Apám megütött, mert cigit talált a táskámban. Egyetértetek vele?
nem volt igaza. a te dolgod, hogy dohányzol-e, főleg, ha nem az ő pénze. ezzel téged komolyan megsértett, beletiport a személyiségedbe, emberi mivoltodba. egy civilizált társadalomban ennek nincs helye. a patriarchális önkény áldozata vagy. inkább beszélgetnie kellett volna veled és nem pofozkodni. 15 évesen már sok mindent meg lehet érteni. mivel apádból hiányzik a bölcsesség, az erkölcsi tartás (hiszen ő sem mutat jó példát), a magyarázókészség, a hatni tudás és a józan ész, így ahhoz folyamodik, amihez minden primitív ember: az erőszakhoz. attól, hogy megüt, nem lesz tekintélye. lehet erőszak és megalázás nélkül is hatékonyan szankcionálni. az "atyai pofon" nem fér bele. ez nem nevelés, hanem öncélú tehetetlen erőszak, mélyen elítélendő tett. valószínűleg magára volt mérges igazából, hogy azt látta, hogy te is dohányzol és a tehetetlensége ragadtatta erőszakra. egy jó és gondos családfő nem így tesz, de ő a nemtetszés kifejezésének a legaljasabb módját választotta. nagyon keményfiú, hogy meg mer ütni egy 15 éves srácot. gratulálok neki.
amit tehetsz, hogy jobb emberré válsz, mint ő valaha is lehetett volna. az utódoknak kell tanulniuk az elődök hibájából és mindazt helyrehozni, amit ők elrontottak.
Én (utólag visszagondolva) örültem volna ha annak idején az apám szájon vágott volna érte.
Most talán nem kéne szenvedni a leszokással:(
22/F
Az én szüleim is dohányoznak, és tökre megértem, hogy kiakadtak, amikor én is elkezdtem.
Aki 20 éve füstöl, az tudja igazán, milyen egészségügyi következményei vannak ennek a szokásnak, milyen nehéz leszokni. Még jó, hogy a saját gyerekének nem kívánja ezt!
Én már leszoktam 3 éve, mert terhes lettem, azóta valahogy nem kívánom a cigit, de ha a gyerekem is cigizni fog, biztos kiakadok.
Megütni én sem ütöttelek volna meg, de a gyeplő ami eddig laza volt hetekig nagyon meg lenne feszitve és biztos kaptál volna egy órányi hegyibeszédet.
Sőt, még azon a környéken is többet sétálnék ahová jársz, szóval egy ideig gyakran találkoznál velem ott te is és a barátaid is.
azt hiszed ettől leszel menőgyerek ?
ki kell ábrándítsalak.. hogy nem..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!