Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért csinálja ezt az öcsém?

Miért csinálja ezt az öcsém?

Figyelt kérdés

Bocsánat de lehet hosszú lesz.

A probléma az hogy az öcsém már több mint 2 éve idegesíti az egész családot. 15 évesen elkezdett bulizgatni, jó ebbe nem volt semmi baj, mert akkor mindig időbe hazajött sőt legtöbbször korábban is a megbeszéltnél meg sosem volt akkor részeg meg tényleg tudott is viselkedni. Ez az egész 16 éves korában kezdődött amikor már hajnalig kint volt az utcán vagy valahol máshol, sosem vette fel senkinek sem a telefont mindig részegen jött haza, és ordibál a szüleinkkel még neki állt feljebb a dolog. Ez mára már annyira eldurvult, hogy most már nem tudunk vele mit kezdeni. A sulit ott hagyta, amint 18 éves lett, most 2 hét múlva lesz 19 éves, igaz jár egy szakmai suliba de már az sem érdekli őt most lenne az utolsó éve, és nem nagyon akarja csinálni. A jövője elvan cseszve neki, semmi terve, elképzelése, nincs a jövőjét illetően, apám már megfenyegette őt azzal ha ott meri hagyni a sulit kidobja itthonról. Én már nem lakom otthon igaz, de itt vagyok a szomszéd utcába sőt csak 1 háztömbnyire lakok a szülői háztól. A barátnőm már beszélni sem hajlandó vele mert többször is megbántotta, én sokszor befogadtam őt amikor részeg volt inkább józanodjon itt ki mert nem akartam hogy a szüleim elé így álljon. De már ennek is vége, nem engedem be a házba még wc-re sem mert nem érdemli meg. Úgy beszél velem mint a kutyával a barátnőmet állítólag még fel is pofoztam amikor a szüleimnél volt segíteni a sütésbe. Tényleg már nem tudom mi legyen vele, rossz a hozzá állása már magasról letojja az életét, anyukám már rendszeresen sír miatta hogy milyen gyereket nevelt fel. Van egy húgom ő 2 évvel idősebb öcsémnél vele nincs semmi gond szerencsére, igaz ő is eljár szórakozni de nem iszik alkoholt, jó nem is ihat a gyógyszer miatt. Megbízható időben hazajön, rendesen tanul, most is az egyetemen van még 2 fél éve van hátra neki. Emellett rendszeresen dolgozik besegít a szüleimnek, nekünk is sokat segít az itthoni munkába mert öcsém miatt inkább már ide költözött mert nem bírja ott tovább vele egy légtérben. Tényleg semmi baj nincs vele. Az öcsém meg csinált már olyat még valamikor áprilisba hogy 3 napra elment itthonról és azóta senki nem látta, pedig azokon a napokon bejárt iskolába mert nem volt igazolatlanja sem! És a tanárok sem panaszkodtak mert beszéltem velük, csak haza nem jött. Oké már nagykorú ember nem kényszeríthetjük haza, de legalább szólt volna hogy elment minden rendben van vele és ne aggódjunk majd jön. Sajnos már nem bírom idegekkel már majdnem 2 naponta arra a hírre jövök haza hogy az öcsém megbántotta a szüleimet anyukám is már ide jár át amikor nyugodtan pihenni akar, apám meg sokáig dolgozik ő neki nem kell elviselnie így mond az öcsémet. Ez mellett rengeteg gondok is vannak még vele ugye volt hogy köztulajdon rongálás miatt bírságolták meg a szüleimet, volt hogy csak úgy betörte egy autó szélvédőjét, és még sorolhatnám, de nem fogom. Már nem tudom hogyan fegyelmezzem hiába mondok neki bármit mint a legidősebb testvére nem hat rá, már mondtam neki azt is hogy egyszer zárat cseréltek az összes ajtójukon aztán nem fog tudni bemenni egyik házba sem. A nagyszüleim nem akarják őt többé látni, nagyapám amikor átmegy apámékhoz csak átnéz az öcsémen és ennyi. A másik nagyapám meg szóba áll vele ugyan de ő se látja nála szívesen. Ugye volt hogy dolgozni akart suli mellett hogy legyen pénze, én nagy nehezen betudtam ajánlani hozzánk az egyik mester ember mellé segéd munkásnak hogy segítsen neki, de csak cigizni járt ki folyton mindent elrontott volt hogy 30 ezer forintos kárt csinált mert ő ennyi pénzért nem fog megszakadni aztán felborította a szekrényt aminek a felét dobhattuk is ki a fenébe mert megsérült, helyre hozni meg esélytelen volt. Miatta égett a pofám nagyon sokszor. Ismerősömékhez is beajánlottam oda el se ment szóval azért is én kaptam a fejemre. Nem tudom már mi, legyen minden nap csak az idegeskedés megy, a barátnőm már nem mer a szüleim háza elé menni sem hogy leszedje az almákat a fáról, meg ugye a barátnőm nagyon sokat szokott beszélgetni anyukámmal mert ugye ő a pótanyukája mert barátnőm sosem tudta meg mi az az anyai szeretet anya nélkül nőtt fel. De már nem mer oda menni az öcsém miatt, csak az idegeinket tépi. Arról nem is beszélek hogy egyszer az egyik kocsmába hitelre vett magának italt és ugye mivel ismer minket a tulaj adta is a közel 60 ezer forintos számlát hogy jó lenne ha rendeznénk. Persze akkor elég rossz volt az anyagi helyzetünk is mert akkor a barátnőmnek nem volt munkája, nekem majdnem az egész fizetésem elment a havi költségekre, szüleim sem álltak úgy anyagilag, igaz nem volt nagy összeg de nehezen összedobtuk de akkor abból a pénzből elég sok minden ugrott amit megtehettünk volna, és az öcsém még csak egy köszönömöt sem mondott erre.

