Mit tennél, ha a párod véget akarna vetni az életének?
Előszőr szétb.szna az ideg. Azt se tudnám mit kezdjek magammal. Majd rájönnék, hogy akinek efféle szándéka van az nem jelenti be telefonon, hanem szép csendben megteszi. De mindennek ellenére értesiteném az összes rokont, ismerőst, rendőrséget és a többit.És elkezdenkénk keresni.
Vszinűleg meg is találnánk. Akkor jól felképelném. Aztán becsukatnám a pszichiátriára egy gumiszobába.
Ha helyre ált az elméje adnék még egy esélyt. De a következő ilyen húzásánál úgy ott hagynám mint eb a szarát.
Régebben engem is fenyegettek ezzel. Mit csináltam? Semmit. Ha akarja úgyis megteszi, és azért nem leszek senkivel együtt, hogy ne haljon meg.
Ha a férjem fenyegetne ezzel, előkeríteném a föld alól is, aztán elbeszélgetnék vele, és bezáratnám a pszichiátriára míg meg nem gyógyul.
Ja, és van olyan, hogy fenyeget valaki ezzel, elmondja sokszor. Te beszélsz vele, úgy tűnik észhez tért. Orvoshoz megy, úgy tűnik jobban van. Már nem emlegeti az öngyilkosságot. Egy reggel mégis arra mész ki, hogy felakasztotta magát...
11-es vagyok.
Nem értem a lepontozást...
Végig asszisztáltam kb 4,5-5 évig egy barátnőm párkapcsolatát, ahol ez mindennapos téma volt. Én abból tanultam eleget. Aki ilyenekkel fenyegetőzik, annál valami nincs rendben. Nagyon nincs...
Köszönöm szépen a válaszokat, én mindegyiket hasznosnak találtam! Véleményeket kérdeztem, azokat is kaptam, nincs mibe belekötni.
Megosztom veletek a történetet is így, miután nagyjából elmondtátok ki hova "nyúlna".
A párommal két hete volt egy csúnya veszekedésünk, aminek következtében én hazautaztam néhány napra a szüleimhez, nem akartam egy légtérben lenni vele. Eszméletlenül csúnyán beszélt velem, porig alázott, nekem akkor ez tűnt jó megoldásnak. Aznap este áthívta a haverokat a közös lakásba és alaposan berúgtak. Beszéltünk még pár szót, nagyon el volt keseredve, mert érezte, hogy amit tett, nem lesz elintézve egy bocsival, rezeg alatta a léc. Azt mondta, hogyha elveszít, az ő életének nincs értelme (szüleivel, tesójával nem jön ki túl jól, a haverok, meghát... no komment). Azt is hozzá tette, hogy marcangolja a lelkiismeret furdalás, amiért ilyen hangon beszélt velem. Nem hatott különösebben meg.
Ezután néhány órával taj részegen hívott fel, hogy csak szeretne elbúcsúzni tőlem. Elhadarta mennyire szeret és mennyire nem akart megbántani, majd letette. Azonnal szóltam a haverjainak, hogy figyeljenek rá az éjszaka, mert nagyon kivan. Ezután már nem tudtam hívni, vagy kinyomta, vagy felvette, de hagyta a telefont a zsebében, nem szólt bele. Hallottam a "zsebéből", ahogy a haverjai üvöltve rohannak utána, hogy ne legyen már ekkora marha, jöjjön vissza, ne csinálja ezt, de totál elkeseredve azt hajtogatta, hogy neki csak egy kis magány kell.
Először úgy éreztem, hogy úgysem teszi meg, mit aggódjak, aztán ahogy telt az idő én egyre inkább kétségbe estem és kezdtem beleőrülni a tehetetlenségbe. Anyukám vállán zokogtam, hogy most még is mit csináljak... Autó nem volt a háznál, 11-kor pedig busz már nem jár felénk, azt sem tudtam hova mehetett, kit küldjek rá, mennyire lehet komoly a terve annak tudatában, hogy részeg. (Szülei 250 km-re laknak tőlünk, ők ki voltak lőve) Egyre az járt az eszemben, hogy lehet nem az én hibám, de ha megteszi, akkor én az életben nem tudok már tükörbe nézni, hogy nem akadályoztam valahogy meg.
