Mit tennétek, ha a férjetek kiadta volna albérletbe az egyik házát, majd külföldre ment dolgozni, hónapok óta ott van, az albérlők 3 hónapja nem fizetnek?
Előre megmondtam a férjemnek,hogy ne adja ki a házat ezeknek az embereknek,akiknek nincsenek rendesen bevétzeleik.
Sorba jönnek a számlák a férjem nevére,nekem pénzem nincsen rájuk,mert örülök,ha a saját számláinkat be tudom fizetni és a gyerekeimnek meg tudom venni amire szükségük van.
A férjem külföldön van.
Ma is felhívtak az albérlők,hogy "hirtelen el kellett utazniuk" ,majd hétvégén hívjam őket telefonon,hogy mehetek e a pénzért...hiszen már egyértelmű,hogy sosem fogják utólérni magukat,már 3 hónappal tartoznak.
Elegem van !!!
Bizony, a visszakötés nem lesz olcsó játék.
Mindenkinek mondom, hogy az albérletezés ma Magyarországon a legszarabb befektetések egyike. Itt a példa.
És a férj mit tesz, mit gondol?
Nem az ő dolga ez? Megkért Téged, hogy felügyeld a dolgait, amíg nincs otthon? Mert ha ő szerik rá, minek aggódnál Te önszorgalomból?:)
Az ő dolga lett volna ezt jogilag rendezni, miért Te szívjál miatta?
Ja, a kikötés: a gázt ne hagyjátok kikötni, mert azt 45-65 E Ft visszaköttetni. De a villanyt nem csak hogy hagyd kiköttetni (csak 9200 Ft a visszakapcsolás!), de kérd is!
Menj be, és kérd a kikapcsolást!:)
A családunkban két kiadott ingatlan is van (szüleimnek és a férjemnek is). Mivel sokáig ingatlanoztam, és apámék is pórul jártak, már én intézem ezeket. Van egy hét oldalas szerződés, amivel mindkét fél be van biztosítva, illetve adóznak is a bevétel után a tulajdonosok.
Ha bármi gond van, legálisan perelhetőek, jó esélyekkel.
Illetve a kauciót sem lakhatja le senki, a kiköltözés pillanatában kapják vissza, hacsak nincs kár, amit le kell vonni belőle. Mióta van szerződés, nem volt gond a bérlőkkel.
"Más: van valakinek haszonélvezeti joga a házra? Az bármikor kitessékelhet bármilyen bennlakót!"
EZ igy tévedés, ha a lakóknak van bérleti szerzödése, akkor felmondás nélkül senki nem rakhatja ki öket.
A kérdezö meg inkább lépne valamit, és nem a férjßét szidná.
Akkor nem reklamált, amikot kiadta a házat, mert a pénzt azért szivesen vette volna. Most, hogy azért valamit tenni kellene, itt siránkozik, miközben a férje külföldön dolgozik, hogy legyen több pénzük.
"Akkor nem reklamált, amikot kiadta a házat"
Én már a kezdetektől nem akartam kiadni a házat,hiszen előtte fel lett újítva.
Ma reggel beszéltem az albérlőkkel őszintén elmondtam nekik,hogy én nem tudom kifizetni az elmaradt számlákat és ha nem fizetnek előbb-utóbb kikötik a szolgáltatót a vizet,gázt,villanyt,ígérték,hogy fizetnek.
Még azt is mondtam nekik,hogy engem nem érdekel a lakbér,ha azt nem tudják fizetni,csak legalább a számlákba adjanak amennyit tudnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!