Hogyan kerülhetném az anyósjelöltem, hogy a párom ne sértődjön meg illetve ne nagyon vegye észre?
A párommal 2 éve vagyunk együtt, imádjuk egymást és jövőre tervezzük az eljegyzést. Csak egy gond van: egyszerűen már nem birom idegekkel elviselni az anyját. Hogyan kerülhetném el a konfliktust? Tisztelem az asszonyt és nem haragszom rá (nem is lenne rá okom), de egyszerűen fél óra ott tartózkodás után kikészit! Állandóan azzal jön, h a párom unokatesójának sokkal jobban megy az egyetem, és nem érti,h nekem miért nem (a két egyetemet egy napon sem lehetne emliteni), hogy a párom most ezt kapott, most azt és hogy az én szüleim miért nem vásárolnak nekem. Állandóan lenézi a szüleimet, úgy gondolja,h mi vmi viskóban élünk, csak azért mert anyuék a pénzt inkább félreteszik a jövőmre, és nem költik el minden hülyeségre. Ha csak megemlitem neki,h venni szeretnék vmit, 2 nap múlva jelentkezik,h megvette nekem Vaterán, X összeget fizessek be. Mindenbe beleszól: hogy hova és mikor menjünk kirándulni/nyaralni, stb. Minden egyes lépésünkről be kell számolnia a páromnak azonnal sms-ben (arról,h mit ebédeltünk,h mikor pihenünk,h milyen filmet nézünk...még jó,h azt nem kérdezi,h mikor szerelmeskedtünk)
Nem akarom kimutatni párom előtt, hogy mennyire idegesit, elvégre az anyja és nem akarom olyan kellemetlen helyzetbe hozni, h választania kelljen köztem meg anyósjelölt között, de már felőröl ez az egész. Van, hogy csak sirok és azon gondolkodom, mennyire senki vagyok, mert fél délután azt hallgattam, hogy az unokatesó/nagynéni/szomszéd mennyivel jobb,szebb vagy gazdagabb nálam.
Szerintetek mit csináljak? hogyan oldhatnám meg,h mindhármunknak jó legyen?
Ja,és arra nincs lehetőség,h ne járjak hozzájuk, mivel külön városban élünk és a hétvégéken vagy a páromnál vagy nálam alszunk.
22/N
Azt, hogy be kell számolni minden lépésről, sztem már megszokta. Havonta kb 300 sms megy el az anyjára, ami iszonyatosan sok! Főleg hogy hétköznap egy házban vannak.
Azt hiszem, hogy a párom egyszer szólt vissza, amikor a szüleimet ócsárolta. Látta rajtam,h az a jéghegy csúcsa,és szólt az anyjának, hogy ha majd meg akarjuk csináltatni azt a szobát, akk meglesz. De amúgy sztem azt hiszi, h az anyja viccel, amikor a szüleimről beszél, és hogy én is értem a "viccet". Pl. Húsvétkor azt sérelmezte,h a tavalyi festett tojásaink szebbek voltak mint az övé (idézem: Igen, én nem tudok ilyen tojásokat festeni, de most ez is jó lesz, amit én csinálok, mit tegyek,ha én nem vagyok olyan ügyes, mint a barátnőd anyja, nálunk csak egyszerű tojás lesz,s nem ilyen flancos himes, de az is jó lesz nenkünk. Erre én hülyéskedésből meg annak reméynében,h csillapitani tudom majd a versengését beköptem,h ne izguljon ilyen tojás árak mellett,lehet,h nem is festünk tojást. Erre ő meglepődött,h hát akk mit adunk a locsolkodóknak, én meg mondtam,h Kinder tojást, mert az már lassan olcsóbb lesz,mint az egyszerű. Nah, azóta mikor sülttojás van reggeleire, akk mindig kihangsúlyozza,h egyek, mert itt van tojás, nekik vannak tyúkjaik. Aztán szedett össze egy kosárral, h vigyek haza, h legyen tojásunk, meg múltkor vettünk földiepret, s vittük volna haza, erre ő, h majd mindjárt süt hozzá piskótát, mert itt minden van a tésztához, tej is, tojás is, s csak átvigyük, meg ad pénzt tejszinhabra és megcsinálhatjuk a kalácsot. És ez csak egy hétköznapi eset. Nagyon rosszul esik,h azt hiszi vmi földönfutók vagyunk. Pedig anya/apa dolgozik, rendes fizetésük van, én nyáron dolgozom...az más téma,h mi máshogy osztjuk be a pénzt mint ők.
