Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyósjelöltem szeretné, ha...

Anyósjelöltem szeretné, ha náluk is én takarítanék, hogy tudnék kibújni alóla?

Figyelt kérdés
Igazából az baj, hogy unatkozik (mozgáskorlátozott, be van zárva a lakásukba), így arra kellenék, hogy szórakoztassam, de volt egy olyan beszélgetésünk, aminek az lett a vége, hogy mindketten bőgtünk, és nekem nincs kedvem ezt megismételni (szégyellem, de azóta viszolygok tőle). Másrészt szerintem nem vagyunk elég rég óta együtt a párommal egy ilyen kéréshez, harmadrészt nincs kedvem náluk is takarítani, munka mellett elég a saját. Ezt így nem merem megmondani a páromnak, se a mamának, mert félek, megsérteném valamelyiket. Mit csináljak?
2012. nov. 14. 15:49
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
76%
Ha a párod eddig is takarított nála, akkor a párod számára nem megrázkódtatás, hogy az anyukájának segítsen. De a kecske is, káposzta is elv alapján én is jónak tartom azt a javaslatot, hogy együtt takarítsatok nála. Osszátok be egymás között, kinek mi áll jobban kézre, akkor az anyósjelölt is érzi, hogy törődtök vele és téged sem degradál takarítónővé. És mindenképpen olyan pozitív (vagy pozitívnak álcázott) hangsúllyal csináljátok, hogy azt érezze, hogy ti szívesen segítetek, de ne ő diktáljon, hanem akkor mentek, amikor az időtök engedi.
2012. nov. 14. 16:16
 12/22 anonim ***** válasza:
64%
Ha a pároddal közös lakásotok takarításra nem jelent számodra egyedül különösebb problémát, akkor osszátok fel úgy a munkát, hogy te takarítasz nálatok, párod meg az anyósnál. Az anyósnál való takarítás alól pedig kibújhatsz azzal az indokkal, hogy szívesen segítenél, de nem akarod elvenni a párodtól azt az időt amit az édesanyjával tölthet, hisz számodra nagyon fontosak a családi értékek:)Gondolom közben szoktak beszélgetni, ilyesmi, szóval ez jó indok. Esetleg küldj neki néha a pároddal sütit v ilyesmi, jelezni, hogy gondoltál rá.
2012. nov. 14. 16:18
 13/22 A kérdező kommentje:

Igen, csak nem lakunk együtt, mindketten a saját anyukánál lakunk :) Ráadásul a párom munkanélküli, így (elvileg) egész nap ráér. Ezért is b...a a csőrömet, nem elég, hogy egész nap dolgozok, még ez is.

És pont azt akarom megúszni, hogy minden héten el kelljen hozzá mennem, mert most 1 este van, amikor azt csinálok, amit akarok és nem erre akarom beáldozni. :(

2012. nov. 14. 16:23
 14/22 anonim ***** válasza:
82%
a takarítás meg van oldva nála, a fia csinálja, ami egyrészt természetes, másrészt szép gesztus a részéről. a mamától kicsit tapintatlan dolog, h válogat a szívességtételben, mert szerinte akad, aki jobban végezné a szolgáltatást és neki jobb takarító kell a fiánál (még ha a társaságod tényleg nyom is a latban). ez sértő a fiára nézve is, ami téged illet, meg még messze túl nagy és korai, h megpróbálja beosztani az idődet. szerintem maradjon minden így. beszéld meg a pároddal és közösen, egyetértésben mondjátok el neki, h neked sajnos nem fér bele az idődbe a takarítás, de a fia nagyon szívesen jön és segít továbbra is, ahogy eddig...
2012. nov. 14. 16:34
 15/22 anonim ***** válasza:
83%
14. óh, most látom, h a párod ráadásul ott is lakik + még jobban rá is ér. no way, szerintem. elég furán jönne ki, ha otthon is takarítanál, hiszen ott laksz, aztán átmennél és kitakarítanál a párod és a szülei otthonában is. ezt az ott lakóknak illik megoldani, ha van olyan, aki képes elvégezni. a párod képes.
2012. nov. 14. 16:37
 16/22 anonim ***** válasza:
72%
őszintén nem is értem h h lehet ilyet kérni valakitől h takarítson ő, mert ő szebben csinálja..mondd meg határozottan, h sajnos nem fér bele az idődbe és az energiádba. Persze mondjuk cserébe átmehetsz mondjuk havi egyszer beszélgetni ha akarsz nem kell megutáltatni magad de ne feledd h semmire nem kötelezhet az anyós és ne is csináld ezt meg ez nagyon nem szép kihasználni a fiunk barátnőjét
2012. nov. 14. 16:48
 17/22 mmT ***** válasza:
72%

