Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A szomszédban verik a gyereket...

A szomszédban verik a gyereket, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nem kicsit verik, hanem rendszeresen és durván. A szemközti panelban hétvégéken mindig hallom, hogy veszekednek, hogy a gyerek azt kéri, hogy apa, engedd el a nyakamat. De ilyen kis dolgok miatt ám, hogy nem csavar rá valamire kupakot vagy együtt "tanulnak" és a gyerek szorosan van fogva. Én nem tudnék pofonok között tanulni és itt is sokszor sir a gyerek, hogyha besokall. De az evés is igy zajlik náluk. "Edd meg azt a k..a levest, b..meg, " stb. mondatok röpködnek. El kell, hogy mondjam, hogy ez az apa nem mindig ilyen állat. Rá hárul a gyermeknevelés feladata, a főzés és a takritás is, mert az "anya" úgy tudom, hogy semmit sem csinál, na jó, dolgozik, meg olvas és fekszik állitólag, de az tény, hogy örökké a pasi van a gyerekkel, rengeteget biciklizik a fiával, de ott is lejön, hogy nagyon szigorú vele. Én elhiszem, hogy ez mind egy férfinak nagyon nehéz és sok rajta a stressz, na de azért ez elég durva dolog. Én nem akarok senki életébe beleszólni, nem is fogok, de mit lehet tenni? Ha fojtogatja, minden mozdulatnál vár és lecsap, ha valami nem tetszik neki?
2012. szept. 23. 18:31
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
50%
mondjuk megkérdezhetnéd, mit segíthetsz, mert a teher miatt ideges az apuka. Egyébként max. védőnőnek szólnék, ő tudja, mit kell tenni.
2012. szept. 23. 18:58
 12/44 anonim ***** válasza:
37%
arról nem is beszélve, hogy tanúskodáshoz, bíróságra járkáláshoz stb. mennyire lenne kedved. Sztem semennyire... Jobb nem beleártani magad.
2012. szept. 23. 18:58
 13/44 anonim ***** válasza:
44%
Én biztosan nem fenyegetőznék a helyében főleg ha ilyen agresszív az apuka mert akkor még ő húzná a rövidebbet. Esetleg írj neki egy névtelen levelet,hogy amennyiben nem változtat a viselkedésén megteszed a szűkséges intézkedéseket a gyámhatóság illetve a rendőrség felé. Talán ez elgondolkoztató lesz számára
2012. szept. 23. 19:04
 14/44 anonim ***** válasza:
11%
A saját életeddel foglalkozz ne máséval! Jó neked, h. ennyi időd van, hogy a szomszéddal foglalkozol.
2012. szept. 23. 19:04
 15/44 anonim ***** válasza:
77%

Most ezt nem mondjátok komolyan hogy a szátokban vernek minden este egy gyereket, fojtogatják meg minden, ezt hallani egész nap és nem mentek át mert valami bajotok lesz belőle? Honnan jönnek ezek a gondolatok? Hol éltek ti, a marson?

Egy lakótelepen ahol él 150 család és nincs köztük egy aki rászóljon? Azért meri ezt csinálni, mert ezt lehet.

Lehet a fenéket, elsőt meghallom már kopogtatok nála és normális esetben nem csak én.

És ha kijön és agressziv akkor mi van? Pofozzon le, annál jobb, legalább komoly ügy lesz belőle, abból már nem fog jól kijönni.

2012. szept. 23. 19:06
 16/44 anonim ***** válasza:
22%
Az iskolába kellene beszólni, figyeljenek jobban oda a gyerekre, esetleg ők kérdezzenek rá, ha észreveszik az ütések, stb. nyomait, hogy mitől van. Majd a gyerek előbb-utóbb kiböki, hogy mi a helyzet otthon.És akkor a tanárok majd intézkednek.
2012. szept. 23. 19:06
 17/44 anonim ***** válasza:
54%

Engem is sokat vert anyám, akkor vett visszább amikor az egyik ismerőse ràszólt még mielőtt megütött volna h.:Te beszélj már normálisan azzal a gyerekkel.

Ha ez nem segìt akkor menj be a rendőrségre és tegyél névtelen feljelentést. Ha tudod vedd fel az ilyen veszekedéseket is pl telòra. Jó ha van több bizonyítékod is.

Anyám nekem ezek után má diszkrétebben intézte a veréseket de nem sokkal lett kevesebb, talán csak kevésbé megalázò.

Nehéz a rendőröknek megkülönböztetni a nyom nélkűli bántalmazàst a szülői szigortól. Ha viszel bizonyítékot, akkor sem biztos h lépni fognak. Figyelmeztetik és ellenőrzik majd a továbbiakban.

2012. szept. 23. 19:09
 18/44 anonim ***** válasza:
86%

Igen is, hogy belekell avatkozni ha az othoni konfliktus miatt az a gyerek komoly bajban van! Itt már nem "csak" lelkiterror hanem fizikai bántalmazás van, ami egy életre tönkre teszi azt a gyereket aki önmagát nem tudja megvédeni. Aztán felnő, lelkileglabilis lessz s ő is hasonlón fogja kezeli tán a saját gyerekeit vagy járhat évekig terápiára az elfolytott emlékek, konfliktusok miatt, szedheti a gyógyszereket. Ha megéri. Elég ha apuka csak kicsivel szorosabban tartsa a gégéjét vagy 1 percel tovább szorongatja a torkocskáját.

Igenis itt jön a képbe a körülöttük élők szerepe - felelőssége. Akár névtelenül is de lépéseket kell tenni, mert ezt gondolom a szomszédoknak se kellemes hallgatni, pláne rettegésben élni. Sajnos nem egy példa volt rá, mikor a környezet nem tett semmit s ezzel is bátorították a családi erőszakot, titkolt terhességeket, viszályokat, mondván nem az ő dolguk. Egy ember élete s MINŐSÉGI élete (érsd.: boldogan, nyugalomban élni s nem félelemben) fontosabb mint az a "kellemetlenség", hogy beszélnünk kell róla a gyámügynek, rendőrségnek.

Mert ha ez kényelmetlen az a tudat ne adj isten nem lenne még kényelmetlenebb, hogy ha meghalna vagy kórházba kerülne, esetleg húsz év múlva megbossszúlná s megölné a szüleit (szélsőséges eset de a kérdés alapján elméleti lehetőség adott) de meglehetett volna gátolni, csak egy telefon vagy egy délután mikor bemennél a hivatalba ez ügyben.

Ez nem biztos, hogy felnyitja a szülők szemét de ha kicsit is értelmesebbek elgondolkoznak rajta, vagy a figyelő érzés, hogy jobban rájuk figyelnek hat talán.

Ennyivel mindenki tartozik szerintem egy védtelen kisgyereknek akit vernek. Mert a környezet azzal, hogy nem segít csak beleegyezik a bántalmazásba s a hallgatásával védi az elkövetőket.

2012. szept. 23. 19:11
 19/44 anonim ***** válasza:
A rögzített beszélgetés nem jó ötlet - alapból az lenne, de az itteni jogszabályok miatt még a kérdező járna rosszul. Nekem a szakmámhoz tartozik, hogy diktafont használok - a felvétel elejét mindig azzal kell kezdeni, hogy az illető elmondja, beleegyezik, hogy hangfelvétel készül.
2012. szept. 23. 19:13
 20/44 anonim ***** válasza:
#már
2012. szept. 23. 19:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!