Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti mit lépnétek erre?

Ti mit lépnétek erre?

Figyelt kérdés

Tegnap iszonyúan összevesztem a férjemmel. Történt ugyanis: kislányunk a tegnapi nap iszonyatosan hisztis volt. Ilyen hisztit még életében nem vágott,mint tegnap, üvöltött ok nélkül, beduzzogott,csapkodott,és hasonlók. /Alapvetően egy átlagos gyerek, néha nagy ritkán bemakacsolja magát, de semmi extra. Három éves lesz decemberben./ Egész nap ezt csinálta, mikor férjem hazajött,na akkor még jobban előadta magát (iszonyat apás,s rátesz apának egy lapáttal mindenre). Ordított torka szakadtából,s még két krokodilkönnyet is kipréselt. Kérdi Tőle Apa, h mi a baj? Anya bántott talán?-erre a gyerek: Igen,bántott. Apa: Felpofozott???!!!- Gyerek: Igen!. (hozzá nem értem egy újjal se,nem szokásom, inkább kiabálok,minthogy megütném,szerintem az nagyobb "bántás",ha leordítják a fejed) Na erre a férjem meg letette a gyereket,s nekem állt, hogy mi a f***t képzelek magamról,majd ő mindjárt rám csap egy akkorát,h be***k,meg ott maradok. Meg nemhogy eltaka***k,meg ilyenek. Erre én: Álljál már le, hozzá se nyúltam,de tudhatnád! Mindig ez van, beuszítod,h megvertem,erre bólogat, holott nem is úgy van! (minden alkalommal mikor pityereg,v nyafi van,apa elkezdi neki,h anya biztos bántott, ugye? megpofozott ugye? a gyerek meg bólogat,h igen. Utána kérdi h anya nem pofozott meg igaz? a gyerek bólogat,h igen, nem pofoztam meg,de nekem jön)

Erre,h mondtam neki ezt,még jobban kiakadt,h mit hazudozok össze-vissza, majd mindjárt megver,meg agyonver. Mondom neki,h egyszer üss meg,akkor láttál engem is meg a gyereket is utoljára. Erre kiakadt,s már emelte a kezét,de hirtelen visszafogta magát,s ordítani kezdett,h soha! Majd a gyerek marad vele, én meg takarodhatok a p***ába, de gyerek nélkül! Na ez ment vagy két órán keresztül... aztán este meg jön nekem nyalizni,h így szeretlek,meg úgy szeretlek,meg elvárja,h csináljak neki kaját,meg mindent...

teljesen kifordult magából,s nem értem mi lehet a baja velem...

2012. szept. 26. 13:27
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
0%
Igazi liberális tolerancia. Csak azt toleráljuk ami nekünk tetszik kedves utolsó ugye?
2012. szept. 26. 15:06
 32/37 anonim ***** válasza:
0%

Otthonba?

Ennyiért?

Átgondolják ezt az emberek, amikor állandóan minden apróság miatt el akarnak menekülni?

A gyerek nem véletlenül született, a gondok nem véletlenül vannak.

A gyereket együtt kell felnevelni és vele együtt felnőni a szülőknek is.

Ha elmenekülünk, sosem lesz megoldva a feladat.

Persze vannak szélsőséges esetek, de ez korántsem az.

Nyilván a férj nem akarja legbelül, hogy elmenjen a feleség, ha eldugja a kártyáját stb, csak így fejezi ki forró fejjel és nem éppen felnőtt módjára.

A gyereknek többet használ családban felnőni, még ha nem is tökéletes a helyzet (Ranschburg Jenő mondta, aki értett a gyermeklélektanhoz). A többi a szülők dolga lenne, ő ezekről a szituációkról mit sem tehet. Nyavalyog a gyerek? Le kell foglalni, el kell vonni a figyelmét a nyavalygásról. Persze az ember kiakad időnként, de kedves kérdező ne haragudj meg tényleg, ez egy nagyon tipikus helyzet és tipikus rossz reagálások sora. Tudom nehéz kidolgozni egy értelmes verziót, amikor már nem úgy működnek a dolgok és mégis menjen valahogy tovább a házasság. De ugye nem gondolod komolyan, hogy ez máshol nem így van? Kevés családban van mindig béke és még sokszor ott sem, ahol ezt mutatják a külvilágnak. Tehát nem hinném, hogy akkora a baj. Otthonba? Végig kellene gondolni, hogy a gyerek a megszokott lakhelyétől elszakítva elég gáz körülmények közé kerüljön ilyen szitu miatt? És azután? Szerintem többet kell nyelni és okosan irányítani a dolgokat, ami a nő dolga.

