Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Valójában bűntudatom kell...

Valójában bűntudatom kell hogy legyen, hogy babájuk lesz?

Figyelt kérdés
Egy nem régiben megismert barátnőmről van szó, akinek van már 2 gyermeke, és most várja a 3.-at. 1 hónapja ajánlottam neki a pharmatex hormonmentes hüvely kúpot hogy használják azt a párjával védekezésként, mivel én nem használom már, mert pici babával vagyok, és a szexuális étvágyam teljesen elmúlt. A lényeg hogy előtte én fél évig védekeztem avval, és bevált, nem tudhattam hogy ő terhes lesz ha használja. Viszont terhes lett, és most engem hibáztatnak a párjával hogy az én hibám mert én ajánlottam a kúpot. Lassan bűn tudatom lesz emiatt. Légyszi írjátok mit gondoltok erről! Köszönöm!
2012. szept. 19. 10:01
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
46%
Lehet is. Semmilyen gyógyszert nem szabad senkinek ajánlani. Az az orvos dolga!
2012. szept. 19. 10:05
 2/35 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ne legyen bűntudatod.Ők választoták azt hogy ezzel védekeznek,te csak felajánlotad.Normális ember először utánanéz a dolgoknak mielőtt bármit beszed, használ.Ha ők is igy tettek volna akkor tudnák hogy amit ajánlottál nem egy megbizható módszer.

Ha kezedbe adnak egy gyógyszert hogy vedd be mert ettől elmúlik a fejfájásod beveszed vagy először elolvasod a tájékoztatót,

2012. szept. 19. 10:10
 3/35 anonim ***** válasza:
100%
Erről azt gondolom, hogy felelősségteljesen gondolkozó felnőtt ember nem csak ajánlgatás alapján választ fogamzásgátló módszert, hanem konzultál orvossal és utána néz teljesen a dolgoknak. Ettől neked nem kellene bűntudatodnak lennie. Neked bevált, neki meg utána kellett volna járni a hatékonyságának és az alapján dönteni.
2012. szept. 19. 10:13
 4/35 A kérdező kommentje:
Kedves első! a pharmatex egy vény nélkül kapható védekezési forma a patikában BÁRKI megveheti, és mivel nekik nem volt otthon óvszerük nekem csak ez volt ezért adtam neki ilyet. Szóval ez NEM GYÓGYSZER!
2012. szept. 19. 10:14
 5/35 anonim ***** válasza:
100%

ne legyen bűntudatod. ők döntötték el, hogy ezt fogják használni. nekem is egyszer anyám a kezembe nyomott ilyent, de én mondtam neki, hogy nem-nem, köszönöm nem kell, nincs valami jó hirük ezeknek a dolgoknak.

és akkor még csak 19 éves körül lehettem. ők meg már gondolom idősebbek, ha már két gyerek van.

nem te tehetsz arról, hogy ők nem néztek utánna a dolgoknak.

2012. szept. 19. 10:15
 6/35 anonim ***** válasza:
100%

A másodiknak igaza van, igaz, hogy te ajánlottad, de ha azt ajánlod, hogy ugorjanak a kútba, azt sem teszik meg. Az ő rossz döntésük volt, más kérdés, hogy rossz tanács alapján. De akkor is az ő döntésük, és a döntésükért ők felelnek.

Annyit még ehhez, hogy kell valaki, akit hibáztatni kell, elvégre ők hibátlanok, és ez most te lettél.

De az is igaz, hogy ilyesmiben soha ne adj tanácsot! Max. annyit mondhatsz, hogy "én ezt csináltam, de azért olvass utána, neked megfelel-e". Ez a tanulság.

2012. szept. 19. 10:20
 7/35 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is egyszer barátnőm odaadta a Pharmatex kúpját, csak 1 hiányzott belőle, nekik nem jött be mert a párjánál allergiás reakció lett. Igaz én sem használtam, mert elolvastam és nem írtak róla túl sok jót. De ha használom és becsúszik a baba se a barátnőmet hibáztatnám érte. Elvégre felnőtt emberek vagyunk, a gyereket meg ők csinálták meg. Ez óvszernél is előfordulhatott volna, vagy bárhogy máshogy...
2012. szept. 19. 10:32
 8/35 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán ne legyen bűntudatod, ha valaki elkezd használni egy védekezési formát- előtte informálódnia kell arról, hgogy mennyire hatásos. Nekem aztán ajánlhatna/ adhatna a barátnőm ezt-azt, lehet hogy hazavinném, de első dolgom lenne az, hogy a saját nőgyógyászom felhívom telefonon, és megkérdezném, hogy mennyi a Pearl indexe(adott védekezési forma mennyire hatásos a terhességgel kapcsolatban)...addig nem használnám. Hiába bizonygatná az adott barátnő/ szomszéd/ akárki hogy milyen jó.

Nekem pl. akart felírni a nőgyógyászom amiről te beszélsz (Pharmatex kúp), de mikor a Pearl-re rákérdeztem, azt mondta, hogy a tabletta, és a gumi alatt van, tehát nem annyira megbízható. És akkor mondtam neki, hogy ne írjon mert úgyse váltom ki.(Sajnos a tabletta meg van tőlem vonva kb. 7 hónapja a havi áttöréses vérzéseim miatt, és most már azóta gumival élünk)....

A kedves barátnődnek meg megmondhatod, hogy ha nem érdeklődik valaminek utána alaposan, megütheti a bokáját, de ennek nem te vagy az oka. Feltételezem, hogy mielőtt te elkezdted használni a Pharmatexet, utánaérdeklődtél, és saját felelősségre kezdted el használni. Ha pl. megveszed a gyógyszertárban és beüt a krach, nem mehetsz oda vissza reklamálni, hogy ők adták, de te terhes maradtál. Enyhén szólva is LOL gyanús a dolog.

Nem vagy hibás! Ennyi.

2012. szept. 19. 10:45
 9/35 A kérdező kommentje:
Nekem nem maradt más védekezési forma,mivel a fogamzás gátló gyógyszerek hormon tartalmúak, és nekem 3 fajtánál is kijött a mellékhatása, a gumira a párom allergiás tüneteket produkált szóval nekünk ez maradt mert ugye hormon mentes. És nem mellette lettem terhes, hanem eldöntöttük hogy miért ne lehetne és kész. Egyébként ő 24 éves, és jövöre tervezték volna, de most hogy hamarabb jött elvileg nekem kell vállalnom érte a felelősséget, és azt mondja hogy legyek a keresztanyja is mert az vesz meg egy csomó mindent a gyereknek, és ez a legkevesebb amit ezek után tehetek értük! Hát én azért ezt túlzásnak tartom egy kicsit. Jó igaz hogy rosszul érzem magam emiatt, de hogy azért 100%-ban én tehetnék róla??!!
2012. szept. 19. 10:50
 10/35 anonim ***** válasza:
100%
ez már zsarolás kategóriába esik, ne hagyd magad, és ne legyél a keresztszülője se.
2012. szept. 19. 10:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!