Nővérem alkoholista ha az alkoholfogyasztási szokásai a következők:?
kezdem azzal, hogy minden nap megiszik este 1! feles valamit amikor hazaér (ált. st hubi)
hétvégente az ebédhez mindig 1 a vacsorához pedig még 2 sört
ezen kívül meg ha bulizni megy akkor ugye barátaival iszogatnak
lehet hogy én vagyok még fiatal (16 vagyok, ő 21) de nekem ez soknak tűnik, aggódom, mert hallottam, hogy aki sokat iszik annak májproblémái lesznek
meg szerintem halad az alkoholizmus felé, vagy eltúlzom??
azt mondja a mindennapi feles csak azért kell mert jólesik miután hazaért, lelazítja
amúgy sosem láttam még részegen, sosem rúgik be!!
tud mértéket tartani, csak épp nekem a rendszeresség nem tetszik
Szerintem igen, alkoholista. Szégyellje magát. :S Undorodom tőle, ha egy nő iszik, anyám is alkesz.
A szüleitek ezt engedik? Ha az én lányom lenne, nem felest inna, hanem kapna egyet és a fal adná a másikat!
szüleink tudják, normálisnak tartják, apám dettó ilyen, munka után vacsi előtt ő is megiszik 1 db 5 ml-es felest, van h nővéremmel együtt, mert gyakran pont vacsira ér haza
és egyébként egyetemista, szóval tanul (hozzáteszem jók az eredményei) és mellette diákmelókat végez
A 30-as válaszadónak van igaza.
Nem attól lesz valaki alkoholista, ha mindennap részegre issza magát. Nem a mennyiségen, vagy az ital milyenségén van a hangsúly.
Akkor alkoholista valaki, ha ez a napi rutinjává válik, és nem tud, nem akar leszokni róla.
Ideje már az embereknek megtanulnia, hogy mi az az alkoholizmus.
A nővéred NEM alkoholista.
Ez a mennyiség inkább egészséges, mint káros.
Többek között azért nem voltak régen betegek az emberek, mert 3 cl pálinkával indították a napot.
Ha mindegy lenne neki, csak ihasson, mondjuk legszarabb minőségű alkoholos pancsolt szarokat, akkor azt mondanám alkoholista lesz. Na de 1 fél hubertus, meg hétvégente 3 sört??
Ne vicceljünk már.
Ja és egy egészségügyisnek főleg illene tudni mi az alkoholizmus.
Az a máj ami te láttál pedig nem napi 1 felestől nézett úgy ki.
Maguk az orvosok megmondják, hogy ilyen mennyiség nem ártalmas.
És ez még közel sincs a jó úton haladás felé, ez teljesen normális mértékű alkoholfogyasztás.
nem tartom normálisnak, hogy egy fiatal lány minden nap iszik. egyszerűen taszító.
proli szokás.
a nővéred iszákos. ez azt a fogalmat takarja, amikor valaki minden nap iszik, igaz sosem rúg be, de kell neki az adag. nem sütném rá az alkesz bélyeget, mert semmilyen formában nem lenne igaz. viszont az egyedül ivás meg különösen problémás.
Azt miből veszitek, hogy kell neki az adag?
Ez azt jelenti, hogy nem bírja ki nélküle, de itt arról van szó, hogy jól esik neki. Arról nem szól a dolog, hogy hülyét kapna, ha nem ihatná meg.
Nekem meg a forrócsoki esik jól minden nap. És???
"Ha mindegy lenne neki, csak ihasson, mondjuk legszarabb minőségű alkoholos pancsolt szarokat, akkor azt mondanám alkoholista lesz. Na de 1 fél hubertus, meg hétvégente 3 sört?? "
Tehát akinek engedi a pénztárcája a hubertust, arra nem mondod, hogy alkoholista lesz, akinek nem engedi a pénztárcája, arra azt mondod??
Azok, akik azt gondolják, ez még nem alkoholizmus a RENDSZERES ivás ellenére sem, szerintetek normális , hogy ő 21 évesen így éli a minden napjait?
Mert szerintem, ha nem lenne függő, akkor is nagyon jó irányba haladna!
És nem olyanok véleményére volt kiváncsi a kérdező, akik 15 éve isznak minden nap, vagy hosszabb ideje, mert azok szintén ebben a betegségben szenvednek, csak nem akarják belátni.
Le lehet pontozni, de ez az igazság!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!