A szomszédban verik a gyereket, mit tegyek?
Gyámügyes vagyok. Tudom, hogy nem könnyű, de ha tényleg jót akarsz a gyereknek, akkor jelentsd az esetet. Kezdeményezheted a gyermekjóléti szolgálatnál is, akár névtelen levélben, akár névtelen telefonnal. Ha személyesen mégy be (azért ez hitelesebé tesz, nem fogják azt gondolni, hogy csak bemószerolni akarsz valakit, sajnos erre is van példa), nyugodtan mondhatod, hogy nem szeretnéd, ha kiderülne a személyazonosságod, a kollégák úgy fognak eljárni, hogy titokban is maradjon. Nagyon kreatívak szoktak lenni e téren :) Ők ilyenkor felkeresik a családot, szükség esetén a gyermek pedagógusait, háziorvosát, és az összegyűjtött információk alapján döntenek arról, hogy hatósági eljárást kezdeményeznek e, vagy alapellátás keretein belül próbálják megoldani a problémát. Néhány esetben elég szokott lenni az, hogy érzi a szülő, hogy rajta tartja valaki a szemét. Amennyiben a problémát olyan súlyúnak ítélik, természetesen eljárást kezdeményeznek a szülő ellen az illetékes szerveknél.
Ne várj tovább, gondolj arra, hogy az a szerencsétlen gyerek min megy keresztül nap mint nap, és ezzel te mennyit segíthetsz neki. Én biztosan nem tudnám minden nap végighallgatni ezt. Nekem is vannak gyerekeim, tudom, mennyire sérülékenyek.
kedves 39%-os...honnan veszem??? az még hagyján, hogy van ilyen orám, ezáltal gyermekotthonban gyakorlatom is lesz...komolyan hagyján...egy gyermekotthon vezető tartja az oráimat, és nem egy ismerösöm van, aki gyermekotthonból jött....egy rosszat nem mondtak a gyermekotthonról...sőt...szerintem te kevered az intézetis gyerekekkel vagy a fiatal korúak börtönével....a gyermekotthon nem börtön...sőt...oda önként is mehet az ember....te beszélsz hülyeségeket...
24L
Utolsó
Hát nem keverem össze a börtönt a gyermekotthonnal.
De most te azt próbálod bemesélni hogy ott nem történik semmi atrocitás???
Esetleg nyugtatóval tömnek minden gyereket???
És mit csinálnak az erőszakos gyerekekkel???
Ott is uralkodik a hierarchia. Ezáltal lesznek gyengék akiket kihasználnak.
De majd amikor ott leszel gyakorlaton észre fogod venni a jelekből.
Mert lesznek magukba fordult gyerekek és olyanok is akik a kiskirályok.
És meglátod hogy a dominancia menyire uralkodik. Ezt biztosan szép szavakkal érik el egymás között.
De te ezt tanulod akkor áruld már el hogy miért???
Vagy erre is azt állítod hogy ilyen nem létezik???
" nem egy ismerősöm van, aki gyermekotthonból jött....egy rosszat nem mondtak a gyermekotthonról"
Ezt is én csak a kollégiumhoz tudom hasonlítani.
Tőlük sem hallottam, hogy mennyit ágyaztak, esetleg hányszor kellet a boltba menniük, vagy ételüket cigijüket odaadniuk.
nem azt mondom, hogy nincsenek problémás gyerekek...sőőőt...dehogynem...tele vannak....de a nevelők nagyrészt odafigyelnek erre és próbálnak tenni ellene...és hidd el hogy a többségnek jobb a gyermekotthon, mint az otthoni bánásmód....nem azt mondom, hogy ez húdeszuper hely...de sok embernél a jobb megoldás....elmondta a csoporttársam, hogy érdekes, ugyanazt a nevelést kapták a testvérével...a testvére drogdíler lett, börtönben van stbstb...ő meg férjhez ment, van egy szuper élete, és egyáltalán nem panaszkodott rosszra....nem arról van szó, hogy akkor 3 csillagos szállodába kerülnek, de az, hogy a társam megverjen kivédhető...ott vannak a nevelők...és más ismerösömnek sem okozott gondot ez...sőt....jobb volt neki, mint otthon lenni...vannak szabályok ott is mint mindenhol máshol...otthon agybafőbe vernek, a gyermekotthonra ez akkor sem a legjellemzőbb dolog..ha tudsz normálisan viselkedni, nem lesz gondod...
24L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!