Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan kerülhetném az anyósjel...

Hogyan kerülhetném az anyósjelöltem, hogy a párom ne sértődjön meg illetve ne nagyon vegye észre?

Figyelt kérdés

A párommal 2 éve vagyunk együtt, imádjuk egymást és jövőre tervezzük az eljegyzést. Csak egy gond van: egyszerűen már nem birom idegekkel elviselni az anyját. Hogyan kerülhetném el a konfliktust? Tisztelem az asszonyt és nem haragszom rá (nem is lenne rá okom), de egyszerűen fél óra ott tartózkodás után kikészit! Állandóan azzal jön, h a párom unokatesójának sokkal jobban megy az egyetem, és nem érti,h nekem miért nem (a két egyetemet egy napon sem lehetne emliteni), hogy a párom most ezt kapott, most azt és hogy az én szüleim miért nem vásárolnak nekem. Állandóan lenézi a szüleimet, úgy gondolja,h mi vmi viskóban élünk, csak azért mert anyuék a pénzt inkább félreteszik a jövőmre, és nem költik el minden hülyeségre. Ha csak megemlitem neki,h venni szeretnék vmit, 2 nap múlva jelentkezik,h megvette nekem Vaterán, X összeget fizessek be. Mindenbe beleszól: hogy hova és mikor menjünk kirándulni/nyaralni, stb. Minden egyes lépésünkről be kell számolnia a páromnak azonnal sms-ben (arról,h mit ebédeltünk,h mikor pihenünk,h milyen filmet nézünk...még jó,h azt nem kérdezi,h mikor szerelmeskedtünk)

Nem akarom kimutatni párom előtt, hogy mennyire idegesit, elvégre az anyja és nem akarom olyan kellemetlen helyzetbe hozni, h választania kelljen köztem meg anyósjelölt között, de már felőröl ez az egész. Van, hogy csak sirok és azon gondolkodom, mennyire senki vagyok, mert fél délután azt hallgattam, hogy az unokatesó/nagynéni/szomszéd mennyivel jobb,szebb vagy gazdagabb nálam.

Szerintetek mit csináljak? hogyan oldhatnám meg,h mindhármunknak jó legyen?

Ja,és arra nincs lehetőség,h ne járjak hozzájuk, mivel külön városban élünk és a hétvégéken vagy a páromnál vagy nálam alszunk.

22/N

2012. jún. 5. 10:32
1 2 3 4
 1/31 Mara Acoma ***** válasza:
97%

Ötletem sincs.... Én lelőném:)

Viccet félre, nem irigyellek a helyzetért... De a párodnak erről muszáj beszélned! Egyszer nagyon ki fogja az anyós húzni a gyufát valamivel és akkor robbanni fogsz, hidd el.

2012. jún. 5. 10:35
 2/31 anonim ***** válasza:
95%
Beszélj a pároddal erröl,és együtt találjatok valami megoldást,mert ha most nem szólsz késöbb nagyobb gond lesz és mivel nem szóltál a párod majd nem igazán fogja érteni ha esetleg összeveszel az anyjával ,még a végén te leszel a rossz.
2012. jún. 5. 10:45
 3/31 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem ezt a dolgot a párodnak kell lerendeznie. Értem úgy hogy mikor kérdezi hova mentek? Válasz: dolgunkra, mit ettél? válasz mit számít.Ezt nem neked kell megmondani. Ha a párod párszor beszólna hogy arra nem vagy kíváncsi mikor szexeltünk utoljára? akkor észrevenné magát a nő. De ha nem szóltok kedves vagy vele, akkor azt hiszi jól csinálja. Kérdés hogy ez zavarja e a párodat, mert lehet hogy nem és anyuka kicsi fia. Először a pároddal beszélj. Mikor anyuka ócsárol hogy mindenki jobb, szebb stb.. a párod mit szól? bólint, vagy nem szól? Az a minimum lenne hogy jól leteremtené.

Nálunk a párom öreganyja kezdte régen az elszámoltatást? és 7 év után is próbálkozik. Mindig szeretné tudni hova megyünk mit csinálunk mert akkor biztos neki is kellene valami. Párom mindig azt mondja a dolgunkra,nem mind1? Bár ez már elég ritka lassan megérti hogy köze semmi.

És ha anyuka nem változik akkor költözni minél messzebbre ha arra kerül a sor.

2012. jún. 5. 10:46
 4/31 A kérdező kommentje:

Tény, h apárom is "anyuka pici fia", de ő egyáltalán nem ragaszkodik annyira az anyjához, mint az anyja hozzá. Egyke, az öccse a szülésnél meghalt, igy vmilyen szinten megértem,h nehéz az anyukának elengednie, de ember, már 26 éves!!!

Ami meg az ócsárolást illeti, álltalában akkor megy a téma, amikor a párom nincs a szobában, de ha ott van, akkor sem szól bele, csak nagyokat mosolyog. Mindig azzal jön, hogy ő engem nem félt, elég nagy a szám és tudja,hogy meg tudom magam védeni, ami igaz is, de biztos, hogy nem fogom letámadni az anyját,hogy hagyjon már békén.

2012. jún. 5. 10:54
 5/31 anonim ***** válasza:
85%

A vaterás dologhoz szólnék hozzá.

