Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nővérem alkoholista ha az...

Nővérem alkoholista ha az alkoholfogyasztási szokásai a következők:?

Figyelt kérdés

kezdem azzal, hogy minden nap megiszik este 1! feles valamit amikor hazaér (ált. st hubi)

hétvégente az ebédhez mindig 1 a vacsorához pedig még 2 sört

ezen kívül meg ha bulizni megy akkor ugye barátaival iszogatnak

lehet hogy én vagyok még fiatal (16 vagyok, ő 21) de nekem ez soknak tűnik, aggódom, mert hallottam, hogy aki sokat iszik annak májproblémái lesznek

meg szerintem halad az alkoholizmus felé, vagy eltúlzom??

azt mondja a mindennapi feles csak azért kell mert jólesik miután hazaért, lelazítja

amúgy sosem láttam még részegen, sosem rúgik be!!

tud mértéket tartani, csak épp nekem a rendszeresség nem tetszik

2012. okt. 18. 15:25
1 2 3 4 5 6
 11/60 anonim ***** válasza:
76%

Kedves Utolsó!

Az alkoholista nem kénytelen kizárólagosan nagy mennyiségű italt fogyasztani, és az sem szabály, hogy köteles részeg lenni. Vannak olyan alkoholisták, akik minden nap meghatározott mennyiségű italt isznak. Soha sem részegek, de soha sem józanok.

2012. okt. 18. 16:05
 12/60 anonim ***** válasza:
69%
Ez a nap kommentje: Nem vagyok alkoholista, 15 éve iszom.
2012. okt. 18. 16:08
 13/60 anonim ***** válasza:
70%
12. Nagyon nevetek! Valóban!!!
2012. okt. 18. 16:14
 14/60 anonim ***** válasza:
83%

Hiába a lepontozások ránk.

A számoknál sokkal fontosabb, hogy az alkoholizmus függőséget jelent, azaz az alkoholista képtelen lemondani a szenvedélyéről, amit nem vall be, egyszerűen csak neki jó napi szinten inni és állítani, hogy nem alkoholista!

2012. okt. 18. 16:18
 15/60 anonim ***** válasza:
6%

Egy kérdésre nem válaszoltatok, hogy hány évesek vagytok.

Ja, tudom, 22 és 27, hogyne.

Az alkoholista az, aki nem bíz az alkohol nélkül élni, ha nem ihat, elvonási tünetek jelentkeznek nála, ergó ez egy nagyon súlyos függőség, melyből 99% csak külső segítséggel (gy.k. elvonó) lehet kigyógyulni.

[link]

Én ha nem iszok egy hónapig, nem remegek utána, szerintem a kérdező nővére sem.

De tudjátok mit? Legyen igazatok.

2012. okt. 18. 16:19
 16/60 anonim ***** válasza:
Miért vergődsz a koron? Nem lesz igazad, ha kiderül, hogy idősebb vagy.
2012. okt. 18. 16:28
 17/60 anonim ***** válasza:

A linkben szerepel az is, ha körültekintő voltál, hogy a mennyiség és gyakoriság váltózó, az állandó a RENDSZERESSÉG.

Lásd: 15 év!

2012. okt. 18. 16:32
 18/60 anonim ***** válasza:
60%

Mellesleg mindegy hány évesek vagyunk, a mi agysejtjeink még épek, mert nem vagyunk alkoholisták!

És igen, ez megvetendő, és igen, a tesód Kedves Kérdező segítségre szorul!

2012. okt. 18. 16:33
 19/60 anonim ***** válasza:
56%

Hello, 5-ös vagyok. Láttatok ti már konkrét alkoholistát?! És itt nem a tv -ben látottakra gondolok. Esetleg nektek nincs vidéken élő idős ismerősötök? Miért alkoholista az aki 15 éve megissza minden nap a kis adagját?

Én sajnos ismerek egy jó pár alkoholistát, családon belül is van. Egyáltalán nem olyanok mint ahogy ti elképzelitek. Mellesleg nagyapám 60 éven éven keresztül mindrn ebédkor(ha utána nam kellet menni sehova) megitta a kis felesét. Sokszor fröccsel kisérve. Aztán meg vacsihoz is a kis pohárka vörösborát.

Rendes dolgos ember volt. Munkában sosem ivott és részegnek sem láttam sosem.

Nagybátyám és a felesége viszont alkoholista. És pont azokat a tüneteket produkálják amiket fenntebb leírtam.

NA, EZ A KÜLÖNBSÉG. Attól h valakinek van rendszeresség az alkoholfogyasztásában, még nem alkoholista.

Akkor az a kedves nővéred kérdező, ha fontosabb neki a pia mint más dolgok. Éd például nem érti miért nem ihatna 1-2 felest munka előtt, vagy közben. Meg ha unalmában is lerészegedik. De azt mondtad h nem szokott részeg lenni. Nem kell rögtön rémeket látni.

Nekem nagybátyám, halottak napján, részegen jött a temetőbe. Próbállt viselkedni ugyan, de a vak is látta h mi van. És mindenki haragudott rá h még ilyenkor sem bírja ki. Na ilyen egy alkoholista!

A nővéred nem az.

És gondolom a másik válaszoló is azért kérdezte, h ki mennyi idős, mert borzasztóan szűk látókörűek vagytok, kevés tapasztalattal.

2012. okt. 18. 17:04
 20/60 anonim ***** válasza:

Ez nem szűklátókörűség. Reális gondolkodás. Sajnos nekem nem kell megmagyaráznod milyen az alkoholista családon belül, mert tisztában vagyok vele.

Ha ő 21 évesen ezt így elkezdi, ugyanúgy tönkreteheti a gyermeke életét, mint ahogy nagyon sokunkét tönkretette annó valamelyik szülő.

Az alkohol függés tetszik vagy sem, minden mekkora mértékkel, ami jobb nem lehet, épp ellenkezőleg!

Nem kellene b@romságokat beszélni, ha van valaki, akinek lehet idejében segítséget nyújtani!!!

2012. okt. 18. 17:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!