Hívogattam, hívogattam. Hajnalban egyszer csak felvette és közölte nyugodt és viszonylag már józan hanggal, hogy ott volt, farkas szemet nézett a Dunával órákig, de végül rájött, hogy nem teheti ezt, úgyhogy nyugodjak meg, ő most elmegy vásárolni és indul haza. Belőlem úgy kijött minden, annyira bőgtem, hogy válaszolni sem tudtam neki, csak zokogtam, ő meg értetlenkedett, hogy még is mi bajom van.
Azóta sem bírok tovább lépni, az az éjszaka lebeg a szemem előtt, hogy hogy játszhat valaki ilyen mértékben mások érzéseivel!? Hogy tehette ezt velem? Fogalma sincs, hogy én min mentem keresztül és ez már nem csak rólunk szólt. Anyukám éjszakázott mellettem hol körmöt rágva, hol nyugtatgatva, hol aggódva. Mivan ha bevonom a rendőrséget? Engem visznek pszichiátriára, hogy képzelgek baromságokat, hiszen csak a madarasteszkóba indult a párom...!?
Nem tudom helyre tenni magamban ezt az érzést, elkeseredettséget érzek és azt, hogy valami elpattant a hozzáfűző szálak közül. Vele kapcsolatban annyira még soha nem fájt nekem semmi, mint ez az eset és tudni, hogy még az is benne van, hogy szánt szándékkal tette ezt velem... Nem tudom megemészteni. Szeretném megoldani, mert szeretem, komolyan terveztünk, de jelenleg úgy érzem, hogy ez lesz a kapcsolatunk veszte! :(
Szia!
Nem tudom, mennyi idős vagy, én 16 éves vagyok. Elolvastam a történetet, és ez nagyon durva... teljesen neked adok igazat, hiszen véleményem szerint ő egy FELELŐTLEN, másokkal egyáltalán NINCS TEKINTETTEL és ha ilyen helyzetbe hoz, akkor ő csak birtokolni akar téged. Nem tudom, szerethet-e valaki úgy egy másik embert, ha ennyire nem képes felfogni az ellene elkövetett tetteinek súlyát... (Mert végülis ez ellened irányult).
Ha valaki öngyilkossággal fenyegetőzik, az LEHET hogy nem jelent komolya szándékot, viszont mindenképpen egy segélykiáltás az illető részéről...
Ő sem akar meghalni! Ez a lényeg! Ezért fenyegetőzik vele, hogy valaki segítsen rajta, mert ezt önmaga már nem tudja egyedül megoldani. Valószínűleg a családja nagyon elhanyagolta őt egész életében.
Tapasztalat amúgy, mert először 10 évesen fordult meg a fejemben az öngyilkosság, mert nem akartam élni olyan iszonyatos volt az életem. Később párszor meg is kíséreltem. Szerencsére nem sikerült. Azóta mindent és mindenkit hátrahagytam abból a korszakomból, új életet kezdtem, és most nagyon boldog vagyok végre :)
Attól mert nem tette meg, még a szándéka benne lehetett. Mi is vesztünk úgy össze, hogy tettlegességig fajult a dolog részemről. Ordítottam vele ahogy a torkomon kifért, elrohantam otthonról, hogy engem soha többet nem lát! És tényleg el is indultam, pár percre lakunk a vasúttól. Ő nem jöhetett utánam, vigyáznia kellett a kislányunkra. Felhívott, és ahogy néztem a kijelzőt, láttam a kislányunkkal közös képét. Na miatta nem tettem meg...
Beszéljétek meg, mert csak így menthető meg a kapcsolat! Mi is ezt ettük, pedig akkor bennem is elszakadt valami...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!