Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van olyan szülő, aki megbánta,...

Van olyan szülő, aki megbánta, hogy gyereket vállalt?

Figyelt kérdés
Ne ítéljetek el a kérdés miatt, de arccal, névvel természetesen mindenki azt állítja, hogy az élete nem lenne teljes gyerek nélkül. De kíváncsi lennék, hogy van e olyan férfi, nő itt, akinek lett gyereke, és úgy érzi, jobb lett volna, teljesebb lett volna az élete gyerek nélkül? Nagyon sok szülő, legyen az anya vagy apa otthagyja gyermekét.. Kérlek legyetek őszinték.
2012. okt. 23. 22:14
1 2 3 4 5 6 7
 61/69 anonim ***** válasza:
44%
"de ha újra fiatalabb lenne, nem is tudna róla, hogy egy másik valóságban léteztek, nem? Olyan opció nincs, hogy valaki újra 20 éves lesz, de tud arról, ami 25 évesen történt vele..." Áh akkor ez valami filozófiai idő utazós élet megismerős vita, nem az hogy az anya megbánta-e a gyermekeit:) Amúgy a megfogalmazás egyszerű volt, ha újra 20 lenne nem vállalná őket. De én kérek elnézést! Tudod felém anyám egész eddigi életemben éreztette hogy megbánt, ezért xarul esik hogy ennyire érzéketlenek vagytok. Önző idióta ostoba nők akik megbánják a gyereküket! És igazából nem is lett volna szabad nekik utódot nemzeni. De hát az anyasághoz nem kell engedély, csak szét kell tenni a lábat, és elhinni mennyire felnőtt vagy.(aztán lehet megbánni, és egy életet pokollá tenni)
2012. okt. 27. 10:52
 62/69 anonim ***** válasza:
100%

szerintem ez az utóbbi szál elég érdekes. mert talán nem azonos az, hogy valaki megbán valamit és hogy vissza csinálná-e. pl az, hogy nincs sok pénzem az olyan, hogy bánom eléggé. de viszonyt így most már nem csinálnám vissza, ha könnyebb is lett volna, ha mondjuk 18 évesen egyből a nyakamba szakad egy kis vagyon. most már ez a mostani életem és így lettem az, aki vagyok. de ha legközelebb élnék azért talán inkább azt választanám. szóval fura ez, mert egyszerre bánja az ember és egyszerre nem. lehet itt is ilyesmi van. hogy az ember egyszerre örül annak ami van és egyszerre bánja azt ami nincs(a sok szabadidőt, önmegvalósítást a gyerekes. és a gyereket az akinek nincs).

szóval lehet az aki megbánta az ettől még nem csinálná vissza, hogy ne legyen, mert most már ez ő.

2012. okt. 27. 13:48
 63/69 anonim ***** válasza:
88%

Nem visszacsinálnám, hanem nem tenném meg újra. Nem csak széttettem a lábam, hanem keményen dolgoztam/zom azért, hogy jó helyre kerüljenek. Ha ismernél, azt mondanád példás anya vagyok. Távolról sem keserítem meg a gyerekeim életét...sőt.

DE: megismervén magamat látom, hogy ez NEKEM túl nagy falat. Én nem vagyok anya-típus, amit teszek komoly áldozat. Amerre az élet vitt velük, az nekem nem boldogság, nekik még lehet. Látom, hogyha ők nincsenek, akkor nincs negyedannyi stressz, félelem, aggodalom, felelősség, tennivaló. Öröm viszont akkor is volna.

De attól még szeretem őket, csak számomra tanulság: nem kell mindenkinek gyerek.

