Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Gyűlölöm a nevemet!

Mit tegyek? Gyűlölöm a nevemet!

Figyelt kérdés

Mondjuk eddig sokan mondták rá, hogy szép név, de én annyira undorítónak, csicsásnak érzem, hogy már rendesen szégyellem elmondani bemutatkozáskor...

Ráadásul még a becézései sem tetszenek. Az egyik becenevén szoktam szólítani a tanárok, és az osztálytársaim is, amikor szivatnak vele. Ráadásul van egy olyan nevű csaj, akit utálok...

Már próbáltam apámat meggyőzni, mert elvileg pénzért, de meg lehet változtatni a nevét egy 18 éven aluli gyereknek is, de leoltott, hogy ők ezt a nevet adták nekem, ezért soha nem változtathatom meg...Hát amúgy a 18. szülinapomon ez lesz az első dolgom...

Szerintetek már biztos nincs rá semmi esélyem, hogy meggyőzzem? Pedig tényleg nagyon ronda név (szerintem). Mondjuk hallottam valami olyasmiről is, hogy csak akkor lehet megváltoztatni 18 éven alul ember nevét, ha csúfolják miatta. Engem csak a becézésével csúfolnak, illetve néha magával a nevemmel is, de az is a becenév miatt...Ez igaz?

15l

2012. okt. 13. 21:26
 81/95 anonim ***** válasza:
100%

Engem Zsófinak hívnak, és ennyi idősen én is hallgathattam a jobbnál jobb Fika, Fikusz, meg a "te tényleg a Zsónak a FIA vagy?" és hasonló elmés beszólásokat. De mégis szerettem és szeretem, soha eszembe sem jutott megváltoztatni, mivel már akkor is tudtam: Mindenkit lehet valamiért csúfolni. És fognak is ha hagyod.

A te neved nagyon szép, tegnap én is azt hittem hogy valami neccesebb, pl. Leokádia.

Így csak annyit tudok mondani, bolond vagy..:)

24n

2012. okt. 14. 11:51
 82/95 anonim ***** válasza:
60%
76-os. Már ne is haragudj, de a Hanga is ugyanolyan gáz mint a Málna. Adhattatok volna normálisabb nevet is szegénynek. On: nincs baj a neveddel kérdező, sokkal rosszabbra gondoltam..
2012. okt. 14. 12:21
 83/95 anonim ***** válasza:
Majd egyszer megszereted. Nekem tetszik :D A kedvenc nevem a lili
2012. okt. 14. 12:42
 84/95 anonim ***** válasza:
100%

én is rosszabbra gondoltam...

nekem Erzsébet volt a nevem, örökké kaptam a cinket hogy milyen kőkorszaki név, aki bunkózni akart velem az mindig Bözsének hívott...

gyűlöltem

megváltoztattam 18 évesen és azóta tök boldog vagyok :)

és hozzászoktak szépen az ismerőseim is mert közöltem velük hogy aki nem az új nevemen hív azzal többé nem állok szóba és ez hatott

amúgy régen nekem is tetszett a Lili név...de megismertem egy olyan csajt akit így hívnak hogy egyszerűen elviselhetetlen. mindenkivel undok, ott rak keresztbe másoknak ahol tud - szóval olyan mint az a szappanoperás Lili- apuci kicsi lánya, százezreket költenek rá és ettől azt hiszi többet ér mindenkinél. és hiába a drága ruhák meg kozmetikumok mert ízlése nincs... és mindenkivel összefekszik ezért úgy hívtuk a barátnőimmel hogy Liliánusz, meg R*bilili. akkor utáltam meg ezt a nevet.

2012. okt. 14. 13:11
 85/95 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat :)

Amúgy igen, pont ez a baj, amit 11:06 írt...szóval én inkább fiús vagyok, meg olyan erős a személyiségem is, a Liliána névről meg mindig ilyen törékeny kislány jut eszembe...szóval értitek. Ezért tetszenek nagyon a Renáta és az ehhez hasonló nevek, mert azok, legalábbis szerintem olyan határozottságot sugallnak vagy mi..

2012. okt. 14. 13:20
 86/95 anonim ***** válasza:
100%

Szép neved van, egyáltalán nem gáz és nem ronda!!! Ha olvasgatsz itt kérdéseket, el tudod képzelni hogy 15 év múlva hány szerencsétlen fog sírni hogy milyen nevet adtak neki. Szerintem a Liliánával meg lehet barátkozni. Mármint a névvel. Csak azért nem utálhatod a Lili becézést mert van egy Lili akit utálsz... Ha Katira váltasz és megismersz egy h.lye Katit, megint mész új névért? Ne szórakozz.

l22

2012. okt. 14. 14:39
 87/95 anonim ***** válasza:
100%

Ó, gyönyörű a neved!! Komolyan!! Nekem benne volt a TOP 10-ben amikor nevet választottunk a kislányuknak! Szerintem ne utáld! A Lina is szép, a Lili is, egyikkel sincs baj! A sok tizenéves kis idiótával meg ne foglalkozz! Hidd el, ebben a korban ez normális, bármi lehetne a neved, azzal is csúfolnának! Engem a vezeték nevem miatt csúfoltak kardigánnak, mert hasonlít.. akkor rossz volt, de most büszke vagyok rá, mert nagyon ritka név, nem egy Szabó vagy Kovács mondjuk.

Fel a fejjel!! :))

2012. okt. 14. 15:41
 88/95 anonim ***** válasza:

Szerintem nagyon szép neved van :)))

de megértem, ha neked nem tetszik, én is utálom a nevemet. viszont 15 év után tudnál más névvel élni? én is megakartam egy ideig változtatni a nevemet, de már megszoktam, és furcsa lenne hozzá szokni egy új, teljesen más névhez.

2012. okt. 14. 16:07
 89/95 anonim ***** válasza:
szerintem szép név, ismerek én is Liliánát. latin-olasz név, jelentése liliom. nekem tetszik :)
2012. okt. 15. 13:37
 90/95 A kérdező kommentje:
Én eddig úgy tudtam, angol eredetű :O
2012. okt. 15. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!