Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nővérem alkoholista ha az...

Nővérem alkoholista ha az alkoholfogyasztási szokásai a következők:?

Figyelt kérdés

kezdem azzal, hogy minden nap megiszik este 1! feles valamit amikor hazaér (ált. st hubi)

hétvégente az ebédhez mindig 1 a vacsorához pedig még 2 sört

ezen kívül meg ha bulizni megy akkor ugye barátaival iszogatnak

lehet hogy én vagyok még fiatal (16 vagyok, ő 21) de nekem ez soknak tűnik, aggódom, mert hallottam, hogy aki sokat iszik annak májproblémái lesznek

meg szerintem halad az alkoholizmus felé, vagy eltúlzom??

azt mondja a mindennapi feles csak azért kell mert jólesik miután hazaért, lelazítja

amúgy sosem láttam még részegen, sosem rúgik be!!

tud mértéket tartani, csak épp nekem a rendszeresség nem tetszik

2012. okt. 18. 15:25
1 2 3 4 5 6
 51/60 anonim ***** válasza:

"Egyébként mutass már olyan felnőtt embert, akinek nincs semmiféle egészségügyi rendellenessége és a tudata módosul egy felestől?"

Nemcsak azt jelenti a módosított tudat, hogy részegen gajdol, hanem azt, hogy ellazul a nap végén.

2012. okt. 19. 12:09
 52/60 anonim ***** válasza:
64%
Tudjátok, a vörösborban mi egészséges? Egy resveratrol nevű anyag. Napi 500 mg-ot kell fogyasztani ahhoz, hogy bármilyen egészségmegőrző hatása legyen. Ehhez napi 40 liter jó minőségű bort kell meginni.
2012. okt. 19. 12:13
 53/60 anonim ***** válasza:
A fenébe, igazatok lehet, én is kezdem hinni, hogy alkoholista vagyok. Nem bírtam ma sem megállni, hogy ne igyak egy pohár finom, pincehideg vörösbort ;)
2012. okt. 19. 23:42
 54/60 anonim ***** válasza:

Nálunk mások a törvények.

Agresszív füvessel én sem találkoztam még, de a munkám során rengeteg embert láttam, aki fűvel kezdte és hadd ne mondjam mi történt vele ezek után.

Ellenben napi 1 felestől még senki nem válik idiótává.

És senki nem mondta, hogy a tudatmódosulás = gallyrészegség. Az hogy egy kicsit lazul, bár én még ezt is kétlem, mert lényegében semmi nem látható, és aki nem tud aludni, az 1 felestől sem fog tudni.

Az pedig gyönyörű, hogy a kávézók felett ítélkezel, erre már inkább nem is mondok semmit, mert ez már vicc, amit te itt művelsz. A füvet úgymond véded, mert akármerről nézem azt teszed, de a kávézókról ítélkezel.

2012. okt. 19. 23:58
 55/60 anonim ***** válasza:
0%
Ja és a vörösbor az érszűkületet is gyönyörűen megelőzi, elég sok jótékony hatása van. Ezt az tudja, aki már sok mindent látott gyógyítás terén. Nekik nincs mit magyarázni, az okoskodók agyáig pedig nem jutna el.
2012. okt. 19. 23:59
 56/60 anonim ***** válasza:

Nem ítélem el a kávéivókat, csak nem tetszik a szokás, hogy ezzel kezdik a reggelt. Tehát hogy egy egész éjszakai pihenés után, mikor frissnek kellene lenni, azonnal serkentőhöz nyúlnak.

A füvet azért hozom fel, mert ha bárhol utána nézel (tessék csak, szabad a google), a fű, CSAK a fű ugyanannyi (ha nem kevesebb) kárt okoz, mint a pia. És csupán azért védik ennyien a borocskájukat, mert szociálisan elfogadott a piálás.

2012. okt. 20. 00:22
 57/60 anonim ***** válasza:
Aki sok mindent látott a gyógyítás terén az azt is tudja, hogy a koffeint, cannabist, alkoholt pszichoaktív szereknek, drogoknak nevezik.
2012. okt. 20. 00:24
 58/60 anonim ***** válasza:

Igen,mint azt egy korábbi válaszomban fel is soroltam, de köszönöm, hogy megismételsz :)

Viszont drog és kábítószer között van különbség!

És az alkohol akkor okoz károkat, ha nagy mennyiségben fogyasztókról beszélünk. Ilyen esetben nyilván több kárt okoz, mint a fű, de most szerintem nem májbeteg alkoholistákról van szó, ők nem napi 1 felest isznak, és főleg nem hubertust.

És nem csak szociálisan elfogadott a vörösbor, hanem elég sok hozzáértő ajánlja is a fogyasztását.

2012. okt. 20. 09:54
 59/60 anonim ***** válasza:
100%
Az egeszsegugyis valaszolo vagyok ismet. Azt hiszem itt mindenki felfogja, hogy barmirol elmondhato, hogy kis mertekben egeszseges, nagy mertekben karos. Az altalatok egeszsgesnek nevezett vorosbort tenyleg szoktak ajanlani, noknek napi 0,5-1 decit, ferfiaknak fel decivel tobbet. Ennek alkoholtartalma a "hubijehoz" nem merheto. A fuves cigit sem itelem el, sulyos, gyogyithatatlan betegeknel igazolt a jotekony hatas, azon orszagokban ahol ez engedelyezett. DE a kerdezo altal leirt alkoholfogyasztas az alkohol milyenseget es mennyiseget tekintve sem nevezhetjuk egeszsegesnek. Arrol meg, hogy a "paraszt bacsi" is kupicaval kezdte a napot, es elt 90 evet.. Hozzatartozik az is, hogy friss, szmog nelkuli helyen elt, vegyszer mentes gyumolcsot, zoldseget evett, es kemeny fizikai munkat vegzett. Nem emlitheto egy lapon a kerdesben szereplo holgyel.
2012. okt. 20. 13:54
 60/60 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Utolsó!

A gondolataimmal találkoztam írásos formában!

2012. okt. 20. 14:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!