Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nővérem alkoholista ha az...

Nővérem alkoholista ha az alkoholfogyasztási szokásai a következők:?

Figyelt kérdés

kezdem azzal, hogy minden nap megiszik este 1! feles valamit amikor hazaér (ált. st hubi)

hétvégente az ebédhez mindig 1 a vacsorához pedig még 2 sört

ezen kívül meg ha bulizni megy akkor ugye barátaival iszogatnak

lehet hogy én vagyok még fiatal (16 vagyok, ő 21) de nekem ez soknak tűnik, aggódom, mert hallottam, hogy aki sokat iszik annak májproblémái lesznek

meg szerintem halad az alkoholizmus felé, vagy eltúlzom??

azt mondja a mindennapi feles csak azért kell mert jólesik miután hazaért, lelazítja

amúgy sosem láttam még részegen, sosem rúgik be!!

tud mértéket tartani, csak épp nekem a rendszeresség nem tetszik

2012. okt. 18. 15:25
1 2 3 4 5 6
 41/60 anonim ***** válasza:
52%

Szerinted ez pénz kérdése???

Már bocsánat, de az alkoholistának az alkohol a lényeg, nem a minőség. Őt a minőség érdekli, láthatod, nem mindenfélét iszik, hanem egyet, mert azt szereti.

Szóval nyugodtan kiélezhetjük ezt arra, hogy jajj a gazdagok biztos így meg úgy, de ennél a témánál ez nem nyerő és nem is hiszem, hogy bárkit érdekelne már ez az ezerszer elcsépelt irigy duma.

Ez pedig hangsúlyozom, egészséges mennyiség, tehát az ég világon semmi gond nincs azzal, ha így éli a mindennapjait. Az alkoholt embernek találták ki, normális mennyiségben az ég világon semmi baj vele. És ez bőven belefér a normális mennyiségbe.

Úgy beszélnek itt egyesek, mintha soha nem találkoztak volna alkoholistával. Gyanítom sokaknak tényleg nincs fogalmuk róla a válaszok alapján, de azért örülök, hogy egyesek még képesek a tényekre hagyatkozni a fantáziájuk helyett.

2012. okt. 18. 22:17
 42/60 anonim ***** válasza:
56%
Ja és még mielőtt valaki rám fogja, teljesen absztinens vagyok, nem ízlik az alkoholos utóíz, de ettől még tudok gondolkozni.
2012. okt. 18. 22:18
 43/60 anonim ***** válasza:
65%

Akkor az olyan emberekről, akik minden vacsora mellé vörösbort fogyasztanak, vagy fehérbort, azt alkoholistának tartjátok? Mint tudjuk ilyen nemzet is van.

Alkoholmennyiségben nem különbözik a kérdező testvére által fogyasztott mennyiségtől.

2012. okt. 18. 22:20
 44/60 anonim ***** válasza:

Ezért nem szeretek linkelni, mert senki nem nyitja meg. Ugye sokat kell olvasni...

"Delta alkoholbetegek: itt elsősorban rendszeres és nagy mennyiségű bort fogyasztókról van szó, akik részben az étkezéshez kapcsolódva isznak. Ivásmódjuk szociokulturálisan alakult ki és a társadalom által elfogadott. A tolerancia fokozódása jellemző. Az alkoholfogyasztás nem jár feltétlenül kontrollvesztéssel. Elsősorban a nagy szőlőtermelő országokra jellemző ez a kórforma. Jellemző az ebbe a csoportba tartozókra a napi 1-2 liter bórfogyasztás."

Az alkohol tudatmódosító. A forrócsoki nem.

Ha minden napot egy joint-tal fejeznék be, azért, mert jólesik, minek hívnátok?

2012. okt. 18. 22:23
 45/60 anonim ***** válasza:
89%

Egyébként az apám az a fajta alkoholista volt, akit még a piások is annak hívnak, mindennap részeg volt és büdös.

10 évvel később anyu is az lett, de ezt sokan nem ismerik be, hisz ők is megiszogatják a napi borocskát, söröcskét.

Anyu rendesen megy dolgozni, ha vezet, nem iszik, felelősségteljes.

Munka után legurít egy doboz sört - neki ez is megárt, már sértődékeny és "buta" lesz tőle, nem fogja fel azt, amit józanon felfogna.

Szombat délután pedig megiszik 5-6 dobozt, amitől azt sem tudja, milyen nap van, alszik és vigyorog felváltva.