2012. szept. 26. 15:55
 33/37 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem itt nem ezzel az esettel van leginkább a baj. A baj már ott kezdődött, hogy "összes pénzt elveszi ILYENKOR a kapukulcsokkal együtt,elveszi a kocsikulcsokat,a bankkártyám". Ha csak egyszer is el merné a férjem venni tőlem ezeket, ha csak egyszer is megakadályozná, hogy elmenjek...na ott lenne vége a kapcsolatunknak.

Ébredj fel, fogoly vagy!

A legtöbb esetben azt szoktam tanácsolni, hogy próbálják még megoldani a házasságot, hiszen nem kell azonnal mindent eldobni csak egy vita miatt. DE a másik személyi szabadságának korlátozása azonnali szakítóok! Ezek után természetes, hogy jön magától az, hogy a tulajdonának tekint, megaláz, felpofoz majd később rendesen meg is ver! Most menekülj, már régen meg kellett volna tenned!

És nincs olyan kifogás, hogy nem tudok mert nincs pénzem, nincs hova mennem. Egyik nap a bankba bemész, az össze pénzt felveszed és eltűnsz valahova. Rokonokhoz, otthonba bárhova. Ha pedig megtalál és balhézik, akkor fénykép, videófelvétel, rendőrség... minden, ami csak bizonyíték lehet a bíróság előtt. Ha szerencséd van csak minimális láthatást fog kapni ezek után.

Sok sikert!

2012. szept. 26. 16:29
 34/37 anonim ***** válasza:
100%
Én is azt tanácsolom neked,hogy várj míg nyugisabb lesz a helyzet,akkor viszont menj és vissza se néz.A mi kisfiunk (lassan 2,5 éves) is jött már be úgy,hogy apa kiabált (ami kizárt volt,mert hallottam a szobából,hogy meg sem szólalt), volt olyan is,hogy azt mondta,hogy apa bánt (szintén nem volt igaz,csak rászólt,hogy ne hisztizzen), meg a verést mondta ő is.Mi nem hisszük el, csak nevetünk rajta.
2012. szept. 26. 16:38
 35/37 anonim ***** válasza:
4%

Ha a férfinak van minimális szerencséje - vagy csak olvas ilyen fórumokat, és tudja, hogy a nők mire szokták bíztatni egymást - rég van felvétele arról, hogy a gyerek azt mondja, az anyja bántalmazta őt. És akkor semmiféle balhézás, semmiféle inkulturált viselkedés nem kell, be kell menni a gyámügyre, egy menetben be kell adni egy gyermekelhelyezéési pert, a gyerek veszélyesztetett voltára hivatkozva ideiglenes intézkedést kérni, és majd a rendőrség szépen visszahozza a gyereket. Ennyi. Szerencsére már a bíróságok is kezdik kiismerni a "mi csajok tartsunk össze klubot", úgyhogy másodfokon az elmúlt években már cc. 30%-ban a férfinak ítélték a gyereket... annyi kell hozzá mindösszesen, hogy a férfi gondolkodásból, és ne zsigerből reagáljon. És buzgón olvasgasson ilyen fórumokat, hogy kiismerje időben, mikre heccelik a nők egymást, és felkészüljön rá... ne kiakadjon egy rejtett kamerás videótól pl. hanem tegye mellé pókerarccal a sajátját...

Egyébként az alapkérdésről meg annyit, hogy szerintem a férj túlreagálta a helyzetet, a feleség meg túlreagálja a túlreagálást, ennyi erővel akár kezet is foghatnának... és aztán közösen abbahagyhatnák a dolgok túlreagálását...

2012. szept. 26. 16:49
 36/37 anonim ***** válasza:
31-es. Magyarázd el nekem legyél kedves, hogy a kérdező miben hibázott?
2012. szept. 26. 18:39
 37/37 anonim ***** válasza:
Ha másokkal agresszív valaki, ne bízz abban, hogy veled sohasem lesz az.
2012. okt. 1. 15:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!