Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennél, melyiket választan...

Mit tennél, melyiket választanád, vidéki idill vagy városi hajtás?

Figyelt kérdés

Párom és én is most végeztünk az egyetemmel. Volt egy olyan álmunk, hogy hazaköltözünk a szülővárosunkba, ahol van egy nagyon szép családi ház, amelyet a szüleimtől kapnánk, nagy telekkel, csendes környezetben. Sajnos egy probléma is fenn áll, méghozzá a munkalehetőségekkel kapcsolatban: sajnos nem találtunk otthon a végzettségünknek megfelelő munkát. Így olyan állásban lennénk, amit egy sima érettségivel vagy OKJ-s képzéssel is el lehet végezni (nekünk pedig mérnöki diplománk van). Így összesen ketten 150 ezret vinnénk nettóba haza, ebből kellene gazdálkodnunk.

Ha maradunk a fővárosban, akkor 200 ezres kezdőfizetéses állások között válogathatunk, amely néhány év után még több lehet, tehát mondjuk azt, hogy havi 400 ezerből kellene megélnünk. De itt azért drágább az élet, az albérlet, közlekedés, bolti árak stb, s nem a fővárosi panel 10. emeletén szeretném később nevelni a gyerekeim, hanem a vidéki zöldövezetben képzeltem.

Melyiket válasszuk, vidék szűkösen és boldogan vagy a főváros gazdagon, de zöld nélkül?

2012. okt. 15. 14:42
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Városi idill boldogan. Nekem ez van.
2012. okt. 15. 14:44
 2/13 anonim ***** válasza:
86%
Vidékpárti vagyok (nincs az a pénz, amiért én a gyerekeimet ebben a büdös betondzsungelben nevelném, 15 éve tanulok itt, és utálom, bocsánat, akit most ezzel megsértettem), de a ti esetetekben (ha nem rögtön akartok gyereket) elgondolkodtató, hogy a jó fizetésből félretenni, és esetleg a kettő között (külváros, főváros melletti település stb) venni egy szép házat kerttel.
2012. okt. 15. 14:46
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Város, egyértelműen.
2012. okt. 15. 14:51
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Olyan megoldás nem lenne lehetséges, hogy vidéke laknátok, de valami közeli városban dolgoznátok? Én egyébként vidékpárti vagyok, de sajnos tényleg vannak olyan települések, ahol nagyon nehéz olyan munkát találni, hogy meg lehessen élni belőle.
2012. okt. 15. 14:52
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a kettő kombinálva van: Vidéki idillben lakunk, és a nagyvárosba járunk dolgozni. Majdnem minden munkahelyre igaz a hajtás, tehát az független attól, hogy hol laksz.

Ha viszont nem szereted a munkádat akkor nem számít a zöldövezet, mert megmérgezi az egész napodat.

2012. okt. 15. 15:01
 6/13 anonim ***** válasza:
Fővárosban is van zöld, a kertes részek és Buda nagyon szép. Én a Pest melletti életet választottam Szentendrén, nem túl nehéz a bejárás, nyüzsgő, de mégis békés. Az Isten háta mögé nem költöznék, de a belvárosi kerületekbe se társasházba. Szerintem először szedjétek össze magatokat kicsit anyagilag Pesten, vagy mint említettem, Pest mellett is bérelhetnétek valami kis házat, ahonnan könnyű bejárni.
2012. okt. 15. 15:04
 7/13 anonim ***** válasza:

Egyelőre válasszátok a várost.

Kereshettek külkerületben is kis kiadó családi házat, így a kellemes környezet is meg van. A fontos az, hogy jól elérhető legyen tömegközlekedéssel - bár ilyen kezdőfizetésből egy autó is fenntartható, talán gy kényelmesebb is :)

Később, ha minden jól megy, pedig nyugodtan elköltözhettek egy főváros környéki kis faluba, ahonnét 15-30 perc a bejárás. Így megvan a friss levegő, a jó környezet a leendő gyermekeknek és a jó munkahely, jó fizetés is :)

(a bolti árak amúgy Pesten olcsóbbak, mint más kis-és nagyvárosokban. csak körül kell nézni ;))

2012. okt. 15. 15:35
 8/13 anonim ***** válasza:
A házat adjátok ki és gyűjtsetek amíg nem jön a baba:) Aztán költözzetek vissza.
2012. okt. 15. 16:09
 9/13 anonim ***** válasza:
Én a helyedben egyenlőre a várost választanám, ha tényleg jóval többet keresnétek. (Pedig én is vidék-párti vagyok!) Utána még mindig elgondolkodhattok, hogy mi legyen, ha jönne a Pici. De gyerkőccel már mindenképpen jobb lenne vidéken.
2012. okt. 15. 16:33
 10/13 anonim ***** válasza:
Város.Soha nem költöznék vidékre.
2012. okt. 15. 18:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!