Van olyan szülő, aki megbánta, hogy gyereket vállalt?
szerintem ez az utóbbi szál elég érdekes. mert talán nem azonos az, hogy valaki megbán valamit és hogy vissza csinálná-e. pl az, hogy nincs sok pénzem az olyan, hogy bánom eléggé. de viszonyt így most már nem csinálnám vissza, ha könnyebb is lett volna, ha mondjuk 18 évesen egyből a nyakamba szakad egy kis vagyon. most már ez a mostani életem és így lettem az, aki vagyok. de ha legközelebb élnék azért talán inkább azt választanám. szóval fura ez, mert egyszerre bánja az ember és egyszerre nem. lehet itt is ilyesmi van. hogy az ember egyszerre örül annak ami van és egyszerre bánja azt ami nincs(a sok szabadidőt, önmegvalósítást a gyerekes. és a gyereket az akinek nincs).
szóval lehet az aki megbánta az ettől még nem csinálná vissza, hogy ne legyen, mert most már ez ő.
Nem visszacsinálnám, hanem nem tenném meg újra. Nem csak széttettem a lábam, hanem keményen dolgoztam/zom azért, hogy jó helyre kerüljenek. Ha ismernél, azt mondanád példás anya vagyok. Távolról sem keserítem meg a gyerekeim életét...sőt.
DE: megismervén magamat látom, hogy ez NEKEM túl nagy falat. Én nem vagyok anya-típus, amit teszek komoly áldozat. Amerre az élet vitt velük, az nekem nem boldogság, nekik még lehet. Látom, hogyha ők nincsenek, akkor nincs negyedannyi stressz, félelem, aggodalom, felelősség, tennivaló. Öröm viszont akkor is volna.
De attól még szeretem őket, csak számomra tanulság: nem kell mindenkinek gyerek.
Nem. Őt nem bántam meg.
Csak az apaválasztást bántam meg, de nagyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!