2012. okt. 18. 22:38
 46/60 anonim ***** válasza:

5-ös és 19-es vagyok.

Látom írhatunk mi itt bármit, semmit sem ér.

Én Németországban élek, és itt az emberek több sört isznak mint vizet. A nők is ugyanúgy. Mint a görögöknél v a spanyoloknál a borfogyasztás.

Mellesleg az itteni söröknek sokszor magasabb is az alkoholtartalma mint a magyarnak. És itt vezetni is lehet még egy sör után. Az már más kérdés h ezzel nem értek egyett. Akkor szerintetek itt is mindenki alkoholista??

Még mindíg tartom azt a véleményemet, h a nővéred nem az kedves kérdező. És azt is, h a válaszolók többsége igen is szűklátókörű. Még az is aki írta h az anyja meg az apja is alkoholista.

Nem hat ránk egyformán a pia. Van akin meglátszik egy doboz sör, van akin 2 sem. Mindenki tartsa be a saját határait. Attól h nem egyformán bírjuk az alkoholt, a mésikat még nem kell lealkoholistázni.

2012. okt. 19. 08:07
 47/60 anonim ***** válasza:

Tudod a kávé is a drogok közé sorolandó, mégsem nevezzük soha annak. Mert hatásával a központi idegrendszer működését megváltoztatja.

Egyébként mutass már olyan felnőtt embert, akinek nincs semmiféle egészségügyi rendellenessége és a tudata módosul egy felestől?

Van, ahol ilyen mennyiséggel vezetni is lehet és semmivel sincs több baleset, mint máshol.

Szóval bírom ezt a sok baromságot, amivel példálóztok.

A jointról pedig annyit, hogy az alkohollal és kávéval ellentétben kábítószer, amit a törvény büntet és nem lehet egy lapon említeni az alkohollal.

2012. okt. 19. 11:44
 48/60 anonim ***** válasza:

Akkor ne nevezzük alkoholistának, de egy 21 éves nőnél ez semmiképp sem egészséges!!!

Akik azt gondolják, az alkohol elősegíti az alvást, tévednek!

A tény az, hogy aki rendszeresen fogyaszt alkoholt, rosszul fog aludni alkohol nélkül azért, mert elvonási tünetei lesznek. Azok pedig, akik nem használnak rendszeresen alkoholt, pont ezért lehetnek alvászavaraik alkoholfogyasztás után.

A sör és a bor sok jó hatással van felruházva, ami igaz is, de nem minden naposan!

Akárhogy is szeretnénk csűrni-csavarni, a mi társadalmunk szereti az alkoholt és az ideiglenesen adott, átmeneti jó hatását. Nagyon elfogadóak vagyunk az alkohol használatával. Ezért mindenféle kedvező tulajdonsággal felruházzuk, hogy legyen jó okunk lelkiismeret-furdalás nélkül fogyasztani, mondván, csak az egészségünkért tesszük. Tegyük fel magunknak a kérdést: valóban hosszú távon, akár napi kis mennyiségben fogyasztva is - vajon jót tesz velünk?

2012. okt. 19. 11:52
 49/60 anonim ***** válasza:
50%

"A jointról pedig annyit, hogy az alkohollal és kávéval ellentétben kábítószer, amit a törvény büntet és nem lehet egy lapon említeni az alkohollal."

Tehát a borozós spanyolok oké, a füves hollandok nem?

Keresd meg a huffingtonpost-on a cikket, amit egy rendőr írt arról, hogy soha nem találkozott agresszív füvessel, vagy olyannal, aki közlekedési balesetet okozott volna, ellenben a piásokkal, akik támadóak és közveszélyesek.

Kávézást is lenézem, ha azzal kezdi valaki a napot. Aludjon többet, vagy sportoljon.

2012. okt. 19. 12:07
 50/60 anonim ***** válasza:

De, a sör és a bor, sőt a jó minőségű házi pálinka minden napos normális mértékkel történő fogyasztása nagyon is egészséges.

Most lehet ezzel vitatkozni meg szidni az embereket, attól még nem lesz így.

Én be is fejeztem a vitát, aki akarta felfogta, aki nem, annak meg mondhatunk bármit, görcsösen ragaszkodik az általa felállított elmélethez, ami nem valós.

A lényeg: Kérdező, nyugodj meg, az ég világon semmi baj a nővéreddel.

2012. okt. 19. 12:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!