Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Gyűlölöm a nevemet!

Mit tegyek? Gyűlölöm a nevemet!

Figyelt kérdés

Mondjuk eddig sokan mondták rá, hogy szép név, de én annyira undorítónak, csicsásnak érzem, hogy már rendesen szégyellem elmondani bemutatkozáskor...

Ráadásul még a becézései sem tetszenek. Az egyik becenevén szoktam szólítani a tanárok, és az osztálytársaim is, amikor szivatnak vele. Ráadásul van egy olyan nevű csaj, akit utálok...

Már próbáltam apámat meggyőzni, mert elvileg pénzért, de meg lehet változtatni a nevét egy 18 éven aluli gyereknek is, de leoltott, hogy ők ezt a nevet adták nekem, ezért soha nem változtathatom meg...Hát amúgy a 18. szülinapomon ez lesz az első dolgom...

Szerintetek már biztos nincs rá semmi esélyem, hogy meggyőzzem? Pedig tényleg nagyon ronda név (szerintem). Mondjuk hallottam valami olyasmiről is, hogy csak akkor lehet megváltoztatni 18 éven alul ember nevét, ha csúfolják miatta. Engem csak a becézésével csúfolnak, illetve néha magával a nevemmel is, de az is a becenév miatt...Ez igaz?

15l

2012. okt. 13. 21:26
 51/95 anonim ***** válasza:
46%
A valld be hogy unatkozol és hogy legyezgessük a hiúságod-os hszelőne kszerinte migaza lehet. Ne mond már, hogy ezzel csúfolnak? Ez egy jó név. Latin országokban hívnak így sok nőt.
2012. okt. 13. 22:03
 52/95 anonim ***** válasza:
83%

Semmi baj nincs a neveddel. Szép neved van.

Engem a vezetéknevemmel csúfoltak.

Nincs olyan név amit ne lehetne csúfolni, és olyan ember, akit ne lehetne csúfolni, főleg ha hagyja. Sz*rd le!

10 év múlva imádni fogod a neved!

2012. okt. 13. 22:04
 53/95 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem is szép név. De... Ha még 18 évesen is meg akarod változtatni a nevedet, szerintem tedd a következőt: vegyél fel egy második keresztnevet, és bemutatkozáskor csak azt használd. A hivatalos névben meg benne marad az eredeti keresztneved is, így kevésbé sértő a szüleidnek.
2012. okt. 13. 22:05
 54/95 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem nagyon szép neved van és nem a nevedet, inkább a baráti körödet kéne megváltoztatnod. Hidd el, hogy apukád nem bántásból adta neked ezt a nevet és nem akar neked rosszat azzal, hogy nem változtathatod meg. Egyszet talán kinövik a körülötted lévők is te is ezt a korszakot.:) Én se szeretem a nevemet igazán főleg a vezeték nevemet, de igazából kezdem elfogadni mert ez van ezt kaptam:)
2012. okt. 13. 22:05
 55/95 A kérdező kommentje:
Második nevet is fel lehet venni?
2012. okt. 13. 22:06
 56/95 anonim ***** válasza:
71%
Lehet, azzal még nincs is annyi gond mint a változatással.
2012. okt. 13. 22:07
 57/95 anonim ***** válasza:
71%
miért ne lehetne? szerintem ha bemész akármelyik okmányirodába, tudnak segíteni :D amúgy, amikor cikiznek akkor van rá valami reakciód? mert ha esetleg úgytennél mint aki nem is hallaná, lehet nem tartanának érdekesnek és leszoknának róla :D
2012. okt. 13. 22:08
 58/95 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem sincs gond a neveddel, amúgy meg kb. mindenkit lehet csúfolni a neve miatt, mindenre ki lehet valami hülyeséget találni, ha akarnak.

Nekem nincs gáz nevem, de elvileg a legjobb barátnőim már kisebb lány korunk óta úgy becézik a nevemet, ahogy utálom, de évek óta nem fogják fel, hogy így nem szeretem. Néha nagyon el tud nálam emiatt szakadni a cérna, de legtöbbször már elengedem a fülem mellett, őket minősíti, hogy még mindig így hívnak...

Tehát szerintem tedd túl te is magad ezen, vannak sokkal szerencsétlenebb emberek hülye névvel!

2012. okt. 13. 22:09
 59/95 anonim ***** válasza:
31%
Igazad van, tényleg ronda név ez. Nem tehetek róla, de nekem sem tetszik. Van egy unokatestvérem akit így hívnak, őt sem bírtam soha(bár nem a neve miatt)Sajnálom, hogy így kitoltak veled a szüleid. Amúgy szerintem a világon az egyetlen név, amelyik ennyire ne tetszene. Változtasd meg , mert nem fogod megszeretni soha.
2012. okt. 13. 22:14
 60/95 anonim ***** válasza:
74%

20. vagyok, szerintem nagyon szép a neved!

27/L

2012. okt. 13. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!