Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Gyűlölöm a nevemet!

Mit tegyek? Gyűlölöm a nevemet!

Figyelt kérdés

Mondjuk eddig sokan mondták rá, hogy szép név, de én annyira undorítónak, csicsásnak érzem, hogy már rendesen szégyellem elmondani bemutatkozáskor...

Ráadásul még a becézései sem tetszenek. Az egyik becenevén szoktam szólítani a tanárok, és az osztálytársaim is, amikor szivatnak vele. Ráadásul van egy olyan nevű csaj, akit utálok...

Már próbáltam apámat meggyőzni, mert elvileg pénzért, de meg lehet változtatni a nevét egy 18 éven aluli gyereknek is, de leoltott, hogy ők ezt a nevet adták nekem, ezért soha nem változtathatom meg...Hát amúgy a 18. szülinapomon ez lesz az első dolgom...

Szerintetek már biztos nincs rá semmi esélyem, hogy meggyőzzem? Pedig tényleg nagyon ronda név (szerintem). Mondjuk hallottam valami olyasmiről is, hogy csak akkor lehet megváltoztatni 18 éven alul ember nevét, ha csúfolják miatta. Engem csak a becézésével csúfolnak, illetve néha magával a nevemmel is, de az is a becenév miatt...Ez igaz?

15l

2012. okt. 13. 21:26
 71/95 anonim ***** válasza:
Szerintem tök szép a Liliána.
2012. okt. 14. 01:39
 72/95 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat

# 65/71: Még nem tudom pontosan, de van egy halom név, ami tökre tetszik :D

A legjobbak: Natasa, Tamara, Renáta vagy Röné, Petra, Rika, Fanni :D, Krisztina, Kitti, Zoé, Tia, Holli, Vivien, Britta, Gitta, Roberta, Inna, Netti.

Mondjuk szerintem Holli nem leszek, mert arról a playboy villa lányaiból is Holly jut eszembe..A Rika is tetszik, de eszembe jutott, hogy volt régen egy Méz és Lóhere c. anime-manga sorozat és úgy hívták benne az egyik csajt xD Bár azt olvastam, ez magyar eredetű név. Szóval még lehet, hogy gondolkozok rajta :D

2012. okt. 14. 08:57
 73/95 A kérdező kommentje:
Jah és a Renáta is nagyon tetszik, csak az már nem biztos, mert így hívják egyik osztálytársamat is...és ha mondjuk 10 év múlva osztálytalálkozón találkoznánk és megtudnák a többiek, hogy ez az új nevem, az lenne a téma, hogy leutánozom.
2012. okt. 14. 08:58
 74/95 anonim ***** válasza:
100%
Hidd el, 10 év múlva már senkit sem érdekelne, hogy mi az új keresztneved, nem tartanák leutánzásnak. Ha meg mégis, akkor megkérdőjelezem a szellemi képességüket. Olyan idősen azért már ettől érettebbek az emberek. Általában.
2012. okt. 14. 09:24
 75/95 A kérdező kommentje:
Hát remélem. Bár akkor már most is érettebbek lennének..
2012. okt. 14. 09:27
 76/95 anonim ***** válasza:
38%
Én sem szeretem a nevem. Kislányként, kamaszként, fiatal nőként illett rám, de így, hogy már túlvagyok a harmincon... Az én nevem Bella. Ha lenne második nevem, azt használnám. Az egyik lányomnak Málna a neve, de direkt adtunk neki második nevet is ( Hanga ), hogy ha gáznak érzi az elsőt, használhassa.
2012. okt. 14. 09:36
 77/95 anonim ***** válasza:
Szerintem szép neved van! Hidd el, egyáltalán nem undorító, csicsás ahogy te jellemezted. Vannak ennél sokkal rosszabb nevek is. Ne változtasd meg, hisz különleges, szép, nem tömegnév! Jól írta az egyik válaszoló, irodalmi sugallatú. Még egyszer írom, ne változtasd meg, legyél rá büszke, viseld nyugodtan!!! :)
2012. okt. 14. 09:48
 78/95 anonim ***** válasza:
Nagyon szép a Liliána név. Én Renáta vagyok, de utálom. Olyan erőteljes, erőszakos hangzása van. Szerintem ne változtasd meg, te így vagy egyedi.
2012. okt. 14. 10:05
 79/95 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy pont az a baja a nevével a kérdezőnek, ami neked a tiéddel, csak fordított előjellel.

Lehet, hogy túl erőteljes a személyisége, túl finomkodó hozzá képest a Liliána név.

2012. okt. 14. 11:06
 80/95 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is nagyon szép neved van. Ismerek egy kb 10 éves kislányt, akit így hívnak, és soha nem jutott eszembe, hogy csúnya neve lenne, sőt. Őt egyébként Lilunak szokták szólítani, és nagyon cuki :)

Én Tamara vagyok, és kiskoromban Szamarának próbáltak csúfolni, de nem hagytam magam, így max 1-2 hétig tartott ez a fellángolás kb minden évben egyszer, maximum 4.es koromig, utána semmi.

Unokatesóm meg Renáta, és annyira utálja, hogy csak Reninek lehet szólítani, különben kiakad.

Szóval kinek mi tetszik....

2012. okt. 14. 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!