Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi bajom lehet belőle ha...

Mi bajom lehet belőle ha testvéremmel apukámhoz szökünk?

Figyelt kérdés
Segítsen valaki! 15 éves elmúltam, öcsém most 8. Elváltak anyuék és nála lettünk elhelyezve. Nincs velünk , külföldön van. Rokonok és a mama néznek ránk néha, anyukánk meg ki tudja mikor jön haza. Talán még 3 hónap múlva sem lesz itthon. Apu nagyon szeret minket, mi is őt.Még most is harcol értünk és szeretné ha vele élnénk. De sajnos nem lehetünk vele, mert mindenki a bírósági papírokat lobogtatja. De mi esténként egyedül vagyunk és sokszor nappal is. Nekem kell vigyázni az öcsémre. Már barátaim sincsenek. Nem akarok hónapokat várni hanem összecuccozok és az öcsém kezét fogva elmegyek apuhoz. Lehet ebből bármi bajom? Vagy apunak? 300 km-re lakik tőlünk.
2012. szept. 17. 21:17
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
Miből éltek? Hogy-hogy egyedül van két kiskorú? Anyukád hogy tudott magatokra hagyni benneteket? Nem is értem. Ha a gyámügy ezt tudná elvennének anyukátoktól. menjetek el, szóljatok, hogy felügyelet nélkül vagytok napról, napra, akkor biztos lesz édesapátoknak lehetősége, hogy hozzá költözzetek. Ha ez igaz, amit írtál, bár nekem nem fér a fejembe, hogy lehet ilyen szinten magára hagyni két kiskorú gyereket. Édesanyád nagyon felelőtlen, már bocs.
2012. szept. 17. 21:23
 2/24 anonim ***** válasza:
100%

nem is értem, miért anyukátoknál lettetek elhelyezve...

ha apukátok még mindig harcol értetek, akkor kéne tenni egy nyilatkozatot a bíróságon, hogy ti is vele akartok élni, mert figyelembe szokták venni a gyerekek akaratát is.

2012. szept. 17. 21:25
 3/24 anonim ***** válasza:
100%
Ne intézkedj önhatalmúlag, mert mindenkinek csak baja lesz belőle! Mondd el szépen az egész históriát az iskoládban levő ifjúságvédelmisnek, ő értesíteni fogja a megfelelő szerveket, akik kivizsgálják, mi a helyzet, és annak függvényében meghozzák a számotokra (elvileg) legmegfelelőbb döntést.
2012. szept. 17. 21:26
 4/24 A kérdező kommentje:
Voltunk már gyámügyön, meg rendőrségen, de sajnos senki nem foglakozott velünk. Azt mondták megvárják a bíróság döntését. a mama szokott délután eljönni de ő sem marad éjszaka. Tanulni is nekem kellene a tesómmal, de én nem mindig tudok vele mert nekem is most kellene. Nem birjuk ki tárgyalásig. Egyedül nagyon rossz! Sajnos senki nem érti meg.
2012. szept. 17. 21:29
 5/24 A kérdező kommentje:
apukám küld tartásdíjat, meg családi. Ebből eszünk amit vesz mama és ebből kapunk bérletet, meg ilyesmit.
2012. szept. 17. 21:32
 6/24 anonim ***** válasza:
100%

Mond, hogy nem igaz amit irtal!

Ket kiskoru nem maradhat egyedul!

Mamatok miert nem marad ejszaka is ott veletek? Vagy miert nem mentek at hozza lakni? O messze lakik? Akadalyozna az iskolaba jarasban? Apukatok mit szol ahhoz, hogy ti egyedul vagytok? Ha tud rola az se normalis, hogy nem tesz semmit! Anyukadrol meg van a velemenyem.

2012. szept. 17. 21:34
 7/24 A kérdező kommentje:
Ne bántsd aput! Ő mindent megtesz. Évek óta bíróságra járunk. a gyámon meg azt mondták, hogy várjunk. De ezt is azért mert minden felnőtt hazudik nekik, hogy nekünk milyen jó. Azt is mondták , hogy anyu kéthetente hazajön. Nekik hisz mindenki. Ez a legrosszabb. Pedig mi tudjuk, hogy ez nem igaz.
2012. szept. 17. 21:38
 8/24 anonim válasza:
100%
Nem tudom mi baj lehet belőle, de én a te helyedbe megpróbálnék beszélni a Mamával aztán összepakolnék és mennék a testvéremmel együtt. Amúgy meg kedves #2 szinte mindig az anyánál helyezik el a gyerekeket (ha az anya is akarja) max. csak akkor nem ha prostituált, vagy drogos vagy alkoholista... Engem is Anyumnál helyeztek el, nem is volt kérdés. De én szerencsére örülök ennek.
2012. szept. 17. 21:38
 9/24 anonim ***** válasza:
100%

Ez mind szép meg jó, de sajnos nem úgy van mint a filmekben, ahhoz hogy Apánál legyetek, fel kell bontani a bírósági végzést, és újra tárgyalni az egész elhelyezéseteket.

amig Anyukád nem jön haza addig nem is lehetséges, mert kell a jelenléte

Gyámügyet meg kerülni kell ugyanis válogatás nélkül bedugnak intézetbe, majdnem 100% hogy elválasztanának tesódtól, az meg nem ér annyit.

Ha most elmentek apukádhoz, szóljatok azoknak akik jelenleg vigyáznak rátok hogy ne keressenek titeket mert jóhelyre mentek(apukádhoz) De ez csak átmeneti megoldásnak jó, mert ha anyukád hazajön akkor megkell beszélni ezt, lemondhat rólatok és akkor Apukád magához vehet titeket

Sajnos a papírok meg a törvény diktál, Téged mint fiatalkorút meghallgatnak hogy mi a helyzet, és számít a későbbiekben a vélemény nyílvánításod, de nem sokat

20/F

2012. szept. 17. 21:39
 10/24 A kérdező kommentje:
Ráadásul most kitalálta anyu, hogy minket is elvisz apu tudta nélkül. Na ezt nem várom meg! Más nyelvet tanulunk mindketten. Még két év az érettségimig. Kezdjek előről mindent? Na nem! Nem akarok menni. Nem akarok évente egyszer találkozni apuval.
2012. szept. 17. 21:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!