Van olyan szülő, aki megbánta, hogy gyereket vállalt?
40-es, én is megkönnyeztem, amit írtál. Ha nem akartam volna gyereket, ettől, amit Te írtál, elgondolkoztam volna, hogy lehet, mégis kéne.
2 éves múlt a kislányunk, és bár nagy lemondással jár, semmiért nem adnám Őt oda. Elmúltam 30 éves, amikor szültem, tehát nem maradtam ki semmiből, de van ami hiányzik. De ránézek a gyönyörű kislányomra és csak az a fontos, hogy egészséges legyen mindig és boldog.
Én elismerem, hogy vannak ilyen emberek, mint a 40-es és vannak ilyen pillanatok, de nem mindenki ilyen, mint ő.
Ha ez így lenne, akkor örökbeadott gyermekek sem lennének és soha senki nem tenné meg azt, hogy beadja nevelőintézetbe, de a gyereket nem fogadhatja örökbe senki.
Láttam én rengeteg ilyen gyereket, lehet mondani bármit a szülőikre, de nem anyák és nem apák, és soha nem is születtek erre a feladatra.
Ezt meg kell értenie annak is, aki szerint a gyerekvállalás szent dolog.
Férfi szemmel azt látom, hogy a gyerekvállalás (az első gyereké főleg) egy nagy lutri, mert sok nőt képes jelentősen megváltoztatni. Igazándiból nem a gyerekkel magával szokott a konfliktus és probléma lenni, hanem azzal, amit a létezése a nőben okoz. Mondjuk az ember összejön egy laza, vagány, lázadó teremtéssel mert ő maga és ilyen, és azzal a görcsös konzervatív, elvárásokkal teli opportunistával, akivé a gyerek teszi (nem törvényszerű, de sok esetben megesik) már nem tud mit kezdeni, mert hát mit kezdjen egy olyan nővel egy párkapcsolatban, akit egyébként Dunakanyar-sugarú körben kerülne ki, ha most lenne a párválasztás időszakában. És akkor a férfi nehéz helyzetbe kerül, hogy mit tegyen, mert jó döntés számára nemigen maradt, csak rossz meg rosszabb között válogathat.
És igazándiból ezt az embrió/magzat/gyerek okozza, mert nélküle mindez vagy egyáltalán nem, vagy jóval lassabban és kevésbé következett volna be. Az egy másik kérdés, hogy természetesen nem a magzat/gyerek felelős a saját létéért, hanem a szülei...
Persze lehet ezen a megközelítésen kiakadni, de ettől még most is fut hasonló kérdés, pl:
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
" A hétköznapok csodálatosak, szeretjük egymást, semmi gond nincs, de régebben nagyon sokat buliztunk, olyan közegben élünk, dolgozunk, ahol mindenki sokat iszik, cigizik, minden nap van valami (színházban, ott is élünk). Én ugye ezt már nem tehetem meg, ő meg átfordult a másik oldalra, rengeteget kezdett inni, már nagyon sok problémánk volt ebből az elmúlt időkben." - írja ott a kérdező. Tipikus példa az általam írt jelenségre, de biztosan össze tudnék szedni csak ezen a portálon 20-at az elmúlt hetek kérdéseiből...
Pont ez a lényege a kérdésemnek, hogy bárki következmény nélkül leírhassa azt, amit valóban gondol. Mert szemtől-szemben nekem is mindenki azt mondja, hogy gyerek így, gyerek úgy, mennyire nem lenne értelme az életének nélkülük, stb. De az az igazság, hogy valami mást is látok sokak szemében...
Nagyon köszönöm mindenki őszinte válaszát.
#57 - de ha újra fiatalabb lenne, nem is tudna róla, hogy egy másik valóságban léteztek, nem? Olyan opció nincs, hogy valaki újra 20 éves lesz, de tud arról, ami 25 évesen történt vele...
Egyébként meg miért ne fogalmazhatna meg bárki bármilyen véleményt???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!