A szomszédban verik a gyereket, mit tegyek?
Szerintem hívd fel a Telefontanút.
Ez bűncselekmény. Jelentsd a gyámügyön és a rendőrségen.
Ezen kívül, képzeld el mit fogsz érezni, ha apuka egy szép napon véletlenül agyonveri a gyereket, vagy a gyerek lesz öngyilkos, vagy csap agyon egy gyengébbet az iskolában, te pedig tudod, hogy tehettél volna valamit a megelőzés érdekében, és mégsem tettél.
No itt is járt a lepontozó művész!
Érdekes, hogy azokat pontozta le, akik azt írták, hogy valamelyik hatóságot értesíteni kell. Akik pedig azt írták, hogy nem kell beleszólni, azokat felfelé pontozta.
Csak azt nem értem, hogy amikor viszont arról van szó, hogy egy állatkínzásról kell-e értesíteni a hatóságokat, akkor nagyon tudnak helyeselni, és felfelé pontozni. Akkor most hogy is van? Ha gyermekről van szó, ne szóljunk hatóságnak, ha állatvédelemről, akkor igen?
Szóval jobb lenne, ha az ilyen kifacsart gondolkodású pontozó-gépeket végre kitiltanák már a honlapról.
Pontosan kérdező az eszedre hallgass, a te lelkeden is fog száradni, ha nem segítesz egy ártatlan gyereknek de ez akár büntetőjogilag is annak sorolnám én.
Eszerint vannak akik végignéznének amint valaki agyonver egy embert, gyereket élőlényt az utcán? Az miért lett hirtelen magánügy ha egy fal mögött történik ugyan ez???!
Mert kényelmesebb befogni a fülünk?! Ezt nem hiszem el! Bárki eszerint még helyeselné is a szomszédnak, hogy jaj de jól tetted, hogy senkinek nem szóltál mikor bántották. Nyilván a becsöngető rendőrnek is ezt lehet nyugodt fapofával mondani mikor helyszinelni mennek a "normális, maguknak való házaspárhoz" s nyilván semmit se tudni.
De ez a mentalitás az amit aztán másokban is lehet rühhelni mikor épp a saját szívünkhöz közelálló védtelennel talán épp kisgyerekkel történik hasonló s ott se halott a szomszéd semmit! Ott meg ti csenegettek be, hogy okos vagy ügyes vagy kis mikrovilágodban élsz, süketen és vakon pont mint én, ugye jössz az unokatesóm/rokon gyerekem temetésére pont összeillünk?"
Mert bárki szorulhat élete során idegenek segíytségére!
Lehet hogy az illető kicsi, nagy, magatehetetlen fizikailag vagy szellemileg terror alatt beszükült tudatállapotban de ugyanúgy megilleti az életet s segítséget! Annak az idegennek meg majd nem a segítség lessz a természertes (talán csak egy telefont kéne hozzá felemelnie) DE AZ AZ IDEGEN LELKIVÍVÓDIK HELYES-E? MEGÉRI-E segíteni?!!!? Ez a mélységesen nagy szégyen és dühítő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!