Nagyon kivagyok már nem tudom hogyan beszéljek vele, nagyon mit nem tudunk tőle elvenni mert elég gagyi telefonja van, a számítógépe meg úgysem működik neki haverjainál gépezik, TV-jét eladta már szinte semmit nem tudunk tőle elvenni, bezárni meg mégsem lehet mert már elmúlt 18.

Nagyon megköszönném a válaszokat!

2012. aug. 11. 11:17
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

barátnődet felpofozta, mindenkivel ordibál, számlát csinál stb

először is úgy elverném, hogy többet a közelünkbe nem jönne

másodszor meg közöltem volna a kocsma tulajjal, hogy ezt nagyon benézte, mi nem fizetünk majd az öcsém kifizeti, amit megivott

harmadszor gondolkodás nélkül kizárnám a lakásból és ha be akarna jönni ráhívnám a rendőrséget

18 éves elmúlt, ha így bánik veletek, vállalja a felelősséget!!

2012. aug. 11. 11:35
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan.

Nem kell kihúzni a sz@rból, mert így nem lesz érdeke megváltozni.

2012. aug. 11. 11:41
 3/10 anonim ***** válasza:
78%
Elolvastam, nem semmi. Én nem vagyok az erőszak híve, sőt. De vannak olyan emberek, akik csak a saját stílusukból értenek, ilyen az öcséd is. És nagyon megverném, de kegyetlen módon. A szüleid helyében zárat cserélnék, és kiraknám a cuccát, menjen ahová akar. Tudom, egy szülő ezt nem fogja megtenni, mert akármilyen is, szereti a gyerekét. De én megtenném.
2012. aug. 11. 11:57
 4/10 anonim ***** válasza:
76%
Jól el kell verni az ilyet,és akkor megtanulja h mi a Magyarok Istene :D:D:D:D:D:D
2012. aug. 11. 12:04
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem kel azt a gyereket sajnálni! Jó elverni (ezt már 4-5éve kellet volna!) utána megin igy viselkedik akor kicsukni a házbol! Majd ha megváltozik vissza jöhet!
2012. aug. 11. 12:19
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
kiraknám! Menjen ahova akar..
2012. aug. 11. 12:24
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Már ne is haragudj, de elég birka természetűek vagytok, hogy ezek után még nem lett jól megverve és kidobva a házból. Szakítsatok meg vele minden kapcsolatot. Zárakat lecserélni, telefonszámokat változtatni, nem beszélni vele, nem segíteni neki. Ha annyira nagyfiú hogy ilyeneket műveljen, akkor oldja meg a szállását, a kajáját, és a problémáit egyedül. Nektek is sokkal jobb lenne nélküle. Persze, mégis csak a testvéred, de így talán majd észreveszi magát, és megpróbál megváltozni. Sajnos mást nem tehettek. Ahhoz ,ár rég késő hogy büntetéssel, és szigorral hatni lehessen rá. Csak akkor fog megváltozni, ha ő akarja.
2012. aug. 11. 12:25
 8/10 A kérdező kommentje:
