Mit tennél, melyiket választanád, vidéki idill vagy városi hajtás?
Párom és én is most végeztünk az egyetemmel. Volt egy olyan álmunk, hogy hazaköltözünk a szülővárosunkba, ahol van egy nagyon szép családi ház, amelyet a szüleimtől kapnánk, nagy telekkel, csendes környezetben. Sajnos egy probléma is fenn áll, méghozzá a munkalehetőségekkel kapcsolatban: sajnos nem találtunk otthon a végzettségünknek megfelelő munkát. Így olyan állásban lennénk, amit egy sima érettségivel vagy OKJ-s képzéssel is el lehet végezni (nekünk pedig mérnöki diplománk van). Így összesen ketten 150 ezret vinnénk nettóba haza, ebből kellene gazdálkodnunk.
Ha maradunk a fővárosban, akkor 200 ezres kezdőfizetéses állások között válogathatunk, amely néhány év után még több lehet, tehát mondjuk azt, hogy havi 400 ezerből kellene megélnünk. De itt azért drágább az élet, az albérlet, közlekedés, bolti árak stb, s nem a fővárosi panel 10. emeletén szeretném később nevelni a gyerekeim, hanem a vidéki zöldövezetben képzeltem.
Melyiket válasszuk, vidék szűkösen és boldogan vagy a főváros gazdagon, de zöld nélkül?
Nekem mind kettő tetszik. De talán fiatalon a város, és majd ha lesz elég tartalékotok akkor már lehetne a vidéki életforma.
Ha meg nem akartok semmiképpen sem elszakadni a vidéki életmódtól akkor Budapest közelében egy ház, és onnan lehet bejárni dolgozni, mondjuk szerintem ez nem olyan jó!
(Amúgy szobaszínt ne mi válasszunk helyettetek?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!