Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kitettek a "szégyenfalra"...

Kitettek a "szégyenfalra" Tényleg ezt érdemeltem?

Figyelt kérdés
Unokáját imádó, féltő és gondoskodó nagymama vagyok. Nálam nyaralt a kicsi. A gyermek szülei elváltak, őt az édesanyja neveli a mamájával. A gyermek édesapja többször említette, hogy a fia köhög és ezt mindig arra fogják, hogy a nála töltött napok /hétvége/ alatt fázik meg, mert élményfürdőbe viszi, stb. Az első éjszaka egy szemernyit sem aludtam, mert éjfél körül három köhögőroham zajlott le nála gyors egymásutánban. Aztán két napig semmi, majd újra köhögés, napközben is, krákogással kísérve. A gyermek édesanyja és a nagymama is dohányzik a lakásban. Többször kértem már, hogy a kicsi érdekében legalább ne a lakásban tegyék ezt, de ezek a kérések teljesítetlenek maradtak.Egyik nap beszéltem az apjával /fiam/ és a gyerek telefonközelben volt /9 éves/. A nyomaték kedvéért azt találtam mondani a telefonba, hogy ha ez így megy, a gyerek a húsz évet sem éri meg. Arra céloztam, hogy akár a COPD-t is megkaphatja. Mondtam ezt azért, mert van a családban egy COPD-s és a kicsinél tapasztalt köhögés erősen emlékeztet az illető köhögésére. Az unoka ezt elmondta az édesanyjának és a nagymamájának. Az anyuka az iwiw üzenőfalán támadott meg és annyiban el is hallgatta a valóságot, hogy azt írta: "mert én dohányzom" /mármint ő, az anya/. Holott nekem nem azzal van bajom, hogy ők az édseanyjával dohányoznak hanem azzal, hogy veszélyeztettik a gyerek egészségét. Hozzá kell még tennem az igazság kedvéért, hogy a gyereket nap-mint nap ijesztgetik a halállal... Pld." ha leesel a bicikliről, meghalsz", vagy: "ha lenyeled a szálkát, meghalsz" és még számtalan esetben kilátásba helyezik a gyerek előtt a halált. Olyan nagy bűnt követtem el ezzel a mondatommal, hogy pellengérre legyek állítva? Az anya "buta" beszédnek nevezte, amit mondtam a telefonba. Éppen csak azt nem írta oda, hogy az a buta öreganyja. Mit kellene ezután tenném azon kívűl, hogy bocsánatot kértem a gyerek édesanyjától, amire válasz nem érkezett.
2009. aug. 11. 22:12
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
82%

Én azt gondolom, hogy egy kisgyerek egészségéért és biztonságáért MINDANNYIAN felelősek vagyunk!!!

Nem csak a szülei, hanem a rokonai, szomszédai, tanárai is : ha úgy látjuk, hogy a szülei elhanyagolják vagy nem látják el, akkor nekünk kell ezt pótolnunk A GYEREK ÉRDEKÉBEN!

El vagyok képedve : ha köhög a gyerek, miért nem viszik orvoshoz a szülei???... 8-o

Fel vagyok háborodva : a gyerek mellett cigarettázni nem csak ejnye-bejnye figyelmetlenség, hanem BŰNCSELEKMÉNY!!!

Kedves Kérdező!

Ha a szomszéd kisfiút rám bízza a szomszédban élő család, én is orvoshoz vittem volna ilyen ijesztő éjszakai köhögőrohammal, igenis a kötelességem lenne, a gyerek érdekében!

Nagyon jól tetted (ha megtetted), hogy orvoshoz vitted, mondjon akárki akármit : az unokád élete sokkal fontosabb bárki kicsinyeskedésével szemben.

Nagyon szomorú, hogy egy elvált családban megy a gyűlölködés, gáncsoskodás, a gyerek meg örlődik a szülei és a nagyszülei között...

Megértelek, hogy aggódsz az unokádért és szeretnél érte mindent megtenni, sajnállak, hogy az unokád érdekében még megalázkodásra is hajlandó vagy (pedig neked van igazad!)... :-((

Nem, nem érdemled meg, hogy az unokád anyja NÉVVEL kitegyen a netre és az ő verziója szerinti leírt történettel szidalmazzon! (Szégyellhetné magát!)

Most "vissza lehetne vágni" : te is válaszolsz neki az iwiwi-üzenőfalon?... Vagy bíróság elé cibálod hitelrontás és becsületsértés miatt?... Vagy a gyereknek szidod az anyját?... (Egyik sem bölcs dolog, a beírásodból látom, hogy te ennél sokkal intelligensebb vagy!)

Nagyon szánalmas az exmenyed, nem csodálom, hogy a fiad elvált tőle! Csak az unokádat sajnálom, hogy ilyen korlátolt környezetben kell felnőnie... :-[

1.) Próbáld valahogy kikényszeríteni, hogy vigyék a gyereket orvoshoz (ha más nem, akkor az apja!)...

