teszen meg a vaterán sok jo rucit lehet venni olcson. én is vettem már 1ft-os csomikat ott a fiamnak és vannak benne igen szép darabok. tehát csak venni kellene a fáradtságot :)

2011. jan. 9. 09:56
 5/11 anonim ***** válasza:

Azért szerintem itt is különbséget kell tenni.

Van olyan, akit nem is érdekel, simán ráadja a lányos ruhákat a másik pedig az, hogy szegények, bár akkor én a helyükben azért meggondoltam volna a gyerekvállalást. Egyébként meg az is igaz, hogy nem ért mindenki a netezéshez, hiába van a tesz meg a vatera és társaik.

Viszont nem hiszem, hogy ha pl. a családsegítőhöz fordulnak, ott ne segítenének nekik. Turkáló is van már a legtöbb helyen, ott is lehet olcsón ruhához jutni.

Rózsaszín badyt mondjuk én sem adnék a fiamra, de unisex ruhákat igen.

2011. jan. 9. 10:02
 6/11 anonim ***** válasza:
56%

mi kaptunk rózsaszín bodyt és ráadtam a fiamra, és nem azért mert szegények lettünk volna vagy ne lett volna 2 millió másik bodynk. Egyszerűen nem érdekelt ez a dolog. Abban a 2 hónapban, amíg maximum hordott egy méretű bodyt, szerintem tök mindegy. Volt egyébként lányos, mackós overállunk is, de azt is egy télen hordta, mert aztán ki is nőtte. Ült benne a babakocsiban, illetve leginkább aludt. Arra szerintem mindegy volt. Persze ez addig volt igaz míg tényleg baba volt. Nagyobb gyerekre már nem adnék én sem, de nincs ebben semmi, lehet valaki úgy gondolja a rózsaszín nadrág is ugyanúgy koszos lesz, mintha kék lenne. Ha lányos ruháik vannak, akkor lányosak. Az a fő, hogy legyen ruhája valami.

Venni egyébként mindig fiús ruhákat vettem, bár a múltkor rábeszéltek rikító narancssárga pulcsira, barna nadrággal és tényleg nagyon jól áll a fiamnak.

2011. jan. 9. 10:17
 7/11 anonim ***** válasza:
95%

Én is kaptam lányos rugikat,pizsiket ,és bizony ráadtam a fiamra itthon. Lányomra meg rá szoktam adni a fiam kintt ruháit itthon,még ha nagyon fiús akkor is. Naponta többször van ruhacsere,engem igazából nem érdekel.

Na és ha lányos ruha van rajta,tiszta,felöltöztetett gyermek,nem fázik stb.nem az a lényeg??

Ugyanmár ne ilyen miatt ítélkezünk bárki felett is.

2011. jan. 9. 12:24
 8/11 anonim ***** válasza:

A nagyon lanyosakat (rozsaszin) nem adom ra, bodyt esetleg, mert az nem latszik igy telen. Engem zavarna.

Nyilvan a szukseg torvenyt bont, de bababizikben, bolhapiacon, vateran, teszveszen igen olcsoert mar lehet kapni babaruhakat.

2011. jan. 10. 11:33
 9/11 anonim ***** válasza:

De ez már nem homofóbia? Mert mi lenne fordított esetben, a lánygyerek hordja a fiuról lemaradt farmert, pulcsit? Semmi. Lehet fel sem tűnne, hogy egy kék pulcsin nem Barbie baba vagy hercegnő van, hanem egy Villám Mcqueen vagy egy dinoszaurusz.

Oké bizonyos kor után valóban furcsa lehet egy fiúgyerek lányszoknyában, harisnyában az utcán. De most a nadrág alá, ráadsz egy piros harisnyát, bebugyolálod, befekteted a babakocsiba vagy beülteted és ez jár a fejedben, kellett volna a teszveszen egy forintért licitálnom egy kék harisnyára? Szerintem ez már fóbia.

2011. jan. 10. 12:22
 10/11 anonim ***** válasza:
Nem tudom, nekem szolt-e,de nem vagyok homofob, csak egyszeruen zavarna, ha a fiamon pld. a lanyom rozsaszin pillangos-viragos pulcsija lenne. En ilyesmire gondoltam. Piros harisnyat is siman raadok...
2011. jan. 10. 15:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!