2012. okt. 27. 19:14
 64/69 anonim ***** válasza:
76%
Az embereknek mindig az kellene ami nincs. Nézd meg mennyi mindent megtesznek, hogy legyen gyerekük. Ja még nem tudják, mennyi lemondással jár egy gyerek, hogy ha lelkiismeretesen akarja az anyaság szerepét betölteni. Kezdem azzal, hogy az első 4 hónap. Én legalább is végig szenvedtem. Azon csodálkoztam, miért nem repdesek az örömtől, de a rosszullétek bizony megkeserítették az életemet. Sokat gondolkodtam azon is, hogy vajon ezt ki lehet bírni? Biztos, ha más is kibírta. Akkor még nem tudtam, hogy ez a legkevesebb egy gyerek vállalásnál. Utolsó hetekben a rekeszizom fájdalom, a sehogy se jó feküdni, végül ülve aludni. Aztán a szülési gyötrelem. De amikor kezedbe veszed a csöppséget, minden gyötrelem elfelejtődik és csak az jár a fejedbe, hogy van egy jövevény, akiről gondoskodni kell, és mindent megtenni, hogy egészségesen fejlődjön. Hétről hétre látod mennyit fejlődik. Amikor már mászik, és felfedező útra indul a lakásban, elérzékenyülsz. Amikor megölel és árad belőle a szeretet, attól meg elolvadsz. Pedig sok sok álmatlan éjszaka van mögötted. Ha rossz evő akkor az idegességek, hogy eleget evett? hogy mi baja lehet ha csak sír. Fogzásnál kipirosodott fenekét, nem győzöd kenőcs tengerbe forgatni, mégis piros lesz. Majd jönnek az óvodába szoktatási idők. Hiszti sírás, a szíved majd meg szakad, hogy ott kell hagyni idegenekre. Esténként mese alatt megbeszélni, mi történ Micimackóval amikor beszorult, mert olyan kövér lett. Majd jön a suli. gyerkőc könnyen tanul, de látni, hogy annyira nincs oda a suliért. Sokallja az egy helyben üldögélést. Lassan elfogadja, hogy van tanulni valója. Majd azt lesi az ember, hogy milyen irányú az érdeklődése. Mert az már kitűnik felső tagozatban. Akkor arra terelni. Még két gyerek születik. Már rutinosan kezeled a gyerek etetést, a fogzásnál nem esel kétségbe, ha lázas tudod mit kell tenni. Lassan ők is iskolásak Esténként a konyha a napi események megbeszélésének színhelye. Főzés közben megbeszéljük, hogy kivel mi történik. Aki előtt van az érme, az beszél. Így nincs probléma, kire mennyi idő van. Esténként mese után mosogatás, ők olvasnak, felmosok, kikészítem a következő napi ruhát, ellenőrzöm titokban minden iskolai cucc be van e készítve. Annyi energiám még van, hogy egy adagot kivasalok. Majd beborulok az ágyba fürdés után. Visszagondolva, akkor fel se tűnt, hogy mennyit dolgozom. Munkahelyen is toppon kell lenni. Közös ebéd hétvégén, tovább alvás, na nem sokkal, de akkor is lehet kicsit tovább lustálkodni. Mire teljesen felébredsz, már mind a 3 gyerek ott mocorog körülötted, és azon vitatkoznak ki hogyan bújjon hozzám. Apjuk elmegy a gyerek szobába tovább durmolni. Hogy igazságos legyen, két nagyobb egy egy oldalon a kicsi a hasamon landol. Mindenki békés. Gyerek zsivajjal tele a szoba. Igen ezt akartam. így teljes az életem
2012. okt. 28. 07:26
 65/69 anonim ***** válasza:
Hűűű,utolsó,ezt megkönnyeztem,bárcsak nekem lett volna ilyen családom:((( Nagyon meghatott,amit írtál..
2012. okt. 28. 13:22
 66/69 anonim ***** válasza:
73%
Mostmár kezdem azt hinni, hogy baj van velem :D Engem egyik bőgetős válaszoló sem hatott meg :D
2012. okt. 28. 14:04
 67/69 anonim ***** válasza:
56%
Utolsó, nyugi, engem se, és nem a te készülékedben van a baj, ahogy nem is azokkal, akik leírták ezeket a történeteket, vagy akiket meghatott... a baj azzal van, hogy ezek a történetek eltévedtek, nem a "Van olyan szülő, aki megbánta, hogy gyereket vállalt?" címszónál kell bizonygatni, hogy "én abszolút nem, sőt..." hanem valami gyerekvállalási témánál, ha már...
2012. okt. 28. 15:33
 68/69 anonim ***** válasza:
100%
Az én barátnőm megbánta. És állandóan lelkiismeret furdalása van amiatt, hogy nem szereti eléggé a gyerekét, pedig ez nem így van, jó anya, csak ő alapból nem egy olyan típus volt, aki tudna 100%-ig élni a gyerekének. Otthon sem ezt a példát látta. Az apukával együtt vannak, de már rég óta nincs köztük semmi.
2012. nov. 14. 19:34
 69/69 anonim ***** válasza:
51%

Nem. Őt nem bántam meg.

Csak az apaválasztást bántam meg, de nagyon.

2012. nov. 15. 09:36
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!