Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy segítsek a húgomon?

Hogy segítsek a húgomon?

Figyelt kérdés

Kínos történet. A húgom bosszúból megcsalta a férjét, mert a férje elvileg megcsalta, de utólag kiderült, hogy nem és csak egy meglepetés miatt titkolózott.

A lényeg az, hogy a húgom most kórházban fekszik, mert idegösszeomlást kapott. Félek, hogy nagy baj lesz ebből, mert az őrület határán táncol. Folyton arról motyog, hogy mi mindent megtenne, ha kapna egy új esélyt, újabban a majdani gyerekei nevét kezdte el kigondolni. Gyakran vannak hisztérikus rohamai és alig eszik, két hét alatt látványosan fogyott. Szakemberek kezelik, szerintük mi nem tudunk segíteni rajta, de ezt nem tudom elfogadni. Volt itt valaki hasonló helyzetben?

2012. nov. 6. 14:29
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
58%

A pasi tudja, hogy miért csalta meg a húgod? Meg hogy mi történt vele? Mert ha ő is hónapokig titkolózott, mint ahogy előttem írta valaki, akkor igenis hibás a sztoriban és abban, hogy nem vette észre, hogy mennyire megviseli ez a párját.

na, de nem a kérdésről vitázunk, szerintem:

Ha engedik az orvosok, akkor látogasd amennyit csak tudod, hogy ne legyen annyit egyedül, de ugyan ez a család többi tagjára is vonatkozik. Meg ha nekem van valami nagy bajom, akkor én a legjobb barátnőmet akarom még látni, szóval ha van olyan tipikus legjobb barátnője, akkor neki is szólhatsz, hogy baj van. Random haverokat ne küldj rá akikkel bulizni járkál és a random rokonság sem kell. Csak olyanok, akikhez nagyon közel áll és nem fog utólag szégyenkezni előttük, amikor rendbe jött.

+ Vigyél neki enni, mert a kórházi kaját én sem enném meg, ha alapból sem lenne étvágyam. Valami olyat, amibe biztos belekóstol, mert nagyon szereti.

2012. nov. 6. 15:10
 12/53 A kérdező kommentje:
A sógoromra nagyon haragszom, még csak meg sem látotogatta, pedig szerintem ez egy könnyebben elnézhető megcsalás volt, mert itt nem kell aggódni, hogy megismétlődik.
2012. nov. 6. 15:14
 13/53 anonim ***** válasza:
77%

Nincs könnyebben megbocsátható megcsalás.

Ilyen erővel ha csak félig dugja be neki a pasi,akkor kismegcsalás? ugyanmár...

Megbeszélés helyett megcsalta,most isasza a levét,meg is érdemli

2012. nov. 6. 15:16
 14/53 anonim ***** válasza:
94%

Tyű, micsoda elkényeztetett egy húgod lehet neked. De az utolsó kommentedből az jön le, hogy te sem nagyon tudod, ki mit engedhet meg magának. Haragszol a sógorodra? Képzeld magad a helyébe! A hugicának felnőtt korára meg kellett volna tanulnia, hogy ne egy ötéves cicalány fejével gondolkodjon, nem tartana ott, ahol.

Látogassátok, vigasztaljátok, de ne úgy, hogy a férjére nyomjátok a felelősséget. Ha olyan szar alak lenne aki ezt érdemelte, a húgod nem zavarodna bele, hogy újra az övé legyen.

2012. nov. 6. 15:19
 15/53 anonim ***** válasza:
76%
Megérdemelte ez a nő, és nem kívánok neki segíteni semmiben, kísérje el ez egész életében.
2012. nov. 6. 15:20
 16/53 anonim ***** válasza:
85%

Ok megértem hogy haragszol a sógorodra, a kérdés csak az hogy mi a fontosabb számodra: az hogy ne kelljen másnak pitizned, vagy az hogy a húgod felépülésére megragadj egy szalmaszálat.

Ha a sógoroddal sikerül leülni beszélni a témáról, akkor megkérdezheted tőle, hogy mi kell ahhoz hogy húgodnak megbocsásson. Lehet, hogy ő is szeretne megbocsátani (pl. nem biztos hogy a közös vagyon megosztását akarja), csak elvárja, hogy ebben a helyzet a vétkes fél (húgod) Canossát járjon.

2012. nov. 6. 15:38
 17/53 anonim ***** válasza:
100%

Ha meg akarnám lepni a házastársamat, erre neki az lenne az első gondolata, hogy biztos megcsalom, és ahelyett, hogy legalább rákérdezne, így akarna bosszút állni... Nos, a sógorod helyében én is igen durván kiakadtam volna.

Segíteni azzal tudsz, ha hallgatsz az orvosokra, és biztosítod, hogy rád számíthat. A többit, ha meggyógyult, neki kell elrendeznie a férjével.

2012. nov. 6. 15:50
 18/53 anonim ***** válasza:
100%
Először is, mért van az hogy a kommentálók 50% a férfit hibáztatja (mert miatta csalta meg, mert nem bocsát meg...), a másik fele meg a nőt (talán ahhoz lehet köze, hogy a kommentálók fele nő fele férfi és saját nemünkkel meg könnyeben azonosulunk)? Amúgy kedves Kérdező, ne hibáztasd a férfit, mert nem látogatja meg, hiszen attól még, hogy sitcom-ba illő események miatt csalta meg, még MEGCSALTA(nem ordibálva gépelek, csak így próbálok kiemelni, ha lehetne aláhúznék)és a férfi most ugyanazt éli át, mint mindenki akit megcsaltak. Valószínűleg úgy érezheti magát szegényke, mint akinek kitépték a szívét. Amit te tehetsz az, hogy próbálsz minél több időt vele tölteni és rábírni a sógorod, hogy beszélje meg vele (próbálj legalább mutatni felé egy kis empátiát), ha ez nem segít csak a pszichiátriai segítségben bízhatsz.
2012. nov. 6. 16:05
 19/53 A kérdező kommentje:
Most már van pénze, (jó munkát talált, ezt nem bírta elmondani)talál magának olyan nőt, amilyet akar, én szeretném, ha a húgom találna valakit, aki jobban tiszteli. Igen, ő is hibás volt, igen főleg ő volt a hibás, de mással ezt biztosan nem játsza el ezek után. Csak épüljön fel.
2012. nov. 6. 18:11
 20/53 anonim ***** válasza:
100%
Jobban tiszteli a húgodat? A húgod egy idióta kis hisztis p.csa módjára viselkedett. És te sem vagy értelmesebb, hogy a férjét okolod. Itt 1 valaki nincs tisztelve: a férj. Se te se a húgod nem úgy bántok vele, ahogy kéne. Pedig leginkább ő az áldozat.
2012. nov. 6. 18:32
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!