ne tedd meg, mert rád fog szállni, és akkor minden apróságért ugrasztani fog, majd érzelmi zsarolásban tart a betegsége miatt.

a párodnak sztem el kellene mondanod. nem ezért meg azért, simán azért mert egy kapcsolatban az emberek megbeszélik a dolgokat.

Ha elmondod a pasidnak, h állítsa le az anyját, arra egy normális reakció létezik: ELNÉZÉST KÉR tőled az anyja viselkedéséért. ha nem ezt teszi akkor még azt tudom elképzelni, h KIAKAD (nyilván azért, mert ő is szeretné elsumákolni az ő soron lévő takarítását, és legjobb védekezés a támadás), vagy BESZARIK, és halogatja a megbeszélést (nyilván azért, mert ő már beadta a derekát az anyja általános érzelmi zsarolásának).

lehet keményen fogalmaztam, elnézés. de én aztán nem vállalnám.

2012. nov. 14. 17:00
 18/22 anonim ***** válasza:
80%
Csak én nem értem, hogy mi közöd van a barátodék lakásának a takarításához? Még, ha a menye lennél szeretnétek egymást, és felajánlanád, vagy ha ott laknál, de már bocs, úgy, hogy van neked otthon mit takarítani, nem is ott laksz, takarítsál rá meg a fiacskájára? Hát hülye vagy te? Hozzám nem akarsz jönni? Meg anyámékhoz? Szegény anyám nem ér rá.. Nagyanyámnak is kéne fűnyírás... meg lemoshatnád a csempét... Jézusom, hol élnek egyes emberek?
2012. nov. 14. 18:12
 19/22 anonim ***** válasza:
0%
Mennyi ideje vagytok együtt?
2012. nov. 14. 18:28
 20/22 anonim ***** válasza:
57%

ha a párod ott lakik, akkor miért nem tudja egyedül? ilyen alapon a te szüleid is kérhetnék h segítsen be nálatok, ha nem is feltétlenül a takarításba.

Amit tennék: megmondanám a páromnak hogy mivel úgyis együtt élnek és belefér az idejébe, takarítson ő maguk után és ha anyuka még egyszer előhozakodik h te ügyesebben csinálnád, a párod "szálljon szembe" vele és magyarázza el neki h milyen alapon is?

Engem utoljára kb 9évesen akartak és tudtak így palira venni, disznóvágás legszebb tevékenysége a bél hurolás. Azért kellett mindig nekem csinálnom, mert azt "te csinálod a legügyesebben gyermekem", felnőtt fejjel már tudom h senkinek sem volt kedve szrt kaparni a belekből. aztán persze ha már egyik évben ilyen ügyesen megcsináltam, csinálhattam minden évben.

Én a helyedben az elején rövidre zárnám a dolgot és nem azért mert lusta vagyok, hanem mert ha még a menye sem vagy, máris ilyen elvárásai vannak veled szemben, mi lesz később? A férjem pl jobban takarít mint én, mert anyuka belenevelte, ez tanulható dolog, nem kifejezetten csak nők láthatják el.

2012. nov. 15. 03:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!