A nőknek tényleg nincs humorérzéke? A feleségem megsértődött.
Egyik nap beszélgettünk a feleségemmel a lányunkról, mindkettőnk szerint szép lány lett.
Én viccből megjegyeztem, hogyha nem lenne a lányom, akkor tudnék vele mit kezdeni az ágyban erre a feleségem megsértődött és azóta is húzza a száját.
Kérj bocsánatot, vegyél egy csokor virágot vagy vidd el el vacsorázni és eszedbe se jusson ilyen bunkóságot még egyszer kiejteni a szádon. Még "viccből" sem!
Ugyanis ez a nagyon is nem vicces elszólás azt mutatja, hogy bizony nagyon-nagyon szívesen megd.gnád a saját lányodat. Sokszor nagyon kevés választja el a vágyat a tettől. Eszednél legyél, mert nagyon csúnyán megjárhatod, a lányodat pedig egy életre tönkreteszed.
Nemi életet a feleségeddel kell élni, ha vele nem megy, akkor inkább oldd meg másként, de eszedbe se jusson rámászni a lányodra!
Nagyon komolyan mondom.
20: Csak mert ostoba vagy, és nem értesz valamit, nem kell neki hajtani annak, aki tud.
Agresszor az, aki fájdalmat okoz szándékosan vagy akaratlanul másoknak, és ezt nem hajlandó akkor sem elismerni, ha rájött, hogy fájdalmat okozott.
Ez ezetben azért agresszor, mert humornak címkéz - azaz határoz meg - egy agressziót (te úgy látszik, fel sem fogod, hogy mekkorát!), és még ő van kiakadva azon, hogy a felesége jogosan megsértődött, és ezt úgy adja elő, hogy a felesége hülye, ostoba, "mert nincs humorérzéke", ÉS még megfejeli azzal, hogy egyből általánosít: MINDEN nő ilyen.
Ez nem prüdéra, kedves, hanem a Valóság. Ha nem érted, kérdezz csak tőlem nyugodtan. Nekem a humorérzékem is kiváló, a lélekhez is nagyon értek és az intelligenciámra sincs panaszom. Nőként. :)
Ha már ennyire megy a pszichológia, bizonyára arról is hallottál, hogy nincsen önmagában sértő megjegyzés, kizárólag te döntöd el, hogy egy adott kijelentésre érzelmileg hogyan reagálsz. Ehhez persze némi tudatosság is kellene, nem a társadalmi elvárások alapján kialakult pavlovi reflexekre kellene hagyatkozni.
Ebből a kijelentésből hiányzott a sértő SZÁNDÉK. Humornak szánta a férj, még ha az a feleség értékrendje szerint nem is volt humoros. Az értelmes viselkedés ilyenkor nem a megsértődés és napokig tartó duzzogás, hanem egy rövid "ne haragudj, de ez nekem nem vicces" válasz, aztán túllépni az egészen.
Én vizuális típus vagyok, tehát a hányinger kerülgetne egy ilyen megjegyzéstől, hiába értem, hogy viccnek van szánva.
A megfogalmazásod volt nagyon béna. Ha úgy mondod, hogy "ha az utcán látnám idegenként ezt a szép lányt, biztos megnézném", vagy "biztos sok fiúnak bejön, nekem is tetszene egy ilyen lány, ha idegen lenne", máris kevésbé léptél volna szarba.
Érdekes módon nekem nem az esne ebben rosszul, hogy a lányára mondta (mivel nyilván a lányát nem fogja megd.gni, és ha szép hát szép a lány) hanem az, hogy nekem a feleségének mond ilyet AKÁRMILYEN fiatal lányról (gondolom a feleség legalább harmincas). Na az rosszulesne, mert azzal elismerné hogy vonzza a fiatal husi, ha nem a lányunk akkor majd másik. Emiatt aggódnék és ez esne rosszul.
De ha amúgy nincs baj a kapcsolatotokkal és nem volt beszéd megcsalásról már korábban, akkor sztem is elég ehy csokor virág és az őszinte bocsánatkérés, ha attól nem tér észhez a feleséged, akkor ott más gond van...
Mondd el neki, hogy természetesen nem gondoltad komolyan, poénnak szántad, rosszul sült el, már nem tudod visszaszívni.
Két részről is érthető a durca, sok nő már akkor is megsértődik, ha egy vadidegenre mondja azt a párja, hogy "tudna vele mit kezdeni". Ha a saját gyerekére az meg kicsit bizarr. Nem hinném, hogy ennyire megkéne sértődni rajta, de én sem érzem poénosnak.
Szerintem a sértődés oka nem csak az, hogy a lányukról beszélt, hanem arról, hogy arról képzeleg, hogy mit tudna művelni egy fiatal lánnyal.
Azért képzeld el ezt fordítva, hogy a feleséged megjegyzi: Hű, azért az apám még nagyon jól tartja magát, ha nem lenne az apám, nagyot tudnék hancúrozni vele az ágyban. Vagy ha X nem a nővérem fia lenne, tudnék vele mit kezdeni az ágyban...
Neked nem lenne bizarr?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!