Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit kezdjek a "családommal"?

Mit kezdjek a "családommal"?

Figyelt kérdés
Elegem van már belőlük. Tizenéves lány vagyok, középiskolás. Nagy terveim vannak, szeretnék diplomát, és jól fizető állást, amiért sokat tanulok. A baj csak az, hogy a folyamatos veszekedések közt nekem ez nem megy. A nevelőapán iszik, pénzünk alig van. Semmilyen külön órára nem tudok menni, pedig muszáj lenne, mert ha rajtam múlna már sokkal előrébb lennék. Megteszem a tőlem telhetőt, de egyedül kevés vagyok ahhoz, hogy ezt végigcsináljam. Semmilyen anyagi támogatást nem várhatok, a középsulit alig tudjuk finanszírozni. A lelki támogatásra meg nem igazán van szükségem, mert alapvetően kitartó vagyok, csak a nyugalom hiányzik. Nem tudom, hogy tegyek-e le erről az egészről, és hagyjam, vagy folytassam, mert ha ésszerűen belegondolok, így nem fogok eljutni semeddig. Már így is dolgozok, meg tanulok, és néha én segítek nekik. Az meg, hogy anyával és a húgommal lelépjünk, nem lenne megoldás, mert nincs hova mennünk. Csak abban reménykedek, hogy eljutok legalább a fősulira majd, és nem kellesz itthon lennem. 18 leszek, ami azt jelenti, hogy 18 éve veszekedést hallgatok napi szinten. Anyát is sajnálom, mert neki is nehéz. Nem tudom, mit csináljak.

2012. szept. 23. 19:31
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
Már az én pénzemből jártunk a boltba, én tartottam el őket, és a nevelőapám tőlem lopott pénzt, hogy igyon. Igen, tanácskérés szempontjából tettem fel a kérdést, de engem senki ne oktasson ki arról, hogy mennyit dolgozzak. Vagy ha bír ennél többet, akkor csinálja meg, és le a kalappal. Ki dolgoztam már a belemet is, és érdekes, hogy a környezetemben egyik 17 évesnek sem kell 12 órában dolgozni 2 hónapig egyhuzamban. Ez a kib*szás. DE nem sírtam, hanem végigcsináltam. Egy szó nélkül. D e zárjuk le a témát. Úgysem adom fel, el fogom végezni a tanulmányaimat, és akkor majd mindenki képébe bele fogok röhögni, akik hülyének néznek. Mert azért azt tegyük hozzá, hogy itthon MÉG MINDIG én vagyok a szar, meg a hülye.
2012. szept. 25. 15:48
 22/25 anonim ***** válasza:

Háát igen, akinek ilyen körülmények között kell élnie, az tényleg ne ácsingózzon egyetem, főiskola után, mert nem éri meg... Több a veszteség, mint a nyereség! Ha el is végzed az egyetemet ketteskékkel, mire mész vele, semmire.

Menj ki külföldre dolgozni, de hát ahhoz sem árt, ha biztos háttérrel rendelkezik az ember. És itt nem csak az anyagiakra gondolok. Fogadd el, hogy ez van, ilyen az élet. Keress egy jó szakmát, majd költözz albérletbe és felejtsd el az egyetemet egyelőre. Ha lesz pénzed, legfeljebb bevállalsz majd egy levelezős képzést.

2012. szept. 25. 16:22
 23/25 A kérdező kommentje:

Háát igen, akinek ilyen körülmények között kell élnie, az tényleg ne ácsingózzon egyetem, főiskola után, mert nem éri meg... Több a veszteség, mint a nyereség! Ha el is végzed az egyetemet ketteskékkel, mire mész vele, semmire.

Menj ki külföldre dolgozni, de hát ahhoz sem árt, ha biztos háttérrel rendelkezik az ember. És itt nem csak az anyagiakra gondolok. Fogadd el, hogy ez van, ilyen az élet. Keress egy jó szakmát, majd költözz albérletbe és felejtsd el az egyetemet egyelőre. Ha lesz pénzed, legfeljebb bevállalsz majd egy levelezős képzést.

1. Nem ácsingózok, hanem AKAROM. Lényeges különbség.

2. "Több a veszteség, mint a nyereség." Ha megpróbálsz valamit, több lettél általa, hiába nem úgy alakult, ahogy akartad, nem beszélünk veszteségről. Legalábbis egy értelmes ember nem.

3. Nem kettessel végezném el az egyetemet, mert ha annyi lennék, meg sem fordult volna a fejemben, hogy akarom, légy szíves ne vetítsd le a saját személyiségedet a kérdésre adott válaszra.

4. Nem fogadom el, hogy ez van, az lenne a lehető legnagyobb hiba. Ezért van ott az ország, meg a többi lecsúszott ember ott, ahol van.

5. Mi az, hogy levelezős? Én ha csinálom, akkor nagy tételben csinálom. :) Kár, hogy ilyen pesszimista, beletörődött, tucat emberek is léteznek, mint te. Igazán könnyű volt a primitív felfogásodat kritizálni 17 éves létemre. :) Gyakorolj még egy kicsit, ha határozottnak akarsz tűnni, és egy ilyen súlyú kérdésre akarsz sokatmondó választ adni. :D

2012. szept. 25. 16:36
 24/25 anonim ***** válasza:

Gyerek vagy még, az a baj...

A mai világ úgy működik, hogy pénz beszél, kutya ugat. Ne élj álomvilágban!

2012. szept. 26. 10:40
 25/25 A kérdező kommentje:
Most nem kötekedésből kérdezem, de akkor mit jelent az, hogy nem gyerek valaki? Ezek alapján azt, hogy elfogadja azt ami van, és meg sem próbálja, hogy jobb legyen? Nem akarok úgy visszagondolni az életre, hogy "mi lett volna ha..." :/ Szerintem egy próbát megér. A fősuli nem annyira költséges, közelebb van nekem. Egyszer élek, nem akarok mindent feladni arra hivatkozva, hogy nehéz. Mindenkinek köszönöm a válaszokat, mindegyiken elgondolkodtam, megfontoltam, és ez a lényeg. A hasznos információkat meg leszűrtem. Sok mindenkinek sikerült már előttem, remélem nekem is fog. Részben változtattam a terven, de nem mondtam le a célomról.
2012. szept. 26. 17:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!