Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennél, ha a párod véget...

Mit tennél, ha a párod véget akarna vetni az életének?

Figyelt kérdés
A sztorit egyelőre nem szeretném elmesélni. A lényeg, hogy a párod/férjed/feleséged elviharzik otthonról, hogy már nincs értelme az életének, veled ezt telefonon közli, majd egész éjszaka nem tudod elérni. Tegyük fel utána, avagy oda menni nem tudsz, hogy jobb belátásra térítsd. Mit tennél ebben a tehetetlenségben? Hogy éreznéd magad?

2012. nov. 14. 13:12
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
93%
A részletek ismerete nélkül a következőt tenném: Felhívnám a szüleit, testvéreit, elmondanám nekik, mi történt. Közben szétvetne az aggodalom, de ha másnap vagy harmadnap megjelenne nálam, nagy ívben kirúgnám. Ezzel senki ne szórakozzon!
2012. nov. 14. 13:17
 2/23 anonim ***** válasza:
75%

HA igy viselkedne, akkor egyrészt megállapitanám, hogy komoly pszikiai baja van, másrészt szemét dolog ilyesmivel fenyegetöznie, harmadszor meg te semmiképpen nem vagy hibás, ha megteszi.

Ugyanis aki komolyan öngyilkos akar lenni - és nem csak zsarol ezzel másokat, azt visszatartani nem lehet, ez a saját elhatározása, és nem másokon múlik, más nem tud semmit tenni ellene.

Ha ezt EGYSZER eljátszaná, és utána hazajlönne, akkor ragaszkodnék ahhoz, hogy förduljon pszichiáterhez, ha nem teszi, vagy MÉG EGYSZER igy viselkedik, akkor elválnék töle.

2012. nov. 14. 13:19
 3/23 anonim ***** válasza:
95%

Föld alól is előkeriteném,és amig meg nem gondolja magát,addig még wc-re se mehet nélkülem.

föld alól is előkeritéshez család,barátok,rendőrség (tudok,24 óra,de van rendőr rokon,aki képes segiteni)

2012. nov. 14. 13:19
 4/23 anonim ***** válasza:
56%
Nem tudom mi gondja lehet, de ha valaki boldog párkapcsolatban él, mindent meg tud beszélni a párjával, akkor nem is tudom minek kéne történnie ahhoz, hogy az illető meg akarjon halni, hiszen közös erővel sokkal könnyebb megoldani a problémákat, mint egyedül.
2012. nov. 14. 13:20
 5/23 anonim ***** válasza:
87%

1.nem bírnék aludni

2.keresném égen földön.(olyan nincs,hogy nem tudok utána menni)

3. szólnék mindenkinek (rendőrség,kórházak,rokonok stb)

4.ha előkerült kitekerném a nyakát tuti.

5.majd újraéleszteném és újra kitekerném a nyakát

2012. nov. 14. 13:20
 6/23 anonim ***** válasza:
61%

Őszintén fogalmam sincs mit éreznék. Elsőre lehet csak kiábrándulnék belőle. Főleg mivel gyerekeink vannak, semmi joga hozzá hogy véget akarjon venni az életének. Felelősséggel tartozik értünk, a gyerekekért, értem. Megpróbálnék neki segíteni, orvost találni. Aztán ha rendbe jött nagy valószínűséggel otthagynám. Nekem is és a gyerekeimnek is erős pont kell. Sokszor vagyunk mi is szar helyzetben de ez nem megoldás. Ha nem tudnék neki segíteni nagyon bántana, de nem érezném magam felelősnek. Ez egy jellemhiba. Max magamat vádolnám hogy nem vettem észre hogy ilyen és gyereket vállaltam vele. Bár nem hiszem hogy ilyen helyzet állna fel nálunk.

Szóval segítenék neki, orvosi segítséget hívnék, beszélgetnék vele, esetleg szedjen gyógyszer vagy mit tudom én, ehhez te kevés vagy, kérj szaksegítséget.

2012. nov. 14. 13:21
 7/23 anonim ***** válasza:
72%
Olyan nincs , hogy nem tudok utána menni....nincs az az ember, vagy helyzet ami megakadályozna ebben!
2012. nov. 14. 13:22
 8/23 anonim ***** válasza:
75%
Nagyon undorító dolog, az öngyilkossággal fenyegetőzni. Lelkileg a párját teljesen megnyomorítja, bizonytalanságba, aggodalomba taszítja. ha egyszer fordulna elő ilyesmi, aztán hazatérne, hogy bocsánatot kérjen, akkor megbeszélném vele, hogy ez mire volt jó, nem ez a megoldás a problémákra stb. De ha már nem egyszeri eset, és legközelebb is ezzel fenyegetőzne,akkor biztosan kiadnám az útját, mert velem nem szórakozna így senki az biztos..
 9/23 anonim ***** válasza:
76%
Egyébként meg aki tényleg öngyi akar lenni, az nem fogja senkinek se mondani, hanem megy és meghal. Az, aki mondja is, csak azért teszi, mert fel akarja magára hívni a figyelmet, legalábbis nagyrészt ez így van. Egyébként nagyon ideges lennék, de mivel nem ismerem a részleteket, így erről mást nem is nagyon tudok írni.
 10/23 anonim ***** válasza:
70%

Lövésem sincs mit tennék,biztos hogy próbálnám keresni.

Engem az akkor még csak párom begyógyszerezve talált meg.Nem szóltam neki nem búcsúztam el,nem is kellet volna aznap eljönnie hozzám,még ma sem tudja miért jött el aznap.

Orvos!Gyógyulás,és levegőt nem vehettem egyedül egy jó darabig ergo mindig volt velem valaki.

2012. nov. 14. 13:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!