Nővérem alkoholista ha az alkoholfogyasztási szokásai a következők:?
kezdem azzal, hogy minden nap megiszik este 1! feles valamit amikor hazaér (ált. st hubi)
hétvégente az ebédhez mindig 1 a vacsorához pedig még 2 sört
ezen kívül meg ha bulizni megy akkor ugye barátaival iszogatnak
lehet hogy én vagyok még fiatal (16 vagyok, ő 21) de nekem ez soknak tűnik, aggódom, mert hallottam, hogy aki sokat iszik annak májproblémái lesznek
meg szerintem halad az alkoholizmus felé, vagy eltúlzom??
azt mondja a mindennapi feles csak azért kell mert jólesik miután hazaért, lelazítja
amúgy sosem láttam még részegen, sosem rúgik be!!
tud mértéket tartani, csak épp nekem a rendszeresség nem tetszik
"Egyébként mutass már olyan felnőtt embert, akinek nincs semmiféle egészségügyi rendellenessége és a tudata módosul egy felestől?"
Nemcsak azt jelenti a módosított tudat, hogy részegen gajdol, hanem azt, hogy ellazul a nap végén.
Nálunk mások a törvények.
Agresszív füvessel én sem találkoztam még, de a munkám során rengeteg embert láttam, aki fűvel kezdte és hadd ne mondjam mi történt vele ezek után.
Ellenben napi 1 felestől még senki nem válik idiótává.
És senki nem mondta, hogy a tudatmódosulás = gallyrészegség. Az hogy egy kicsit lazul, bár én még ezt is kétlem, mert lényegében semmi nem látható, és aki nem tud aludni, az 1 felestől sem fog tudni.
Az pedig gyönyörű, hogy a kávézók felett ítélkezel, erre már inkább nem is mondok semmit, mert ez már vicc, amit te itt művelsz. A füvet úgymond véded, mert akármerről nézem azt teszed, de a kávézókról ítélkezel.
Nem ítélem el a kávéivókat, csak nem tetszik a szokás, hogy ezzel kezdik a reggelt. Tehát hogy egy egész éjszakai pihenés után, mikor frissnek kellene lenni, azonnal serkentőhöz nyúlnak.
A füvet azért hozom fel, mert ha bárhol utána nézel (tessék csak, szabad a google), a fű, CSAK a fű ugyanannyi (ha nem kevesebb) kárt okoz, mint a pia. És csupán azért védik ennyien a borocskájukat, mert szociálisan elfogadott a piálás.
Igen,mint azt egy korábbi válaszomban fel is soroltam, de köszönöm, hogy megismételsz :)
Viszont drog és kábítószer között van különbség!
És az alkohol akkor okoz károkat, ha nagy mennyiségben fogyasztókról beszélünk. Ilyen esetben nyilván több kárt okoz, mint a fű, de most szerintem nem májbeteg alkoholistákról van szó, ők nem napi 1 felest isznak, és főleg nem hubertust.
És nem csak szociálisan elfogadott a vörösbor, hanem elég sok hozzáértő ajánlja is a fogyasztását.
Kedves Utolsó!
A gondolataimmal találkoztam írásos formában!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!