Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Azért van ilyen kevés házasság...

Azért van ilyen kevés házasság, mert a nőknek önmegvalósítási vágyuk van?

Figyelt kérdés

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

Ebben a kérdésben is a nő elhagyná hosszabb időre a párját, egy semmitmondó szakmai gyakorlatért külföldön.

Régen, 10-20 éve a nőknek a párjuk mellett volt a helye, ez után jött a munka, karrier és az önmegvalósítás.

2012. szept. 19. 10:54
1 2 3 4 5
 11/47 A kérdező kommentje:
Igazad van, nincs 3 hónapos külföldi szakmai gyakorlatom, de lett munkahelyem. Az a 3 hónapos szakmai gyakorlat, ha lett volna nekem, nem osztott-szorzott volna semmit sem, nem lettem volna rögtön főmérnök.
2012. szept. 19. 11:21
 12/47 anonim ***** válasza:
79%
KÉrdező, amúgy minek teszel fel kérdéseket, ha nem értenek veled egyet, úgyis csak lepontozol mindenkit? Jól esik?
2012. szept. 19. 11:32
 13/47 A kérdező kommentje:
Én mindenkit felpontozok, hogy vette a fáradtságot és válaszolt a kérdésemre.
2012. szept. 19. 11:33
 14/47 anonim ***** válasza:
87%

Milyen munkahelyed van neked ahol "főmérnök" van?

Atyaég...

Ne,ne kezd el bekamuzni most 300as kezdő fizut,nem hisszük el.

Lehet nálatok otthon anyukádnak kuss a neve és főz mos takarit,téged elfelejtett megnevelni,de normális családban egyenjogúság van.

2012. szept. 19. 11:35
 15/47 anonim ***** válasza:
82%
Akkor biztos a mindenben egyetértő válaszolók pontozták le egymást, ugye? :))) Ne hazudj.
2012. szept. 19. 11:40
 16/47 anonim ***** válasza:
94%

Én azért nem vagyok még házas, mert nem találkoztam olyan férfival, aki becsülné azt, hogy szeretem, hogy mindig szeretném és családot szeretnék vele, emellett szorgalmas vagyok otthon is, és a munkahelyen is (ha van), viszont nem vagyok karrierista. Az önmegvalósítás számomra az lenne, ha nyugodtan élhetnék valakivel, és nem a munkahely lenne az első, az csak azért kell, hogy valamiből megéljünk. Én ugyanis soha senkitől nem vártam el, hogy eltartson!

De mi a valóság, mit feltételeznek és igényelnek a férfiak?

Igénylik, hogy a nő legyen szép, mindig a külsejével foglalkozzon és divatos ruhákban járjon. Hogy mindig ráérjen mindenféle programokra, és sportolni is menjen vele. Aztán legyen nagyon házias. Ne éljen a szüleivel, hanem független legyen. Sokaknak az is szempont, hogy bizony biztos karrierúton legyen...

És véletlenül se forduljon elő olyan, hogy nagy dolgokat, mint lakást, gyerekvállalás anyagi feltételeit csak a férfival együtt tudjon megvenni, szóval egyedül is legyen annyi pénze, mert ugye mi van, ha szakítás van, és szegény férfi nem tud csak úgy rögtön lelépni, hanem anyagiakon is osztozkodni kell...

Elég egyértelmű tehát, hogy olyan elvárásaik vannak a mai fiatal férfiaknak, hogy szinte kényszer a női önmegvalósítás, mert ha ez hiányzik, és még nem áll teljesen önállóan (szülőktől függetlenül) a nő, és nem csak az a legfontosabb szórakozása, hogy szépítkezzen vagy öltözködjön a tükör előtt, akkor már biztos csak egy lusta disznó, akit majd el kell tartani.

Szorgalmas vagyok, szeretek dolgozni, de nem vagyok karrierista. Most nincs munkám régóta, és nőként nagyon nehéz találni. Hát hogy gondolhatnék így házasságra? Főleg, hogy párom sincs, mert már nem is merek ismerkedni. Biztos az lenne az első gondolata egy férfinak, ha munkanélküliként ismerkedek, hogy ennek is büdös a munka, meg majd el kell tartani. Hát ebből nem kérek. Inkább próbálok bizonyítani előbb.

34n

2012. szept. 19. 11:43
 17/47 anonim ***** válasza:
97%

A kérdezőnek ez felelne meg:

[link]

ugye kérdező?

2012. szept. 19. 11:47
 18/47 anonim ***** válasza:
82%
A másik lehetséges ok a házasság intézményéből való kiábrándulás és a pasik házasodási kedvének csökkenése. Nézz csak végig az eljegyzés meg az esküvő rovaton, hány száz-ezer nő nyifog ott, hogy már 2 hónapja együtt vannak, és még nem jegyezték el őket, pedig ők aztán milyen érettek és alkalmasak erre.
2012. szept. 19. 11:49
 19/47 anonim ***** válasza:
94%

Mivel mindenki egyenlőnek születik, így senkitől sem várható el az, hogy ne valósítsa meg az álmait. Ha egy nő dolgozni szeretne, karriert építeni, mert ezzel biztonságban érzi magát, nem érzi, hogy ki van szolgáltatva a férjének, akkor építsen karriert. Nem értem, hogy ebben mi a probléma.

Másik oldalról megközelítve a kérdést sok nőnek kényszer a munka. Aki felelősen gondolkozik, az nem fog gyermeket vállalni, amíg nincsen biztos háttere. Magyarországon pedig 2 fizetésből is alig-alig lehet megélni.

2012. szept. 19. 12:05
 20/47 anonim ***** válasza:
100%

10-20 éve?

21 vagyok, de anyukámnak igenis dolgoznia kellett, hogy biztonságban érezzék magukat anyagilag.

Az a világ már elmúlt,mikor az asszonynak kuss volt a neve és mindenre bólogatnia kellett amit az férj kitalált.

2012. szept. 19. 12:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!