Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennétek, ha a férjetek...

Mit tennétek, ha a férjetek kiadta volna albérletbe az egyik házát, majd külföldre ment dolgozni, hónapok óta ott van, az albérlők 3 hónapja nem fizetnek?

Figyelt kérdés

Előre megmondtam a férjemnek,hogy ne adja ki a házat ezeknek az embereknek,akiknek nincsenek rendesen bevétzeleik.

Sorba jönnek a számlák a férjem nevére,nekem pénzem nincsen rájuk,mert örülök,ha a saját számláinkat be tudom fizetni és a gyerekeimnek meg tudom venni amire szükségük van.

A férjem külföldön van.

Ma is felhívtak az albérlők,hogy "hirtelen el kellett utazniuk" ,majd hétvégén hívjam őket telefonon,hogy mehetek e a pénzért...hiszen már egyértelmű,hogy sosem fogják utólérni magukat,már 3 hónappal tartoznak.

Elegem van !!!

2012. okt. 1. 21:44
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Ha jól értem, a lakók jogosan használják a házat (bérlők). Akkor először is nemfizetés miatt rendkívüli felmondással kell élni, és ha önszántukból határidőre nem költöznek ki, akkor birtokbaadási eljárást kell indítani a bíróságon. Ez sajnos el fog tartani egy darabig. Önhatalmú kilakoltatás, zárcsere ellenjavalt, mert ezekkel büntethetővé teszed magad. A számlákat a férjednek kell befizetnie, ha nem teszi, ő viseli a következményeket. Nulla tartalékkal bérbeadásba belevágni felelőtlenség. Az nem úgy megy, hogy van egy lakásom, aztán dől a pénz magától.
2012. okt. 2. 10:51
 22/28 anonim ***** válasza:
Csak annyit, hogy nem hiába hirdetik meg a legtöbb albérletet úgy, hogy csak dolgozó, sőt csak bejelentett munkahellyel rendelkező embernek adják ki. Szerintem amint tudjátok tegyétek ki őket, mert nem hajléktalan szállót üzemletettek, a lakásokat azért szokták kiadni, hogy több legyen a bevétel, nem azért, hogy jótékonykodjatok. Nekem ha lenne felesleges lakásom, amit kiadnék, tuti olyannak adnám ki, akinek bejelentett munkahelye van, nincs gyereke és az egészségi állapota még jó és viszonylag fiatal. Miért?? Mert még ha van is valakinek munkája, bármikor beüthet a crak, hogy nem tud fizetni, de azért egy beteg/idős/gyerekes/ embert, családot nem szivesen teszel ki...
2012. okt. 2. 11:07
 23/28 anonim ***** válasza:

ezt most ott szúrtad el, hogy azt mondtad nekik, hogy nem kell a bérleti díj se, csak a számlákba fizessenek, AMENNYIT TUDNAK... vagyis ki nem mondottan felhatalmaztad, hogy ő azt mondhassa, csak 30.000ft-ot tud adni, slussz-passz. Ha mindent egybe követelnél rajtuk, akkor nagyobb az esélye, hogy minél többet összeszedjenek....

esetleg, ha olyan a bérlő, meg lehet próbálni azt is, hogy egy-két erősebb havernak, ismerősnek szólsz, akiket nem ismernek, ők meg beállítanak hozzájuk, hogy kifizették neked a bérlők tartozását, vagy átadtad nekik behajtásra az ügyet és a bérlők ezentúl nekik tartoznak. Mindjárt kiderül, hogy mennyi az annyi, és összeszedik a pénzt. Nem mindegy, hogy egy 50kilós nő parádézik velük, vagy két 120kilós kopasz....

jobb ötletem sajnos nincsen :(

2012. okt. 2. 15:13
 24/28 anonim ***** válasza:

"EZ igy tévedés, ha a lakóknak van bérleti szerzödése"

A topicból nyilvánvaló, hogy ezesetben nincs.

2012. okt. 2. 17:51
 25/28 A kérdező kommentje:
De van szerződés,hivatalos minden a férjem előrelátóan elintézte ezeket mielőtt belevágott,2013 április elsejéig szól a szerződés és ha 8 napon túl késnek a fizetéssel akkor kezdhetjük meg az intézkedést ellenük azt hiszem,ezen már rég túl vagyunk ,mert már a 3. havi díjakkal,lakbérrel tartoznak.
2012. okt. 2. 20:16
 26/28 anonim ***** válasza:

"De van szerződés,hivatalos minden"

Hát akkor?:-o

Megszegték a szerződést, ezért menniük kell. Ez nincs belefoglalva??..

2012. okt. 2. 21:03
 27/28 anonim ***** válasza:

" ha 8 napon túl késnek a fizetéssel akkor kezdhetjük meg az intézkedést ellenük "

Akkor miért nem intézkedsz?!?!? Ahelyett hogy itt hisztizel.

2012. okt. 2. 21:12
 28/28 anonim ***** válasza:

A #21-est felesleges volt lepontozni, maximálisan igaza van.

A nem fizetésre hivatkozva a bérleti szerződést azonnal fel kell mondani, és ha nem hagyják el a lakást, lehet perelni.

Az önkényes kilakoltatás, zárcsered nem megoldás, mert fordítva fog elsülni a dolog.

Nehéz helyzet.

[link]

[link]

2012. nov. 26. 22:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!