Kitettek a "szégyenfalra" Tényleg ezt érdemeltem?
Én azt gondolom, hogy egy kisgyerek egészségéért és biztonságáért MINDANNYIAN felelősek vagyunk!!!
Nem csak a szülei, hanem a rokonai, szomszédai, tanárai is : ha úgy látjuk, hogy a szülei elhanyagolják vagy nem látják el, akkor nekünk kell ezt pótolnunk A GYEREK ÉRDEKÉBEN!
El vagyok képedve : ha köhög a gyerek, miért nem viszik orvoshoz a szülei???... 8-o
Fel vagyok háborodva : a gyerek mellett cigarettázni nem csak ejnye-bejnye figyelmetlenség, hanem BŰNCSELEKMÉNY!!!
Kedves Kérdező!
Ha a szomszéd kisfiút rám bízza a szomszédban élő család, én is orvoshoz vittem volna ilyen ijesztő éjszakai köhögőrohammal, igenis a kötelességem lenne, a gyerek érdekében!
Nagyon jól tetted (ha megtetted), hogy orvoshoz vitted, mondjon akárki akármit : az unokád élete sokkal fontosabb bárki kicsinyeskedésével szemben.
Nagyon szomorú, hogy egy elvált családban megy a gyűlölködés, gáncsoskodás, a gyerek meg örlődik a szülei és a nagyszülei között...
Megértelek, hogy aggódsz az unokádért és szeretnél érte mindent megtenni, sajnállak, hogy az unokád érdekében még megalázkodásra is hajlandó vagy (pedig neked van igazad!)... :-((
Nem, nem érdemled meg, hogy az unokád anyja NÉVVEL kitegyen a netre és az ő verziója szerinti leírt történettel szidalmazzon! (Szégyellhetné magát!)
Most "vissza lehetne vágni" : te is válaszolsz neki az iwiwi-üzenőfalon?... Vagy bíróság elé cibálod hitelrontás és becsületsértés miatt?... Vagy a gyereknek szidod az anyját?... (Egyik sem bölcs dolog, a beírásodból látom, hogy te ennél sokkal intelligensebb vagy!)
Nagyon szánalmas az exmenyed, nem csodálom, hogy a fiad elvált tőle! Csak az unokádat sajnálom, hogy ilyen korlátolt környezetben kell felnőnie... :-[
1.) Próbáld valahogy kikényszeríteni, hogy vigyék a gyereket orvoshoz (ha más nem, akkor az apja!)...
2.) Ha nálad van a gyerek, akkor az állapotától függően inhaláld, vagy adj neki kanalas gyógyszert (amit a gyógyszertárban ajánlanak számára) vagy igenis vidd orvoshoz, ha úgy ítéled meg, hogy az állapota aggódásra ad okot!
3.) Az unokád önbizalmát növeld minden módon : sokat dicsérd, adj neki kis feladatokat és utána nagyon dicsérd meg, stb. Ezzel erősíted a kis lelkét, talán könnyebben megbirkózik azzal is, ha állandóan halállal fenyegetik... :-[
Remélem, nem fogod elveszteni az unokádat csak azért, mert félted és jót szeretnél neki!
apám,anyám körülöttem mindenki dohányzik és dohgányzott akkor is amikor kicsi voltam. Öreganyám is olyan h szere tul képzelni dpolgokat,párszor megjósolta h megfogogk halni 20 éves korom elött a passzív dohányzás miatt,és lám mégis élek.
Én is szoktam esténlént köhögni,meg voltak vannak köhögö rohamaiam a por allergiám miatt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!