Mit tegyek, ha tanulni szeretnék, de a szüleimre nem számíthatok?
diákhitel szóba sem jöhet, diákmunkán jelenleg is vagyok de nem elég a pénz, amit ott keresek elmegy szinte a jegyzet+kollégium+bérletre.
A szüleimre pedig nem számíthatok. Elváltak apám nem is akar támogatni, anyám nem dolgozik, naphosszat csak síránkozik, hogy nincsen munka, de valójában szarja is le, tök jól el van itthon. A vizet meg a gázt már kikapcsolták, lassan jön a villany is, majd szépen viszi a bank a házat, őt nem érdekli, csak siránkozni tud, hogy nincs munka, de más városba meg baszik elmenni. 1,5 évem van a suliból nem akarom otthagyni, de egyszerűen rájuk nem számíthatok és felemésztenek a költségek. Legszívesebben elmennék innen a fen*be. Nagyon kivagyok. Most kaptam meg anyám a pénzt, 10-ig akartam kölcsön kérni, mert beteg vagyok és gyógyszerre kellene 5 ezer ft és nem ad egy fityinget sem, mert hogy akkor nem tud számlát fizetni, erre elment bagót venni, benn vagyok a szobámba este 6 óta és a sötétben magamban pityergek, nem tudom mit csináljak. Holnap összeszedem minden cuccom, és visszahúzok Pestre és ide "haza" soha többet nem akarok jönni. De merre tovább? Hagyjam a sulit és menjek külföldre? Majd ha lesz ott pénzem befejezem?
Bocsánat hogy hosszú lett de teljesen elvagyok kenődve, hogy lehetnek ilyen szüleim... azok után, hogy van egy 10 évvel idősebb nővérem és neki mindent biztosítottak a suliból és most egy jól menő vállalkozása van, de ő még őt sem érdekli mi van velem. Most felhívtam őt is a gyógyszer miatt, azt mondta hogy sajnos most neki sincs, de mondanom sem kell étterembe vacsorázni telik. Ilyen szép családom van...
Igazából én kaphatnék a szüleimtől pénzt, de soha nem kértem. Már felnőtt vagyok és így bizonyítom, hogy igenis egyedül is meg tudok állni a lábamon.
Én is egyetemen tanulok. Az ösztöndíjam és a diákmeló elegendő ahhoz, hogy fenn tudjam magam tartani. És még telik így is luxus dolgokra pl. ruha, téli csizma, félévente egy színház, vagy vacsora étterembe, bécsi utazás.
Ha tudod, hogy otthon nem támogatnak, akkor ki kell hozni magadból a legjobbat! Ha tanulsz azt támogatja az állam is! Jó ösztöndíjat kapsz esetleg menj ki külföldre ösztöndíjjal, azzal is sok pénz jár, csak be kell osztani.
1. Nem pontoztam le senkit, mindenki válaszából tanulhatok!
2. elfogadom mindenki álláspontját
3. van havi 65 e. ftom. Mire rendezek mindent nagyon jó indulattal 10e ftom marad. Otthon főzök, nem szórom a pénzt, gyakorlatilag ruhát is csak akkor veszek ha már teljesen tönkre megy és a turiból.
Ja és csak az b*sz fel az egészben, hogy nem hajlandóak segíteni, de anyám elvár havi 10e ftot hazaadásra, mert itt lakom én is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!