Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi lenne veluk, nelkuled?

Mi lenne veluk, nelkuled?

Figyelt kérdés

Anyukaknak szol elsosorban a kerdesem ha apukak valaszat is szivesen fogadom.

Ne adj Isten, kiderulne, hogy gyogyithatatlan betegseged van. A ferjedet es egy 3 eves pici lanyt hagynal itt fel even belul. Rokonok tobb szaz kilometerre elnek, igazbarat nem igazan van! Nem is magadat sajnalnad, inkabb attol felnel mi lesz veluk. Az apuka egy aldot jo ember, de a felesege elkovetett egy nagy hibat. Mindent o intezet, tette ezt azert hogy a ferj csak a munkajaval tudjon foglalkozni.

Ez mit jelent? Nos, a lakassal kapcsolatos dolgok, a gyermekuk orvosaval is csak tegnap talalkozott eloszor, eddig azt sem tudta hogy mennyi sporolt penz van a bankaba es hogy egyaltalan melyikbe van lekotve, vagy hogy a gyerek mit ehet vagy mit nem ...

A legrosszabb hogy nem fogadja el a betegseget, kuzdeni akar, nem erti meg hogy ...

2012. nov. 16. 07:57
1 2 3 4 5
 1/49 anonim ***** válasza:
100%
A férj felnőtt ember. Mivel a nő gyereket szült neki, ezért feltételezi, képes egy gyerek felnevelésére.
2012. nov. 16. 08:08
 2/49 anonim ***** válasza:
100%
Megállná a helyét. Kényszerhelyzetben az ember sok mindenre képes.
2012. nov. 16. 08:08
 3/49 anonim ***** válasza:
100%

Én sosem adnám fel. Voltak csodák, és lesznek még.

Valahol egyszer olvastam, hogyha a lélek gyógyulni akar akkor a test is gyógyulni fog. HA valaki már azon agyal hogy mi lesz ha meghalok, meg intézkedem mert hamarosan meghalok, az már fel is adta. Ez nagy hiba.

A másik, hogy mi lesz utána? Nagy fájdalom, talán padlót fog az apuka, de a gyermeke érdekében talpon marad és erős lesz. Az élet megy tovább. Eleinte lesznek gondjai. Az első években lesznek segítői akik mellette lesznek majd. Mindenki segíteni fog kezdve az óvónénitől az orvosig. Így szép lassan az apuka is belefog jönni az "anya" szerepbe.

Talán évekkel később amikor már nem fáj a felesége elvesztése, talál egy kedves nőt aki nemcsak a párja, de a gyermek pótanyja is lehetne.

Az élet megy tovább.

2012. nov. 16. 08:12
 4/49 anonim ***** válasza:
33%

Az anyukák olykor túlértékelik a saját szerepüket a családban. A férj nem debil, megállja a helyét, anyja helyett anyja is lesz a gyereknek.

Bár, ha azt sem tudja mennyi pénz van a bankban, akkor lehet, hogy kicsit lúzer...

Azon meg érdemes lenne elgondolkozni, hogy miért nincsenek igaz barátok...

2012. nov. 16. 08:14
 5/49 anonim ***** válasza:
100%

Felírnám a fontosabb dolgokat rendszerezve:

Lakáshitel, biztosítás, számlaszámok, bankbetét összege, közmű számlák, jelszavak, elérhetőségek;

Gyerekorvos(ok), védőoltások időpontja, hol kell vásárolni olcsón ennivalót, gyerekruhát, mi a gyerek kedvenc étele;

És bízni benn, hogy apuka felnő a feladathoz.

És készítenék - akár webkamerával - néhány felvételt magamról a kisgyereknek mesét olvasva, énekelve, ha van rá még időm akkor akár felnőtt koráig elbeszélgetve vele, úgy hogy ahogy növekszik úgy játszhatná le neki a felvételeket apuka.

2012. nov. 16. 08:16
 6/49 A kérdező kommentje:

Miert nincsenek igaz baratok - a mai vilagban?

Voltak, sokan is - de amikor mindig csak te adsz ...

2012. nov. 16. 08:20
 7/49 anonim ***** válasza:
55%

Azért az nekem picit meredek, hogy azt se tudja, hogy álltok anyagilag, meg hogy mit ehet a gyerek. Nem gonoszkodni akarok, de így akkor az is csoda, hogy a kis micsodáját megtalálta :)).

Ne haragudj Kérdező, de nem szimpi az önsajnálatod. Mi a betegséged? Tudod az én anyukám is nagyon sokáig beteg volt. Sok éven keresztül harcolt a rákkal, és akkor halt meg, amikor már lélekben feladta. A kilátástalan élethelyzet miatt, nem is pont a betegség miatt.

Elnézést, ha nem esnek jól a szavaim, de én így gondolom.

2012. nov. 16. 08:29
 8/49 anonim ***** válasza:
85%

7 vagyok megint, hogy a kérdésre is válaszoljak.

Ha engem holnap elütne a villamos, vagy a 10.-ről a fejemre zuhanna egy zongora, akkor a férjem meggyászolna, és hiányoznék neki élete végéig, és nagyon megnézné azt, hogy kivel áll össze a jövőben. Beszéltünk ilyenekről, azért tudom ilyen jól. A gyerekeket legalább olyan jól ellátná, mint én.

2012. nov. 16. 08:33
 9/49 anonim ***** válasza:
100%

Először is jobbulást, azért ne add fel, nekem ismeretlen betegségem van (csak nekem van ilyen) és mégis meggyógyultam magamtól.

Ha szépen minden papírt rendszerezve rendbe tartasz és a férj nem értelmi fogyatékos, akkor meg fogja találni azt ami kell, ezen ne aggódj. A gyerek diétájáról meg meg tudja kérdezni az orvost, de ha figyelsz arra, hogy együtt egyetek/vacsorázzatok minden nap, úgyis megjegyzi majd. Az ember feltalálja magát minden helyzetben, főleg egy szülő, ha a gyerekéről van szó. Nekem úgy tűnik, hogy az eddigi munkamegosztás működött, de most kicsit jobban bele kell vonnod a férjedet. Hidd el meg fog oldani mindent, ha úgy alakulna, de te ne erre készülj, hanem arra koncentrálj, hogy meggyógyulj. Ha pedit az orvosok nem kecsegtetnek semmi reménnyel csak egy kevés idővel, akkor tölts annyi időt a gyerekkel, amennyit csak tudsz, mégha a háztartás rovására is megy. Arra nem fog emlékezni, hogy mekkora por volt a polcon, de arra igen, hogy anyával milyen jót játszottunk és mennyire szeretett. Kitartást kedves Kérdező, mindenhonnan van kiút!

2012. nov. 16. 08:54
 10/49 anonim ***** válasza:
100%

Nem is értem hogy lehet, hogy nem tudja mit ehet a gyerek....

Amit tennék: apuka legyen néha kettesben a gyerekkel. Egyrészt így végre megismeri, másrészt addig a én össze tudnám írni a fontos dolgokat, összerendezni a számlákat, banki papírokat stb. Nyilván az utolsó heteimet-hónapjaimat a gyerekeimmel szeretném tölteni, de azért pár órát ki kell bírni, ez mindenki érdeke.

Innentől bevonni mindenbe apukát. Legyen ott anyuka is, de apuka főzzön, etessen, fürdessen, játszon.

Ő intézze a vásárlást (lista nélkül!), a csekkeket.

Végszükség esetén keresnék egy megbízható bébiszittert, aki néha besegít.

2012. nov. 16. 08:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!