Én biztos nem adnék neki pénzt, hacsak nem az pontosan, amit szerettem volna.

Ha nem olyan, akkor megmondanám, hogy nem ilyenre gondoltam, szóval nem fizetem ki.

2012. jún. 5. 10:55
 6/31 anonim ***** válasza:
85%

És a párod egyébként mit szól ezekhez a dolgokhoz? Pl. hogy be kell számolnotok mindenről vagy hogy téged meg a szüleidet minősít.

Mindenképp mondd el neki, hogy ez téged bánt. Nyugodtan beszélj, ne mondj rá csúnyákat, stb, csak mondd el, hogy téged ezek a dolgok nagyon bántanak. Lehet, hogy ő már annyira hozzászokott ezekhez, hogy fel se tűnik neki, de ha rávilágítasz, akkor neki is látnia kell, hogy ez így nem jó.

Ez a vaterás dolog meg... Megmondtam volna neki, hogy köszönöm szépen nagyon kedves, de te nem pont ilyenre gondoltál bla bla..

Hihetetlen ez a nő. Nem irigyellek. De mindenképp mondd el a párodnak.

2012. jún. 5. 10:56
 7/31 anonim ***** válasza:
88%
Akkor meg mondd meg a párodnak, hogy inkább ő védjen meg téged, mert őt nem fogja utálni az anyja, ha megpróbálja leállítani, ellenben ha te szólsz vissza, akkor az egész rokonságban el leszel mondva mindennek. Ezt a barátod is beláthatná..
2012. jún. 5. 10:58
 8/31 anonim ***** válasza:
86%

Ugyan abban a helyzetben vagy mint én.

Csak annyi különbséggel,hogy én ott is élek anyósjelöltékkel egy házban.Minden közös.

Most készülünk különköltözni, már csak a bútorozás van hátra,de az is olyan lassan megy,hogy sosem érjük el.

Ha elmegyünk valahová mindenről be kell számolni, a páromat állandó jelleggel ugráltatják.

Van még egy bátyja a páromnak,de ő szinte semmit nem csinál,mindent a páromnak kell csak azért(mert a tesójának régebben műtve volt a lába,és nem erőltetheti meg),na mind 1 ilyenkor annyira fel tudom magam bosszantani.

De a páromnak hiába mondom,hogy ne menj, ne csináld, ketten vagytok testvérek, és meg kellene a munkát osztani kettőtök között, ne csináld mert csak kihasználnak.

Anyósjelöltem mindenért visítozik,mindenért kiabál,állandóan motyog magába, semmi sem jó neki.

Ha a párom kicsit keményebben szól hozzá, már egyből az van,hogy a páromnak valami baja van,biztos én beszéltem ellenük,és kérdezi h mi a bajod megint jófiú,meg akkor már azzal jön,hogy bárcsak a föld alatt lennének már,akkor nem lennének láb alatt.Ilyenkor előtör belőle ez a "banyaláz".

A szüleimet munkásoknak nevezték a jelenlétemben, csak azért mert eljöttek a páromék anyjától kapott házhoz segíteni takarítani,és apósjelölt a páromnak így mondta:"miért nem ásattad ki a gödröt a munkásaiddal".

Először nem tudtam hogy az én családomról van szó,majd utána esett le,ezért sem szóltam mindent csak lenyelek.

Már annyira elegem van,semmiért nem szólok vissza,ők meg már nagyon felülkerekedtek rajtam,uralkodnak rajtam és a páromon is,van pénzük,ezért úgy gondolják bármit megtehetnek,mindenkin keresztülgázolnak.

Úgy vagyok vele,hogy az én családomban legalább van szeretet,de ők ezt nem ismerik.

Gyűlölöm őket!

23/N

2012. jún. 5. 11:00
 9/31 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem ez gáz, hogy nem véd meg. Mosolyog és neked elég nagy a szád... Elgondolkodnék az eljegyzés dolgon. nálunk ez alap hogy megvédjük a másikat bárkitől és bármitől. Anyuka még örül is mi hogy csak mosolyog. Ha a párom nem védene meg biztos olyat kapna amit nem tesz zsebre. Nem lesz ez így jó. Te nem látod a dolgot kívűlről és szereted a párod, de nem vagyok a viszonzásban teljesen biztos. 2 év alatt már ki kellene állnia érted, és neki kellene lerendeznie az anyját. Lehet jobb lenne menekülni ilyen emberektől. Vagy vedd fel a harcot és a párodat is állítsd kész tények elé.Nem tudom neki hogy esne a dolog. Vagy játszd el a dolgot anyuddal kíváncsi lennék neki hogy esne.Ha most nem véd meg akkor később ez csak rosszabb lesz. Az anyóst is le kell rendezni mert később belemászik még jobban az életedbe, ő rendeli majd a menyasszonyi ruhád stb.. nem lesz egy saját gondolatod az esküvőnél, mert nem hagy majd élni. Most kell megállítani így vagy úgy.
2012. jún. 5. 11:04
 10/31 anonim ***** válasza:
91%
Utolsó, te jó isten... Ha az én szüleimre tettek volna megjegyzést azt biztos nem hagytam volna szó nélkül... Azért mindennek van határa.
2012. jún. 5. 11:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!