Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit kezdjek a "családommal"?

Mit kezdjek a "családommal"?

Figyelt kérdés
Elegem van már belőlük. Tizenéves lány vagyok, középiskolás. Nagy terveim vannak, szeretnék diplomát, és jól fizető állást, amiért sokat tanulok. A baj csak az, hogy a folyamatos veszekedések közt nekem ez nem megy. A nevelőapán iszik, pénzünk alig van. Semmilyen külön órára nem tudok menni, pedig muszáj lenne, mert ha rajtam múlna már sokkal előrébb lennék. Megteszem a tőlem telhetőt, de egyedül kevés vagyok ahhoz, hogy ezt végigcsináljam. Semmilyen anyagi támogatást nem várhatok, a középsulit alig tudjuk finanszírozni. A lelki támogatásra meg nem igazán van szükségem, mert alapvetően kitartó vagyok, csak a nyugalom hiányzik. Nem tudom, hogy tegyek-e le erről az egészről, és hagyjam, vagy folytassam, mert ha ésszerűen belegondolok, így nem fogok eljutni semeddig. Már így is dolgozok, meg tanulok, és néha én segítek nekik. Az meg, hogy anyával és a húgommal lelépjünk, nem lenne megoldás, mert nincs hova mennünk. Csak abban reménykedek, hogy eljutok legalább a fősulira majd, és nem kellesz itthon lennem. 18 leszek, ami azt jelenti, hogy 18 éve veszekedést hallgatok napi szinten. Anyát is sajnálom, mert neki is nehéz. Nem tudom, mit csináljak.

2012. szept. 23. 19:31
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Az egyetemen keresztül hosszabb út vinne a pénzig és az állásig, de az biztosabbat nyújtana szerintem. Mellesleg, egy OKJ-s is eltart 2-3 évig. DE nem tudom, mi legyen. Meg szerném azt tanulni, mait csak fősulin meg egyetemen lehet, mert imádom azt a tantárgyat.
2012. szept. 23. 20:09
 12/25 anonim ***** válasza:
Nincs pénz, nincs egyetem... Előbb dolgozz, keress pénzt és utána lesz egyetem. Tök logikus.
2012. szept. 23. 20:23
 13/25 A kérdező kommentje:
Szerintem a keresett pénz elmenne a saját magam és család fenntartására. Épp úgy, ahogy az eddig kuporgatott pénzem. Én erre nem alapoznék.
2012. szept. 23. 20:26
 14/25 anonim ***** válasza:

Az lenne neked a megoldás, ha elköltöznél a pasidhoz.

Ha nincs, hát tegyél róla, hogy legyen.

2012. szept. 24. 03:04
 15/25 A kérdező kommentje:
Nincs barátom, és egyenlőre nem is szeretnék. 18 évesen amúgy sincs olyan korban egy pasi, hogy összeköltözzünk. :(((((((((((((((((((
2012. szept. 24. 06:48
 16/25 anonim ***** válasza:
Erre nem alapoznál??? Hát akkor mégis mire? Vegyél fel akkor milliós hiteleket, hogy aztán a visszafizetésébe menj tönkre! Addig kell dolgozni, kuporgatni, míg össze nem gyűlik a továbbtanulási költségekre szánt pénz. Ez a legésszerűbb megoldás. Vagy rabolj bankot XD
2012. szept. 24. 09:28
 17/25 A kérdező kommentje:
Tapasztalatból tudom, hogy nálunk nem marad meg a pénz. Főleg meg nem annyi, amit ilyen csicska munkákkal keresek 17 évesen 0 képzettséggel. Hidd el nem beszélek hülyeséget, tudom mi van nálunk. Kölcsönt meg nem fogok a nyakamba venni idő nap előtt.
2012. szept. 24. 16:33
 18/25 A kérdező kommentje:
Egyébként meg örülök, hogy jól szórakozol más nyomorán. "xD" ez olyan témához illő smile volt.
2012. szept. 24. 16:34
 19/25 anonim ***** válasza:
A munkához való hozzáállásodon kellene változtatni. A te helyzetedben -, ha tovább akarsz tanulni - nem engedheted meg magadnak azt, hogy így állj hozzá a munkához. 17 éves létedre nyaranta diákmunkával is meg lehet keresni, a majdani (ha egyáltalán felvesznek valahova) könyvek, bérlet árát... Utána se lesz ám leányálom az élet! Nehogy azt hidd, hogy egyetem után rögtön vezetői székbe fogsz ülni! Hova gondolsz kisleány! Örülsz ha kapsz munkát! - ez a magyar valóság (főleg 0 szülői támogatással)!
2012. szept. 25. 09:35
 20/25 A kérdező kommentje:
Jaaaa szóval az még mindig nem elég, hogy a nyarat 2 hét szünettel végig 12 óráztam, és TALÁN vasárnap itthon maradtam egyszer-kétszer, hogy enni is legyen időm. Akkor most már tényleg nem tudom, mennyit kell melózni ahhoz, hogy meg tudjak élni, mert én ennél többre nem vagyok képes. 12 órát húztam le, 4kor keltem, 10 kg-okat pakoltam, volt, hogy 1x ettem egy nap. ezt csináltam szinte egész nyáron. Akkor mit vállajak még? Van egy ötletem. Keresek egy éjszakai munkát is, és akk a nap 24 órájában fogok dolgozni. Igen, ezt fogom tenni.
2012. szept. 25. 15:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!