Mi lenne veluk, nelkuled?
Anyukaknak szol elsosorban a kerdesem ha apukak valaszat is szivesen fogadom.
Ne adj Isten, kiderulne, hogy gyogyithatatlan betegseged van. A ferjedet es egy 3 eves pici lanyt hagynal itt fel even belul. Rokonok tobb szaz kilometerre elnek, igazbarat nem igazan van! Nem is magadat sajnalnad, inkabb attol felnel mi lesz veluk. Az apuka egy aldot jo ember, de a felesege elkovetett egy nagy hibat. Mindent o intezet, tette ezt azert hogy a ferj csak a munkajaval tudjon foglalkozni.
Ez mit jelent? Nos, a lakassal kapcsolatos dolgok, a gyermekuk orvosaval is csak tegnap talalkozott eloszor, eddig azt sem tudta hogy mennyi sporolt penz van a bankaba es hogy egyaltalan melyikbe van lekotve, vagy hogy a gyerek mit ehet vagy mit nem ...
A legrosszabb hogy nem fogadja el a betegseget, kuzdeni akar, nem erti meg hogy ...
Kérdező, voltaképpen nem túl életszerű a kérdés. Ugyanis van a hirtelen halál (szívroham, baleset...) akkor tényleg az van, hogy az ember nem tudja, hova kapjon (anno, huszonéve az akkori élettársam temetése előtt itt örjöngtem, hogy hova a faxba tehette el a fekete nyakkendőmet - ez ilyen:() - de ott ugye az illető nem is tudja hónapokra előre, hogy meghal, nem ér rá ezen agyalni. És van a hosszan tartó súlyos betegség esete, amikor a halála előtt az illető már általában heteket-hónapokat tölt kórházban, tehát a mindenféle ügyek kezelése folyamatában át kerül a másik félhez.
Az meg a minimum szerintem, hogy az ember nem fogadja el a betegséget, hanem küzdeni akar.
A kislany liszt erzekeny ezert nem ehet meg barmit.
A fizeteset mindig haza adta (keveset utaltak a szmlara, a tobbet kezpenzben kapta), en nyitottam egy szamlat es sporolgattam ,nem irtam minden honapban jelentest hogy ennyit koltottem es ennyi maradt...
Rak, sajnos atteteket talaltak, a legyengult szervezet mar nem birna ki meg egy mutetett, plane nem ketott.
Komoly, feleloseg teljes munkaja van, napi 6-10 oraban, bolodg voltam mindennap hogy epsegben haza jott ...
egyszer már írtam de most megint:
én mint férj hasonló cipőben járok (hálisten nem betegség, hanem ügyintézés miatt) ...
a fizetésem számlára megy, van annyi, hogy ne érdekeljen hol tart, nem én vásárolok, a tartalékot (mindenféle lekötéseket, befektetéseket) nem én intézem, csak bólintok mikor megemlíti a feleségem, de nem jegyzem meg mert ügyes asszony, tehát fogalmam sincs, hol, mennyi pénzünk van (mikor néha megemlíti, hogy a két kisgyerekünknek saját betétjeiken mennyi pénzük van csak irigykedek :))
a számlákat, biztosításokat, közműórákat egyebeket ő intézi, szintén fogalmam nincs, hogy mit kellene csinálni, viszont komoly dosszié gyűjteményünk van amiből bármit visszakereshetek, ha szükségem lenne rá
a gyerekek életével, életvitelével kapcsolatos dolgokban azért benn vagyok, de pl én alkalmatlan lennék arra, hogy hetente elmenjek turkálóba, hogy a piciknek megnézzem van-e valami olyan amit meg kellene venni
de valószínűleg ugyanúgy el tudnám látni őket, ugyanúgy tudnám intézni az életvitellel, lakással kapcsolatos hivatalos dolgokat ha ő valamiért hirtelen nem lenne, ezen ne aggódj
és kedves hozzászólók, a kérdező nem azt kérdezte, hogy tudtok-e valami gyógymódot a halálos betegségére, hanem megnyugtatást vár arra vonatkozóan, hogy mi lesz a családdal utána
hidd el, meg fogja oldani a férjed, de mint először írtam én csinálnék olyan felvételt amiről a gyermekemhez szólnék később, ugyanis egy három és fél éves gyerek 10 év múlva már nem fog rád emlékezni érzelmileg
Biztos lennék benne, hogy semmi gond nem lesz (leszámítva persze a gyászt, de most nem ilyesmiről kérdeztél).
Az apuka egy felnőtt férfi, aki - feltételezem - imádja a kislányát. Igenis meg fogja tudni oldani.
Az anyukának is bele kellett először tanulnia a dologba, senki nem úgy születik, hogy ezeket a dolgokat tudja. Ha az anyukának sikerült, apukának is fog.
Barátokra pedig ilyen helyzetben amúgy sem lehet hagyatkozni. Segítség biztosan lesz, mert hihetetlen, de tényleg előkerülnek ilyenkor messziről is a rokonok/barátok, akikre nem is gondolna az ember..., de ettől függetlenül, rájuk ÉPÍTENI nem lehet, hiszen a segítség egy átmeneti dolog.
Minden rendben lesz, ismerek több olyan családot, ahol akármi miatt az apuka neveli a gyerekeket (többet is, nem egyet), és nagyon jól megvannak.
Az anyukák szeretik azt hinni, hogy a gyereknek csak az anya kell, meg a nő, de ez nem igaz, a gyereknek szeretet és stabilitás kell, miért ne adhatná ezt meg az apa?
Apuka biztos megállná a helyét, kénytelen lenne, ha nem akarná, hogy a gyámügy elvegye tőle a kislányt.
Anyuka... fel a fejjel. Láttunk már csodát!
Kérdező, ha beteg vagy, kitartás! ne add fel.
Az apa egyébként meg fogja állni a helyét. Én szólnék egyébként a védőnőnek, ha rendes lelkiismeretes, akkor rájuk néz majd rendszeresen.
Nagyon sajnálom és kitartást kívánok!
Eloszor osszeírnám a fontos dolgokat. Nyiss egy fuzetet, amibol majd tud tájékozódni a férjed. írd le, hogy mit ehet és mit nem ehet a kislányod, mit kell befizetni (határidoket is), mit szeret a pici lányod meg ilyenek. Mindent, amit fontosnak tartalál. En a helyedben írnák egy naplot a lányodnak. Majd ha idosebb lesz, megkapja és ha olvassa, ugy érzi, mintha vele lennél. Esetleg naprol napra mesélhetnél, hogy akkor mit csináltatok egyutt, jokívánságokat és hogy nagyon szereted.
Feltétlenul szuksége lesz a férjednek egy szuloi segítségre, anya-anyós, sogorno, testvér ... aki vállalja a gyereket nap mint nap.
2 éves kislány anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!