mindenkinek köszönöm aki írt! Én hiába dobom ki itthonról a szüleimnél lakik, az csak egy dolog hogy innen elvan tiltva. Apám már régen is adott neki nem is egy atyai pofont de nem hatot rá, csak bevonult valahová 10 percre duzzogni aztán mintha mi sem történt volna. Apám már mondja azt hogy szeptemberig kap haladékot ha akkor nem tanul hanem azt a sulit is ott meri hagyni akkor szemrebbenés nélkül kiteszi a cuccát zárak cseréje és le van a gond. Már nem egyszer lett így be fenyítve nem hat rá. Jó még is csak a testvérem meg a szüleim gyereke, nehéz így kidobni otthonról, de már nagyon közel van a helyzethez. Büntetés már akkor sem hatott rá, vagy meglógott otthonról, vagy bent ült a szobájába és suli után ment el valamerre. telefonszámok cseréje nem oldható meg minden esetben, nekem céges számom van a magánt nem használom apámnak is céges száma van ezeket nyilván nem lehet csak úgy megváltoztatni. Egyébként nem tart semeddig lecserélni a zárakat de még apám adott neki időt, mivel ő háza ő dönt, én rábízom de ide nem jön.
2012. aug. 11. 13:28
 9/10 anonim ***** válasza:

Barátnőm húga is hasonló mint a te öcséd, nem árulok el a részleteket, de amit tudok hogy őt már 3 szor dobták ki otthonról. És ugyanúgy csinálta a hülyeségét 4 napnál tovább sosem bírta, most utoljára már végleg kirakták a szűrét azóta is csak annyit tudnak róla hogy összejött egy sráccal és nála lakik valahol az ország másik végén. A lakóhelyéről szülei ki jelentették így már semmi esélye nincs hazakerülni.

Én azt mondom nektek hogy először rakjátok ki vagy a szüleid rakják ki mondják meg neki hogy van 2 órája össze szedni a dolgait aztán mehet ahova akar. Hidd el 1 hétnél tovább nem fogja bírni mert az első néhány napba eltud menni csövezni az ismerőseihez aztán ha már ők dobják ki akkor majd rájön hogy mekkorát hibázott. Én 3 esélyt adnék neki 3 szor mehetne vissza ha mind3 esélyét el lőné akkor soha többet vissza nem mehet. És ez így lesz a legjobb ti is nyugodtabbak lesztek, szüleid sem fognak ez miatt idegeskedni aztán ha a tesód élni akar megoldja magának, szerintem az első kidobás lesz a legnagyobb pofon neki, ha az nem hat akkor már reménytelen, és majd csövesként vagy közmunkásként fogja végezni valami önkormányzati szutyok lepra telepen fog majd élni ha most nem nő be a feje lágya. A verés meg ezek már semmit nem fognak érni itt komoly lelki összetörés fog majd csak rá hatni, ha rájön hogy mindent elveszített.

2012. aug. 11. 13:38
 10/10 anonim ***** válasza:
nem lehet hogy homokos, és ezt nem bírja feldolgozni ? ha jól vettem ki szavaidat ő legkisebb 3. gyerek. Genetikailag elég nagy esélye van erre így (sajnos) . Nem tűnt fel semmi furcsaság ezzel kapcsolatban vele ?
2012. aug. 11. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!