Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Gyűlölöm a nevemet!

Mit tegyek? Gyűlölöm a nevemet!

Figyelt kérdés

Mondjuk eddig sokan mondták rá, hogy szép név, de én annyira undorítónak, csicsásnak érzem, hogy már rendesen szégyellem elmondani bemutatkozáskor...

Ráadásul még a becézései sem tetszenek. Az egyik becenevén szoktam szólítani a tanárok, és az osztálytársaim is, amikor szivatnak vele. Ráadásul van egy olyan nevű csaj, akit utálok...

Már próbáltam apámat meggyőzni, mert elvileg pénzért, de meg lehet változtatni a nevét egy 18 éven aluli gyereknek is, de leoltott, hogy ők ezt a nevet adták nekem, ezért soha nem változtathatom meg...Hát amúgy a 18. szülinapomon ez lesz az első dolgom...

Szerintetek már biztos nincs rá semmi esélyem, hogy meggyőzzem? Pedig tényleg nagyon ronda név (szerintem). Mondjuk hallottam valami olyasmiről is, hogy csak akkor lehet megváltoztatni 18 éven alul ember nevét, ha csúfolják miatta. Engem csak a becézésével csúfolnak, illetve néha magával a nevemmel is, de az is a becenév miatt...Ez igaz?

15l

2012. okt. 13. 21:26
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 91/95 anonim ***** válasza:
100%
Végig ezen filóztam, hogy vajon mi lehet a neved, és mivel láttam, hogy ennyire izgulsz miatta, valami olyasmire számítottam, mint "Lakatos Eufrozina Seherezádé", na az ilyesmiket tényleg van mit szégyellni, de a Liliánán...? Szerintem gyönyörű név, a becenevét ráadásul külföldön is használhatod (Lily), ami nagy előnyös.
2012. okt. 15. 19:43
 92/95 A kérdező kommentje:
Köszi :) De amúgy miért lenne a Lily név annyira előnyös?
2012. okt. 16. 15:48
 93/95 anonim ***** válasza:
84-es, és mire változtattad? amúgy, Erzsébetként is simán választhattál volna egy neked tetsző becézést, rengeteg beceneve van. és ugyanezt eljátszhattad volna, hogy aki nem azon szólít, nem figyelsz rá. Mellesleg, a Lili pont az Erzsébet )Elizabeth-Lilibeth )így nevezik az angol királynőt otthon), Lily.
2012. okt. 17. 18:49
 94/95 anonim ***** válasza:
Afrikában éheznek! Te meg a neved miatt aggódsz! Mondhatom szép.
2013. márc. 14. 15:27
 95/95 anonim válasza:
Én Noémi vagyok,és nagyon szeretem a nevemet :).
2016. júl. 21. 18:52
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!