Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kitettek a "szégyenfalra"...

Kitettek a "szégyenfalra" Tényleg ezt érdemeltem?

Figyelt kérdés
Unokáját imádó, féltő és gondoskodó nagymama vagyok. Nálam nyaralt a kicsi. A gyermek szülei elváltak, őt az édesanyja neveli a mamájával. A gyermek édesapja többször említette, hogy a fia köhög és ezt mindig arra fogják, hogy a nála töltött napok /hétvége/ alatt fázik meg, mert élményfürdőbe viszi, stb. Az első éjszaka egy szemernyit sem aludtam, mert éjfél körül három köhögőroham zajlott le nála gyors egymásutánban. Aztán két napig semmi, majd újra köhögés, napközben is, krákogással kísérve. A gyermek édesanyja és a nagymama is dohányzik a lakásban. Többször kértem már, hogy a kicsi érdekében legalább ne a lakásban tegyék ezt, de ezek a kérések teljesítetlenek maradtak.Egyik nap beszéltem az apjával /fiam/ és a gyerek telefonközelben volt /9 éves/. A nyomaték kedvéért azt találtam mondani a telefonba, hogy ha ez így megy, a gyerek a húsz évet sem éri meg. Arra céloztam, hogy akár a COPD-t is megkaphatja. Mondtam ezt azért, mert van a családban egy COPD-s és a kicsinél tapasztalt köhögés erősen emlékeztet az illető köhögésére. Az unoka ezt elmondta az édesanyjának és a nagymamájának. Az anyuka az iwiw üzenőfalán támadott meg és annyiban el is hallgatta a valóságot, hogy azt írta: "mert én dohányzom" /mármint ő, az anya/. Holott nekem nem azzal van bajom, hogy ők az édseanyjával dohányoznak hanem azzal, hogy veszélyeztettik a gyerek egészségét. Hozzá kell még tennem az igazság kedvéért, hogy a gyereket nap-mint nap ijesztgetik a halállal... Pld." ha leesel a bicikliről, meghalsz", vagy: "ha lenyeled a szálkát, meghalsz" és még számtalan esetben kilátásba helyezik a gyerek előtt a halált. Olyan nagy bűnt követtem el ezzel a mondatommal, hogy pellengérre legyek állítva? Az anya "buta" beszédnek nevezte, amit mondtam a telefonba. Éppen csak azt nem írta oda, hogy az a buta öreganyja. Mit kellene ezután tenném azon kívűl, hogy bocsánatot kértem a gyerek édesanyjától, amire válasz nem érkezett.
2009. aug. 11. 22:12
1 2 3 4 5
 41/43 A kérdező kommentje:
Most fogom megkérdezni. De szerintem előtte is elhallgatják, vagy elbagatellizálják.
2009. aug. 26. 23:17
 42/43 anonim ***** válasza:
100%
Akkor az apuka álljon a sarkára és kérdezzen rá és ha nem kap kielégítő választ Ő elmehet az orvoshoz is megkérdezni,mert ő az APJA.
2009. aug. 27. 08:56
 43/43 anonim ***** válasza:
100%
Végülis, mit mondtak?
2009. aug. 28. 16:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!