Most nincs párom,én a következő jelöltnél ezért nézném,hogy elfogad-e a családja vagy sem,nem tudnék egy olyan palival együtt járni,akinek a családjával nem tudok kijönni,mivel a családjától nem tudod elszigetelni magad,a pároddal együtt jár.A házastársak közötti konfliktus nagy része ilyen problémákból ered.
Számomra az az elgondolkodtató,hogyha ezt valaki tudja már két éve (és ha nem fogadnak el ez idő alatt,nem fognak később sem,akkor sem,ha szülsz neki egy gyereket),miért hiszik sokan,hogy ezen tudnak változtatni.
14-es.
A párom apukája nagyon rendes ember, és nagyon jól kijövünk és az anyjának sincs nagyobb baja velem. Itt nem arról van szó, h nem fogad el, egyszerűen csak úgy érzi,h ő mindenkiről alkothat véleményt és az a helyes, ahogy ő gondolja. Lehet, h túl szubjektiv vagyok, de szeretem a páromat és harcolni fogok a boldogságunkért. Ha nem igy lenne, már régen elhagytam volna. Lassan, de biztosan sikerül rámutatni arra,h mi a normális és mi a nem normális egy családi kapcsolatban, csak sok idő szükséges hozzá, elvégre nem tudom én 2 év alatt megváltoztatni azt,a mit 26 évig tanult/látott.
A tojássztori teljes kész, szétröhögtem magam rajta. :))
Még ilyen buta nőt...
A többi meg: Hidd el, ha nem beszélsz a pároddal, hogy vmit változtasson az anyjával kapcsolatban, előbb-utóbb fel fogja őrölni a kapcsolatotokat. Az egész beteges. Képzeld el, ha yereketek lesz később...? Az ilyen anyósok akkor kezdenek igazán ámokfutásba! Puszta jóindulatból. És ott már nem csak a lesz a téma, hogy neked mit vesznek a szüleid, hanem a gyereketek melyik szülőtől kap többmindent. Hidd el, jó az ilyennek elejét venni. Pároddal beszélj finoman erről. Arról is, hogy neked nem poén anyja beszólásai, stb...
Én nem ilyen hátulról mellbe módszerrel rendezném le az egészet.
Szerintem leülnék az anyóspajtással, hogy ez neki most mire jó? Miért mondja ezeket? Nekem rosszul esnek.
A párommal való kapcsolatomat nagy erőkkel fúrta az elején, aztán mikor látta, hogy sem a fiát sem engem nem tud befolyásolni, elszégyellte magát és ugyan szóban nem is kért bocsánatot de a tetteiből, tekintetéről, új beszédstílusáról mind a megbékélés és a bocsánatkérés jött le.
20N
14-es vagyok.
Kiírtál egy kérdést,hogy segítsünk.Leírtad a problémád (ami sokak szerint is nagy probléma és nem csak az anyós jelölttel van baj,hanem a pároddal is,hogy nem áll melléd,sőt,elvicceli a dolgot),ugyanakkor máskor meg azt bizonygatod,hogy tiszteled,meg elfogadnak,meg tulajdonképpen nincs is probléma.
Akkor miért írtad ki a kérdést?Milyen válaszokat vártál?
Nekem az az érzésem,nem is nagyon akarsz ezen változtatni.
A szabad véleményalkotás mindenkinek szíve joga, ahogy anyósjelöltednek is.
Szereted a párod és harcolni fogsz érte. Ez tök jó de kivel fogsz harcolni? Nem akar senki elszakítani egymástól titeket.
Az anyóspajtás csak segíteni akar ahogy tud. Gondolom, nem ismeri a szüleidet tehát csak az elhangzottak alapján tud képet alkotni. Ha azt mondod, drága tojás és erre ad ne a rosszindulatot lásd benne hanem a segíteni akarást. Mellesleg ha ennyire nem tetszik finoman vissza is utasíthatod a segítségét. Nem tilos.
Tenyleg tulajdonkeppen, ha mar az eljegyzesnel tartotok, miert nem ismerik egymast az anyos-aposjelöltek? Lehet, hogy az összes hiedelem feloldodna pillanatok alatt... (Mar ami a "csorosagotokat" illeti)
Egy kölcsönös bemutatas nem lenne hatranyos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!