Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Véleményetek szerint ÉRDEMTELE...

Lajos38 kérdése:

Véleményetek szerint ÉRDEMTELENSÉGET megalapozza-e az a magatartás, amikor a 19 éves főiskolás ikerlányok leadják az édesapa családnevét és felveszik a nevelőapuka nevét, kapcsolattartás elől elzárkóznak már 10 éve?

Figyelt kérdés
Szerintetek ez milyen magatartás a lányok részéről??? A társadalom többsége ezt teljesen helyénvalónak találja??? S leírják levélben, hogy az édesapát nem tartják igazi apjuknak, mivel a nevelőapa neveli őket 5 hónapos koruktól. Az édesapa "csak" a gyermektartást fizette folyamatosan 19 éven keresztül, tartásukról mindig gondoskodott. A neve nem kell, kapcsolattartás nem kell, csak a rokontartásra tartanak igényt! Ez erkölcsileg teljesen jó?

2012. nov. 1. 11:46
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem mindenképpen. A helyedben már hétfőn elindítanám a gyerektartás megszüntetése iránti kérelmet...
2012. nov. 1. 11:48
 2/28 anonim ***** válasza:
26%

Nem nem jó... De azért vmiért ez kialakult.... Én kiváncsi lennék rá, hogy miért???

Még, ha nem is apuka nevelte fel a gyerekeket, de az eggyütt töltött időkben, ha jó apuka volt nem hinném, hogy ekkora ellenszenvet és utálatot váltana ki a gyerekeiből.

Ezt azért ki kell érdemelni. (SZERINTEM)

DE egyébként ugyan azt ajánlom amit az első!

2012. nov. 1. 11:52
 3/28 anonim ***** válasza:
71%

Erkölcsileg mindenképpen, a jogról sajnos nem tudok nyilatkozni.

Szerintem 19 év alatt teljesítetted a kötelességedet. Felnőttek és saját elhatározásból döntöttek úgy, hogy "megtagadnak" téged. Akkor vállalják ezért a felelősséget és a következményeket. Én sem szívesen fizetném tovább ezek után a tartási díjat.

2012. nov. 1. 11:54
 4/28 anonim ***** válasza:
42%
Nos, kérdés hogy miért teszik.... Rokon tartást viszont nem fognak megítélni nekik, az biztos.
2012. nov. 1. 11:55
 5/28 anonim ***** válasza:
31%

Abban a pillanatban, ahogy megváltoztatták a nevüket, megszünt a tartási jogalap.

Az elözönek meg: ha az anya gyakorlatilag születésük óta az apa ELLEN neveli a gyerekeket, akkor semmi esélye annak, hogy valaha is elkezdödhetne sps-gyerekek viszony. Ez garantáltan NEM a kérdezö hibája.

2012. nov. 1. 11:56
 6/28 anonim ***** válasza:
65%
A névváltoztatás önmagában nem szünteti meg a jogot a tartás díjra, utolsó.
2012. nov. 1. 11:58
 7/28 anonim ***** válasza:
72%
Egyébként valószínűleg én is a nevelő apahoz ragaszkodnak jobban, ha 5 hónapos korom óta nevel....
2012. nov. 1. 11:59
 8/28 anonim ***** válasza:
55%

Azért érdekelne, hogy miért alakult ki a helyzet. Sok apa arra hivatkozik, hogy a gyerek nem akarja látni, de magától eszébe nem jutna keresni őt.

Ha valami szörnyűséget követtél el ellenük, ittál, agresszív voltál, vagy szimplán leléptél, akkor pedig ne csodálkozz, ha nem kerestek.

Azon pedig gondolkodj el, hogy a saját tizenéves gyerekeidet cserbenhagynád-e a tanulmányaik alatt.

2012. nov. 1. 12:03
 9/28 anonim ***** válasza:
29%
Persze, hogy megalapozott, egy fillért ne fizess nekik. Ha nem tartják a kapcsolatot veled már azért is megszüntetik érdemtelenség miatt.
2012. nov. 1. 12:06
 10/28 A kérdező kommentje:
Segítségül: A kapcsolattartást próbáltam kialakítani 3 éves koruktól,ugyanis ekkortól kezdve hozhattam el őket(csúnya válás volt, a ruháimat bedobálták az édesanyámék udvarára,stbb...) de mivel a gyerekeket folyamatosan ellenem nevelték, így a kapcsolattartás kb. 4 évig tartott. Ekkor már a volt feleségem várta a közös gyereküket s azt mondta telefonál, majd ha mehetek a gyerekekért, mert bármikor szülhet. Aztán kb. két hét elteltével hívott, hogy milyen szemét vagyok a gyerekek ott várnak, hogy jönnének hozzánk, de vegyem tudomásul, hogy többet nem fognak jönni, mert engem amúgy is utálnak, én csak a biológiai apjuk vagyok, semmi több,stb...s innen megszakadt a kapcsolattartás. 18 éves korukban az IWIW-en keresztül kerestem meg őket, de a bejelölésemet kitörölték! Majd ezt követően egy év múlva a facebookon vettem észre, hogy már nem is viselik a nevemet sem, csak a gyermektartáshoz ragaszkodnak, foggal, körömmel. Amikor megkerestem őket levélben azt írták, hogy ne zavarjam őket, mert szeretnének az életükre koncentrálni,s hogy soha nem volt rám szükségük és nem is lesz. Csak a rokontartást kérik tőlem még most is!
2012. nov. 1. 12:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!