Azért van ilyen kevés házasság, mert a nőknek önmegvalósítási vágyuk van?
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Ebben a kérdésben is a nő elhagyná hosszabb időre a párját, egy semmitmondó szakmai gyakorlatért külföldön.
Régen, 10-20 éve a nőknek a párjuk mellett volt a helye, ez után jött a munka, karrier és az önmegvalósítás.
3 hónap nem hosszú idő,és nem semmitmondó az a szakmai gyakorlat,látszik még nem voltál mérnökként pályakezdő,amikor soktizezerrel többet lehet kérni ha szerepel ilyen az önéletrajzodban.
Régen a férfi el tudta tartania családot.Ma nem.
A nőnek is dolgoznia és jól keresnie kell hogy megéljen a család.
Régen, 10-20 éve ugyanez ment, amire te gondolsz, az durván 150 éve létezett, és már akkor is lázadoztak a nők ellene. Nem mondom, hogy az ember feje legyen egy lexikon, de évszázadokat ne tévedjünk már!
Mellesleg ebben az esetben talán zárjuk ki a nőket az egyetemekről, hiszen tiszta pénzkidobás évekig tanítani őket, ha utána úgyis csak mosogatni meg gyereket nevelni fognak.
Az a szakmai gyakorlat 3 hónap és nem hagyná el a párját. Vagy te kedves kérdező olyan nagy májer vagy hogy eltartanád a barátnődet ha nem tudna elhelyezkedni mert nem volt lehetősége gyakorlatot szerezni? Pff ez vicc
Akár egyedül akár valaki mellett de megélni tudni kell senki se akar minimál bérből napról napra élni.
Régen meg minden pasi eltudta tartani az asszonyt és nem tudtak máshogy megismerkedni csak ha egy faluban éltek így ez természetes volt. Változnak az idők szokj hozzá
Ennyi erővel majd a férjem tartson el 6 gyerekkel én meg csak főzök mosok takarítok otthon, egy munkahelyből ugye hogy lehetetlen és az is csak páár évtizede volt
Az a nagy önmegvalósítás amiről beszélsz az a megélhetés utáni törekvés
"Röhögni fogsz, de pályakezdő mérnök vagyok."
Tényleg nevetséges, ha ennek ellenére nem érted a helyzetet. vagy netán irigykedsz, hoyg neki van ilyen lehetősége és még élni is szeretne vele?
A kérdésre a válasz: nem. Azért van ilyen kevés házasság, mert ma már az emberek jobban megfontolják, hogy kivel kötik össze az életüket, valamint házasság nélkül is sokan vállalnak gyereket.
Ha belegondolsz "régebben" az ember hozzáment az első szerelméhez, megházasodott, és kész. Más lehetőség nem volt az életre, házasság nélkül nem lehetett együtt élni, mert akkor kinézték. A partnerek cserélgetésére és ferde szemmel néztek ugye, még régebben meg elképzelhetetlen dolog volt.
A világ azonban változik, kiszélesedik. Nem csak a nők, de a férfiak előtt is új területek nyílnak meg: hobbik, érdeklődési körök, munka, utazás, zene, társaság, tanulás. Ezáltal az ember személyisége is sokszínűbb lesz, specifikusabb igényekkel - olyan társra vágyunk, aki pl. szereti szabadidejében ugyanazt csinálni, mint mit. Régen ezek nem voltak szempontok, így szerintem a társkeresés is nehezebbé vált.
A fent említett kérdéssel nem értem mi a problémád. A lány a szakmai előrehaladása céljából 3 hónapot! szeretne külföldön tölteni. Ez nem elhagyás, ez nem egy kapcsolat vége. Nekem külföldi a párom, egy évig éltünk távkapcsolatban összeköltözés előtt. Ha valaki akarja, 3 hónapot a semmiből ki lehet bírni. A kérdésben inkább a férfi akaratgyenge, és csak birtokolni akarja a lányt, nem segíteni. Ha nem így lenne, belátná, hogy 3 hónap nem egy nagy időtartam, főleg, hogy ezalatt találkozhatnak is. De ő a saját érdekei miatt gátolni akarja a lányt az előrehaladásban. Szerinted ez jó és fair? Szerinted erre joga van?
Pont az hogy pályakezdőként tudom, hogy egy ilyen párhónapos szakmai gyakorlat semmit nem ér.
Több éves éves rendes munkát van értelme beleírni az önéletrajzba.
"Röhögni fogsz, de pályakezdő mérnök vagyok."
Akkor tudhatnád hogy mennyit számit egy külföldi gyakorlat.Hogy mennyit számit a nyelvtudás.
Mert nem azt nézik hogy hanyassal államvizsgáztál,kutyát se érdekli.Csak a tapasztalat és a nyelv,többit megtanítják ők.
Nőként mérnökként mégnehezebb.
Tudom,12 pasival dolgozom együtt,mind mérnökök vagyunk,és nekem nőként sokkal többet kellett bizonyitanom.
Pályakezdőként honnan tudod hogy nem ér semmit?
Hidd el,igenis ér,sokat.
Neked nincs,nem tudhatod.
csupán egy himsoviniszta egyén vagy,akitől lépett már le nő (akinek szerinted konyhában a helye)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!