2.) Ha nálad van a gyerek, akkor az állapotától függően inhaláld, vagy adj neki kanalas gyógyszert (amit a gyógyszertárban ajánlanak számára) vagy igenis vidd orvoshoz, ha úgy ítéled meg, hogy az állapota aggódásra ad okot!

3.) Az unokád önbizalmát növeld minden módon : sokat dicsérd, adj neki kis feladatokat és utána nagyon dicsérd meg, stb. Ezzel erősíted a kis lelkét, talán könnyebben megbirkózik azzal is, ha állandóan halállal fenyegetik... :-[

Remélem, nem fogod elveszteni az unokádat csak azért, mert félted és jót szeretnél neki!

2009. aug. 11. 23:47
 12/43 A kérdező kommentje:
Nem gondolom, hogy a kicsi már most COPD-s lenne, de ide fajulhat a dolog. És ha egyszer az lesz /lehet/, senki és semmi meg nem gyógyítja. Ezért féltem. Ez ugyanis egy progresszív /állandóan súlyosbodó/ vissza nem fordítható, gyógyíthatatlan betegség. Erre lenne itélve az unokám?! Nem hiszem. Minden esetre most elviszi az édesanyja az orvoshoz. Nem akarom szítani az ellentéteket a két szülő között és örülök is, ha az édedsanyja neveli /édesapjának élettársa van/, de a maguké helyett mindenképpen az ő érdekeit kellene előtérbe helyezni.
2009. aug. 12. 00:17
 13/43 A kérdező kommentje:
22.52-es! Nem értem az okfejtésedet. Miért zavar az a két mondat? Igazam van, vagy nem?
2009. aug. 12. 00:18
 14/43 A kérdező kommentje:
22.43-asnak! Nem, ezt a problémát a gyerek apja, anyja és az ő anyján kívűl senkivel sem beszéltem meg. Tehát a családban maradt!
2009. aug. 12. 00:21
 15/43 anonim ***** válasza:
52%
Előbb még írtad máshol, hogy az anyuka jól neveli a kicsit: "A kicsi apja az unokám, de helyesnek tartom, hogy /az általam is szeretett/ az édesanyja neveli. Okosan és jól, csak hát a dohányzás!" Most már anyának sem jó, s kiderült, halállal fenygeti a kicsit. Na akkor most mi van? Azt akarod bebizonyítani, hogy nem jó anya, vagy, hogy a dohányzás nem jó (az tényleg nem jó). Addigm még törvényben nincs a dohányzás ellen törvény, addig nem tekinthető bűncselekménynek. Akkor sem, ha gyermek közelében történik. Mi lenne, ha minden dohányos szülőt beperelnénk? Hiszen mindegyik veszélyezteti e gyermekét. Én nem dohányzom, mégis asztmás a gyermekem. Pedig sokáig szoptattam is. Nehéz igazi összefüggésekre lelni és azokat bizonyítani.
2009. aug. 12. 00:23
 16/43 anonim ***** válasza:
36%
Az a pár mondat azért zavart, mert úgy tűnik arra megy ki a dolog, hogy a dohányzás miatti egészségkárosodás ürügyén az unokádnál helyezzék el a gyereket. Ennyi. Nem gondoltál még arra, hogy esetleg a tényleg a fürdőkben szed össze valami fertőzést? Gyerekeknél nagyon gyakoriak a légúti fertőzések.
2009. aug. 12. 00:29
 17/43 A kérdező kommentje:
Nem mndtam soha, hogy nem jó anya. Szereti és gondoskodik róla. Amit az apjának a telefonba mondtam, annál súlyosabbnak ítélem meg azt a tényt, hogy állandóan a halállal rémisztgetik. Ezzel ellentétben én azt találtam mondani, hogy ha ez így folytatódik, nem éri meg a 20 éves kort. Most ezen lovagolnak. Amivel ők ijesztgetik, annak nincs súlya úgy látom.
2009. aug. 12. 00:29
 18/43 A kérdező kommentje:
23.47! Köszönöm Neked!
2009. aug. 12. 00:31
 19/43 A kérdező kommentje:
NEM az apjánál történő elhelyezésre van kihegyezve a dolog, hisz ott egy idegen nő /élettárs/ nevelné. Isten őrizz! Itt jó helye van, szeretik, gondozzák, kitűnő tsnuló a kicsi és nagyon okos. Csak kiszolgáltatottnak tartom egy olyan helyzetben, amibe nincs beleszólása és megrokkanhat az egészsége.
2009. aug. 12. 00:33
 20/43 anonim ***** válasza:
32%

apám,anyám körülöttem mindenki dohányzik és dohgányzott akkor is amikor kicsi voltam. Öreganyám is olyan h szere tul képzelni dpolgokat,párszor megjósolta h megfogogk halni 20 éves korom elött a passzív dohányzás miatt,és lám mégis élek.

Én is szoktam esténlént köhögni,meg voltak vannak köhögö rohamaiam a por allergiám miatt...

2009. aug. 12. 00:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!