Ti mennétek külföldre, ha adódna ilyen lehetőség?
Társalgási szinten nem muszáj tudnod németül, angolt meg utálják ott, a saját nyelvüket hajtják mindenkire aki ott dolgozik
Én nem mennék, mert hátra kéne hagynom a hörcsögömet, motoromat(amit itthon nem hagynék, de kivinni meg vagyon lenne)
26/F
Az angolt kint is megtudod tanulni, inkább a németet erőltesd.
Mindenhol a németet használják. Angolul is csak akkor szólnak hozzád, ha a pénztáros néni német kérdésére nem válaszolsz egyből vagy csak makogva.
Ők nem erőltetik azt, ami itthon megy nálunk, hogy a saját anyanyelvedet háttérbe szorítod a sok gyökér turista miatt, mert cseszik 5 mondatot megtanulni + egy laza köszönést.
A párom angol tanár, de szabadidejében németet tanul velem együtt. A lányunk pedig német nyelvű óvodába jár.
Jövő szeptemberben kezd salzburgi általános iskolában, mivel oda költözünk jövő nyáron.
Én 6 éve dolgozom az osztrákoknál (multinál).
Utolsó vagyok:
Nekem középfokú nyelvvizsgám van németből és most a felsőfokra készülök.
5 év múlva állampolgárságot szeretnék, de a munkaviszonyom miatt lehet, hogy előbb is megkapom.
Nekem ehhez kell a felsőfokú.
Fő kérdés hogy itthon mid van?
Ha se melód se pasid,akkor menj,nincs vesztenivalód,akkor se ha 2 évig csak takaritassz.
Hidd el,rád ragad a nyelv akaratlanul is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!