Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennétek, ha a férjetek...

Mit tennétek, ha a férjetek kiadta volna albérletbe az egyik házát, majd külföldre ment dolgozni, hónapok óta ott van, az albérlők 3 hónapja nem fizetnek?

Figyelt kérdés

Előre megmondtam a férjemnek,hogy ne adja ki a házat ezeknek az embereknek,akiknek nincsenek rendesen bevétzeleik.

Sorba jönnek a számlák a férjem nevére,nekem pénzem nincsen rájuk,mert örülök,ha a saját számláinkat be tudom fizetni és a gyerekeimnek meg tudom venni amire szükségük van.

A férjem külföldön van.

Ma is felhívtak az albérlők,hogy "hirtelen el kellett utazniuk" ,majd hétvégén hívjam őket telefonon,hogy mehetek e a pénzért...hiszen már egyértelmű,hogy sosem fogják utólérni magukat,már 3 hónappal tartoznak.

Elegem van !!!

2012. okt. 1. 21:44
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
56%

Bizony, a visszakötés nem lesz olcsó játék.

Mindenkinek mondom, hogy az albérletezés ma Magyarországon a legszarabb befektetések egyike. Itt a példa.

2012. okt. 1. 22:14
 12/28 anonim ***** válasza:

És a férj mit tesz, mit gondol?

Nem az ő dolga ez? Megkért Téged, hogy felügyeld a dolgait, amíg nincs otthon? Mert ha ő szerik rá, minek aggódnál Te önszorgalomból?:)

Az ő dolga lett volna ezt jogilag rendezni, miért Te szívjál miatta?

2012. okt. 1. 22:15
 13/28 anonim válasza:
Ne csak azt szajkózd,hogy naon haragszol a férjedre,hanem cselekedj!Dobd ki őket és ne valamicskét fogadj el,hanem követeld a 3havit amivel lógnak!Ne hagyd magad,fel a fejjel és állj a sarkadra!A férjed most nincs otthon neked kell intézkedned és gondolom ő is a jobb megélhetésetek reményében ment ki dolgozni!
2012. okt. 1. 22:17
 14/28 anonim ***** válasza:

Ja, a kikötés: a gázt ne hagyjátok kikötni, mert azt 45-65 E Ft visszaköttetni. De a villanyt nem csak hogy hagyd kiköttetni (csak 9200 Ft a visszakapcsolás!), de kérd is!

Menj be, és kérd a kikapcsolást!:)

2012. okt. 1. 22:17
 15/28 anonim ***** válasza:
Más: van valakinek haszonélvezeti joga a házra? Az bármikor kitessékelhet bármilyen bennlakót!
2012. okt. 1. 22:19
 16/28 anonim ***** válasza:

A családunkban két kiadott ingatlan is van (szüleimnek és a férjemnek is). Mivel sokáig ingatlanoztam, és apámék is pórul jártak, már én intézem ezeket. Van egy hét oldalas szerződés, amivel mindkét fél be van biztosítva, illetve adóznak is a bevétel után a tulajdonosok.

Ha bármi gond van, legálisan perelhetőek, jó esélyekkel.

Illetve a kauciót sem lakhatja le senki, a kiköltözés pillanatában kapják vissza, hacsak nincs kár, amit le kell vonni belőle. Mióta van szerződés, nem volt gond a bérlőkkel.

2012. okt. 2. 06:43
 17/28 anonim ***** válasza:
55%

"Más: van valakinek haszonélvezeti joga a házra? Az bármikor kitessékelhet bármilyen bennlakót!"

EZ igy tévedés, ha a lakóknak van bérleti szerzödése, akkor felmondás nélkül senki nem rakhatja ki öket.

A kérdezö meg inkább lépne valamit, és nem a férjßét szidná.

Akkor nem reklamált, amikot kiadta a házat, mert a pénzt azért szivesen vette volna. Most, hogy azért valamit tenni kellene, itt siránkozik, miközben a férje külföldön dolgozik, hogy legyen több pénzük.

2012. okt. 2. 07:59
 18/28 anonim válasza:
Jogos az utolsó hozzászólás!Osztom a véleményt!
2012. okt. 2. 08:02
 19/28 anonim ***** válasza:
Ha olyan céget kerestél volna, aki erre szakosodik, aki szerződést köt az albérlőkkel, akkor egyszeri figyelmeztetés után lehetne perelni. De ha nincs papír, akkor így jártál. Örülj neki, ha ennyivel megúszod és nem pakolják ki "búcsúzóul" a házat.
2012. okt. 2. 08:58
 20/28 A kérdező kommentje:

"Akkor nem reklamált, amikot kiadta a házat"

Én már a kezdetektől nem akartam kiadni a házat,hiszen előtte fel lett újítva.

Ma reggel beszéltem az albérlőkkel őszintén elmondtam nekik,hogy én nem tudom kifizetni az elmaradt számlákat és ha nem fizetnek előbb-utóbb kikötik a szolgáltatót a vizet,gázt,villanyt,ígérték,hogy fizetnek.

Még azt is mondtam nekik,hogy engem nem érdekel a lakbér,ha azt nem tudják fizetni,csak legalább a számlákba adjanak amennyit tudnak.

2012. okt. 2. 10:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!