Valójában bűntudatom kell hogy legyen, hogy babájuk lesz?
Szerintem ne legyen bűntudatod.Ők választoták azt hogy ezzel védekeznek,te csak felajánlotad.Normális ember először utánanéz a dolgoknak mielőtt bármit beszed, használ.Ha ők is igy tettek volna akkor tudnák hogy amit ajánlottál nem egy megbizható módszer.
Ha kezedbe adnak egy gyógyszert hogy vedd be mert ettől elmúlik a fejfájásod beveszed vagy először elolvasod a tájékoztatót,
ne legyen bűntudatod. ők döntötték el, hogy ezt fogják használni. nekem is egyszer anyám a kezembe nyomott ilyent, de én mondtam neki, hogy nem-nem, köszönöm nem kell, nincs valami jó hirük ezeknek a dolgoknak.
és akkor még csak 19 éves körül lehettem. ők meg már gondolom idősebbek, ha már két gyerek van.
nem te tehetsz arról, hogy ők nem néztek utánna a dolgoknak.
A másodiknak igaza van, igaz, hogy te ajánlottad, de ha azt ajánlod, hogy ugorjanak a kútba, azt sem teszik meg. Az ő rossz döntésük volt, más kérdés, hogy rossz tanács alapján. De akkor is az ő döntésük, és a döntésükért ők felelnek.
Annyit még ehhez, hogy kell valaki, akit hibáztatni kell, elvégre ők hibátlanok, és ez most te lettél.
De az is igaz, hogy ilyesmiben soha ne adj tanácsot! Max. annyit mondhatsz, hogy "én ezt csináltam, de azért olvass utána, neked megfelel-e". Ez a tanulság.
Egyáltalán ne legyen bűntudatod, ha valaki elkezd használni egy védekezési formát- előtte informálódnia kell arról, hgogy mennyire hatásos. Nekem aztán ajánlhatna/ adhatna a barátnőm ezt-azt, lehet hogy hazavinném, de első dolgom lenne az, hogy a saját nőgyógyászom felhívom telefonon, és megkérdezném, hogy mennyi a Pearl indexe(adott védekezési forma mennyire hatásos a terhességgel kapcsolatban)...addig nem használnám. Hiába bizonygatná az adott barátnő/ szomszéd/ akárki hogy milyen jó.
Nekem pl. akart felírni a nőgyógyászom amiről te beszélsz (Pharmatex kúp), de mikor a Pearl-re rákérdeztem, azt mondta, hogy a tabletta, és a gumi alatt van, tehát nem annyira megbízható. És akkor mondtam neki, hogy ne írjon mert úgyse váltom ki.(Sajnos a tabletta meg van tőlem vonva kb. 7 hónapja a havi áttöréses vérzéseim miatt, és most már azóta gumival élünk)....
A kedves barátnődnek meg megmondhatod, hogy ha nem érdeklődik valaminek utána alaposan, megütheti a bokáját, de ennek nem te vagy az oka. Feltételezem, hogy mielőtt te elkezdted használni a Pharmatexet, utánaérdeklődtél, és saját felelősségre kezdted el használni. Ha pl. megveszed a gyógyszertárban és beüt a krach, nem mehetsz oda vissza reklamálni, hogy ők adták, de te terhes maradtál. Enyhén szólva is LOL gyanús a dolog.
Nem vagy hibás! Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!