Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ferfiak, ti hogy velekedtek...

Ferfiak, ti hogy velekedtek errol? Mennetek egy evre gyedre?

Figyelt kérdés
Fiatal vagyok meg, nem erint szervesen a tema, csak erdekelnek a velemenyek. Az a tipusu no vagyok, aki eloretekintve nem egy "anyatigrisnek" latja magat. Rakkutatonak keszulok, jol is haladok a celom fele, mondhatni sinen vagyok. 10 ev mulva eltudom kepzelni, hogy gyerekem legyen, de kizartnak tartom, hogy 3-4 evet otthon toltsek kismamakent. A foglalkozasomat, ami egyelore meg nem munka, hiszen tanulok meg, szenvedelyesen szeretem. Nem tudom elkepzelni nelkule az eletem, ugyanakkor gyerek nelkul se. Az erdekelne, hogy a 21. szazadi ferfiak mennyire idegenkednek a gondolattol, hogy mondjuk a gyerek 1-2 eves koraig ok maradjanak otthon gyeden. Szamomra termeszetesnek tunik, hiszen epp annyi koze van hozza, mint az anyanak, de a kornyezetemben elok a gondolat hallatan tobbnyire megdobbennek. Tenyleg ennyire abszurd lenne, vagy csak szokatlan meg itthon? Ti mit gondoltok? Kerek mindenkit, hogy a pocskondiazast, lepontozgatast, mellozzetek, mert ez csak velemenykero kerdes, nincs benne igazsag, se tul sok teny.
2012. okt. 6. 12:13
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Én mennék szívesen.Ugyan olyan jogom van mint a nőknek és nem érezném magam kevesebbnek tőle.
2012. okt. 6. 12:21
 2/21 anonim ***** válasza:
14%
Nekem férfiként ez nem opció. Az asszony dolga a gyereknevelés, én megteremtem ehhez az anyagi feltételeket. És itt vége is a történetnek. Ha a feleségem előállna egy ilyennel az arcába röhögnék és visszaküldeném a lábas tűzhely mellé.
2012. okt. 6. 12:21
 3/21 anonim ***** válasza:
90%

Én ugyan nő vagyok, ráadásul abból a fajtából, aki imád otthon lenni a gyerekeivel, de szoktunk a férjemmel erről beszélgetni.

Úgy gondolom, hogy az első hónapokban mindenképp az anya dolga otthon lenni a gyerekkel. Ennek egyetlen, igen praktikus oka van: apuka nem tudja megszoptatni. Igen, vannak tápszerek, ami nagyon jó, de szükségmegoldás. Ha orvosnak készülsz, tudod, hogy az anyatej pótolhatatlan az első időkben. Ennyit be kell tudni vállalni a gyerekeidért.

Később, ha már kevesebbet szopik a gyerek, semmi akadályát nem látom, hogy az apa maradjon otthon vele, hiszen tényleg minden egyebet el tud végezni, és ő is aktív részese lehet annak a csodának, amit egy kisgyerek nevelése jelent.

2012. okt. 6. 12:23
 4/21 anonim válasza:
100%

nem muszáj neked 3-4 évet otthon lenni, külföldön is 1 év után visszamennek nagyrészt, én is ismerek ilyet, és már a harmadik gyereket ment el szülni ilyen időközönként

az már más kérdés, hogy mikor eltöltesz 6 hetet otthon a kicsivel, van e szíved otthagyni utána minden nap, és dolgozni menni

de férfiként, én simán maradnék otthon, irigylem a nőket, hogy akár 2 évig is otthon lehetnek a gyerekkel, látva minden pillanatát, és azért otthon csak jobb, mint dolgozni járni

nálunk talán még nem elfogadott szélesebb körben, de már gyakrabban hallom, mint régen, pl van aki azért dönt így mert a nő jobban keres, és anyagilag így tartható fenn a család élete

de ez úgyis a párodtól függ majd, ő mit gondol, nem az itt válaszolóktól, ez max statisztikának jó :o)

2012. okt. 6. 12:26
 5/21 anonim ***** válasza:
21%
"A foglalkozasomat, ami egyelore meg nem munka, hiszen tanulok meg, szenvedelyesen szeretem. " Ami még nincs is, hogy tudod szeretni? Még nem is dolgozol. Majd ha felnőtt leszel meglátod, de addig még nagyon sok minden történhet! Ahogy anyává válik az ember nagyon megváltozik a gondolkodása is.
2012. okt. 6. 12:26
 6/21 A kérdező kommentje:
3. valaszolonak uzenem, hogy irtam is a kerdesben 1-tol 2 eves koraig lenne szo. Elotte en is ugy gondolom, az anya mellett van a helye. A 3-4 ev pedig esetemben inkabb 4 lenne, mert a munkambol adodoan varandosan se dolgozhatnek, ugyanakkor szerintem egy 2 eves gyerkoc mar mehet bolcsodebe mondjuk napi 4-6 oraban. Ezeket csak azert irtam, mert talan a kerdesben nem voltam egyertelmu.
2012. okt. 6. 12:27
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

3. vagyok.

Bocs akkor félreértettem, mert úgy jött le, hogy a kezdetektől 1-2 éves koráig.

2012. okt. 6. 12:29
 8/21 A kérdező kommentje:
5. valaszolonak: Azert a gyakorlatok alapjan es a rengeteg tanulas utan csak eltudom donteni, hogy szeretem-e vagy sem. Ha nem szeretnem, nem csinalnam vegig. Nekem elhiheted, nem egy setagalopp.
2012. okt. 6. 12:29
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
En mind a harom gyerekemmel a kijaro 16 hetet tolthettem othon (kulfoldon ) es megis 1 evig szoptattam oket Ugye halott valaki az anyatej lefejeserol. Hivatasombol adodolag nem maradhattam otthon es tobb szabi nem is jar szules utan. A ferjem 3x abbahagyta a munkajat 4 evig amig a kicsi suliba nem mentek igazi HB lett erre a gyerekvaallalos idore. Nem bantuk meg mert mas megoldas nem volt ,babysitter nem akartam hogy gyerekeim egy idegen nevelje inkabb az apjuk.Napkozben 1x hazmentem szoptatni (ez jar a torveny eloirja ) vagy a baba jott hozzam es 1x fejtem munka alatt.nagy luxus magyarban hogy evekig otthon lehet az anyuka becsuljetek meg es oruljetek neki.
2012. okt. 6. 12:33
 10/21 anonim ***** válasza:
23%
Nem tudod eldönteni! Ezt majd csak akkor fogod tudni, ha dolgozol és ezzel telnek a mindennapjaid. Teljesen más az iskolai gyakorlat és más a munka.
2012. okt. 6. 12:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!