A szomszédban verik a gyereket, mit tegyek?
Itt mindenki komolyan gondolja hogy az ilyen szülőtől el kellene venni a gyereket???
Szép és jó gondolatnak tűnik számotokra???
Csak még egy kérdés. Tudjátok hova kerül majd utána???
Szerintem nem. De ezzel a döntésetekkel csak egy másik "rosszabb" pokolba löknétek. És még abban a hitben tennétek ezt hogy milyen jót cselekedtetek.
"Itt mindenki komolyan gondolja hogy az ilyen szülőtől el kellene venni a gyereket?"
Nem olvastam itt ilyet, olyat olvastam hogy értesiteni kellene az illetékeseket akiknek joguk van ezzel szemben fellépni. Ez nem jelenti azt hogy elveszik a gyereket, ez nem igy megy.
Nem mellesleg a szociális háló értesitését én nem gondolom elegendőnek, ez elött van egy komoly lépcső akik akár jóval hatékonyabbak lehetnek és ez a közösség.
Nem tudom ki hol él, milyen körülmények között, stb, de a mi utcánkban ezt tiz percig nem tudnád csinálni egy apa, nem hogy éveken keresztül, mert tizen csöngetnének be hozzá a kérdéssel hogy mi a probléma?
Én ezt tartom normális reakciónak és nem azt hogy becsukjuk az ablakot.
szociológiát tanulok és mellette kisgyermek gondozó és nevelőre is járok...egy tanulmány szerint a segitségnyújtás elmarad, ha többen is tudnak/hallják/látják a segítségre szoruló egyént...mivel egymásra hárítják...a gyereknek nem jobb otthon, rosszabb esetben is gyerekotthonba kerül, ahol nem verik, nem csinálnak semmi rosszat, csupán kiragadják a bántó környezetből...persze ehhez kell rendőrség, gyámügy stb...
ha úgy gondolod, igenis szolj az illetékes szerveknek, ha félsz, az nem tul jo dolog, de érthető...viszont akkor a gyereket ki fogja nézni? senki....ideje lenne nem félni és tenni a dolgokért és nem csak sopánkodni, ha megtörténik a baj (ahogy te is irtad)...én ha tudnék ilyenről biztos megtenném a szükséges intézkedéseket...ez rajtad áll!
24L
"rosszabb esetben is gyerekotthonba kerül, ahol nem verik, nem csinálnak semmi rosszat, csupán kiragadják a bántó környezetből"
Na ezt a hülyeséget honnan vetted???
Nem verik meg??? Miért ott fogják a kezüket??? 24 órás felügyeletet biztosítanak???
Elvagytok tévedve. Szinte mindennapos az erőszak minden fajtája.
A gyerek a fojtogatást visszasírná mikor odabent megerőszakolják megalázzák a társai.
Értem, szóval szerinted kedves 40%-os ilyen a helyzet MINDEN nevelőothonban. Had kérdezzem meg a rémhíreken kívűl mikor és hol szerezted a tapasztalataidat melyek kizárólag negatívak. Örök, hogy ha valami rossz az terjed mint a futótűz. De ha normálisan, nyugodtan, esetleg JÓL folydogálnak a dolgok ahogy kell bármilyen intézményben mint iskola, óvoda, kondozó, szociális helyek, kórházak stb azt miért nem hírdetik nagy fehér lobogóval? Pont azért mert az nem "érdekes" nem elég "témának" amin lehet csámcsogni.
De, hogy jobb-e ott a gyermeknek mint agresszív szülőknél ahol ezt a színvonalat viszi tovább a saját gyerekei, párkapcsolatai, életmódja felé örülök nem te döntöd el.
Arra vannak a képzett személyek, gondozók csak esély kéne neki, hogy lássa VAN segítség, ahoz közel kéne kerülnie s amikor rájön létezik jobb is a jelenleginél akkor ha ott mégis baj lenne már talán tudna ő is további segítséget kérni mert erőt meríthet abból, egyszer már eszébe jutott valakinek, egyszer már törődtek vele, nem csak létezik az embertömegben észrevétlenül, hanem van aki figyel rá. Ehhez kell a gyerekvédelem.
Mert a családon belüli bántalmazás, terror az amiből oly sok ember lessz felnőttként gyilkos, bűnöző, vagy másik esetben magábafordult, gyógyszerrel kezelt szorongásos, önbizalomhiányos, SZOMORÚ ember. Nem 100% de nagyon nagy rá az esély, látván mennyire a negatívumokat olvasod (feltételezve írásodból) akármelyik híradóban lévő családgyilkos hátterében mi van? Agresszív gyerekkori bántalmazás ami ellen csak így az általa tanult módszerrel tud visszavágni a sérelmeiért.
Igenis a társadalom, környezet felelőssége is miként nő föl valaki sabból a közösséget (s önmagát is) segítő vagy hátráltató ember vállik. Mert gondolom a hozzád betörő ember gyerekkora se érdekel de érdemes belegondolni valy az a szomszédba így felnövő gyerek kinek lessz késöbb a betörője. Valyon aki hozzám tört be annak a szomszédai régen mit NEM tettek meg? Nem azt mondom, hogy csak ez válhat belőle.
De az esély nagy mivel nehéz egyik percről másikra levetkőzni önmagunk, levetkezni akár 10-20 évig tartó önbizalomrombolást - (mikor mindennap azt mondják sz@rt se ér elfogja hinni) - s erős, önmagát s környezetét szeretni s becsülni tudó emberré válni hatalmas feladat.
Utolsó
Honnan szedem a híreket hogy ilyen a nevelőotthon???
Csak idén nyáron nem is tudom hány emberrel találkoztam aki egyenesen az otthonból jött vagy ott lakott. De dolgozott nálam ilyen ember is. Szóval nem a médiából szedem. Nem állíthatom hogy minden intézetben rossz a helyzet. De sajnos az elbeszélések erre utalnak.
De a képet összerakhatja az is aki volt kollégista. Ott is vannak szívatások megalázások és mégsem kerül napvilágra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!